Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Po čase bych potřeboval poradit při koupi nového PC pro syna . Dosud fungoval na počítači , který mu postavil švagr za 3000,- tak si to asi umíte představit jen na internet ani cd mechaniku nemá tak že je zněj mladej strašně nadšený za měsíc mu bude 11 let (dostane ho k narozeninám) . Mám vybrané nějaké alternativy ,které bych potřeboval ohodnotit a doporučit tu nejlepší případně odkázat na jinou v této cenové hladině předem děkuji. A jsou to tyto :
Především si musíš ujasnit účel použití toho PC. 11tiletý kluk bude mít nejspíš zájem o hry a to časem i o ty nejnovější. V takovém případě je určitě lepší si nechat sestavu PC navrhnout na některém specializovaném fóru, protože to, co koupíš hotové není a ani nemůže být stavěné na míru, nehledě na to, že "výrobci" sestav do nich dost často strkají již zastaralé a jinak neprodejné komponenty, i když jejich výkon ještě není úplně špatný.
Z tvých alternativ první dvě vynech rovnou, jsou na strých AMD platformách s dnes již zastaralými procesory AMD, ten poslední (Lenovo) je lepší a alespoň si nehraje na to, že je to herní PC - není.
Takže pokud chceš slušný PC podle tvých (synových) představ a máš i nějakou představu o ceně, skutečně si ho nech navrhnout na míru na specializovaném fóru, kde ti i poradí, kde a popř. za kolik ho nechat pak fyzicky sestavit.
Nejdůležitější je finanční limit.
Jestli to je někdo, kdo vyjde ven a zjistí, že "ta 3D grafika venku je nic moc", tak se vrátí zpět do pokojíku gamblit, jsou tyto vaše výběry k ničemu...
Aktuální výběr může být s plánem do budoucna na upgrade - tj. deska je základ.
Navrhoval bych kombinaci :
RAM jedině DDR4 - nižší bych nebral. A min 8GB v jedné...
k tomu běžnou krabici, dobrý zdroj 400W
SSD disk pro systém minimálně mironet.cz/...
k tomu nějaký plotýnky 1 Tera bude stačit... na data.
Grafiku aktuálně z bazošů - jsem si nedávno koupil GTX 750ti 2GB za 1500,-, před časem zase tatíkovi GTX660 OC...
Kombinace těchto HW je dnes naprosto dostatečná a hlavně se v budoucnu dá vylepšit! Pak bude stačit přehodit procesor (byť si myslím, že tento je lepší než přehřívající se i5... nebo vyměnit grafiku za extrémní... ale to už zase i se zdrojem s více watty...
jo a to hlavní je opravdu finanční limit - jinak se nedostaneme daleko...
Můj výběr je kompletní PC s možností 5 let udržovat, zlepšovat - částka aktuálního pořízení max. 14000,-Kč vč. Widlí
To je on jen pro zajímavost czc.cz/...
akorát je tam jiná graf. karta což mi doporučil pro lepší hratelnost her czc.cz/...
cena 19553,-
Prosím tě, hlavně to moc nezveřejňuj, protože se najde spousta "odborníků", kteří ti řeknou, že je to špatně a i proč je to špatně. A zbytečně tě znejistí, což není třeba. Co člověk, to názor, pozor
Mezi námi, i já bych měl výhrady, minimálně k tomu OS za 2.500,-Kč. Na ebayi je W7 za 200-300,- Kč, upgrade na W10 zadarmo - musíš vědět, jak.
Jestli jsi to ještě neobjednal, brzdi. Na pc-helpu ti to sestaví podstatně líp. A to nejsem úplný odborník!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.