Nejste přihlášen/a.
Chlapi zdar. Staré, poctivé TESLY. Měl jsem to zapojené na autorádio než odešlo do věčných lovišť, a zvuk byl excelentní. Hrálo to dost dlouho teda. Chtěl jsem to napojit na další autorádio ale ejhle, nehrálo to vůbec či kostrbatě (vynechávalo) Jako by zesák rádia nestíhal.Nutno podotknout, že maj 8Ohm s výkonem deklarovaných cituji: P max 25, P špičkový 75
Ptám se tedy, to na snímku jsou výhybky, či můstky? Kdybych to vykuchal a použil jen čisté repra, není to škoda? Podotýkám že k rádiu mám zapojeny ještě dva repráky - taky 8ohm, výkon 25W. Chtěl jsem to nastudovat, ale těch možností je hodně (zapojení paralerní,seriové atd.) Může mi někdo říct, jaké mám možnosti když na výstupu z autorádia jsou čtyři kanály? Výkon rádia je jen 4x20W. Zdroj 10A 120W
Děkuj za postřehy
Takže od podlahy
Autoradio (origo škoda-s výkonem 4x20W, ohmovou impendanci jsem nikde nedohledal)) k němuž mám momentálně připojeny dva repráky SHARP z minivěže o výkonu 25W (tedy 2x střed,2x výškač) hraje to bez chyb a jsou napojeny jako FRONT. Když jsem posléze zapojil i TESLU, ozýval se z ni jen občasný zvuk, jako by vynechával (SHARPY hrály dál) Chtěl jsem tedy ubrat volume na FRONT- SHARP a přidat na výstupu REAR jestli to utáhne jen tu TESLU. Sranda je, že jsem v menu UŽ nenašel balancér vyvážení mezi předníma a zadníma reprákama. Prostě tam není (A BYL), vypařil se, nejsem pelo abych ho nenašel Tedy jde o to, abych experimentama neodpálil výstupy z rádia. Nepotřebuji studiový poslech, ale ani né velké zkreslení zvuku. Jo a ještě - bývalé autorádio (4x45W), na něž byly všechny čtyři repra napojeny hrálo bez problémů, do tý doby než definitívně zhaslo (jednu sezonu)
To na obrázku jsou výhybky, ale to je tak všechno, co ti z toho obrázku umím říci. Snad jen ještě to, že zkroucení té žluté kostry cívky vlevo nesvěčí o dobré kondici toho zařízení.
Dokázal bys sem vložit zapojení repráků k tomu autorádiu? Určitě by mi to pomohlo.
A jsi si jistý, že do věčných lovišť odešlo to autorádio? Pokud ano, tak asi vzalo ty bedničky tak nějak s sebou a proto ti teď nehrají. Mrzí mě to, ale tohle na dálku zdiagnostikovat asi nepůjde. A jestli to s novým rádiem chrčí, tipoval bych to na "odchod" repráků.
Výstup autorádia má 4 kanály. Jak to hraje, když ty dva další repráky připojíš na výstupy "front left" a "front right"? Další dva výstupy nezapojuj.
A poslední dotaz, ale asi nedůležitý: Jaké parametry má výstup autorádia? 4 x? ohmů,? Wattů.
Chce to vyzkoušet a vyloučit chyby. Různě propojit a zjistit jestli je chyba v zesilovači rádia nebo bednách. Cívka v bedně může mít teoreticky i zkrat, staré kondenzátory se mohly poškodit. Vyhybky v bednách Tesla ale byly kvalitní, rozhodně je nevyhazovat, zvuk by potom nestál za nic. Moderní, hlavně méně značková autorádia hodně lžou o výkonu, často nesnesou vyšší zatížení a zesilovače velmi brzo zkreslují. Většinou mají jen stereo zesilovač a zvuk jde přes váhu do 4 repro. K tomu poddimenzované chladiče. Bedny sice mohou mít impedanci 8 Ohm, ale to je jen orientační hodnota, na některých frekvencích může být i o dost nižší. Nemáte možnost na zkoušku připojit jiný, normální zesilovač?
Skúste odpojiť výhybku a výstup z rádia zapojte priamo na repráky.Ak repráky budú hrať lepšie ,tak na vine budú tie výhybky.Tie hnedé kondíky (tri kusy )to môžu už mať za sebou.
Veď ja som nepísal paralerne.Jeden na L kanál a druhý na R kanál.Tie repráky majú podľa mňa minimálne 4 ohmy.A keby mal na rádii výstup hoci aj 16 ohm (čo určite nemá)tak pri skúške sa nič nemôže stáť.Samozrejmwe to nemôže dať naplno.Ale na skúsenie to postačí.Pre istotu môže zmerať repráky ohmetrom či nie sú v skrate.A čo sa týka tých kondenzátorov by som radšej ani nerozvádzal...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.