Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Comp nevidí SD kartu

Od: udo144® odpovědí: 8 změna:

zdravím,

neporadí někdo čím by to mohlo být, že se mi přestala na mém notebooku po zasunutí zobrazovat SD karta (comp ji nenajde)? Karta je evidentně ok, protože ve foťáku a na jiném notebooku funguje. Dříve problém nebyl. Díky za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x
Jinou přečte? Ovladače? Formát?
hodnocení

jinou nemám - nezkoušel jsem, ale zkoušel jsem ji do stolního PC a taky to nešlo. Vypadá to jako že funguje s novějším OS, ale v mém fungovala donedávna taky, nic jsem neměnil, žádné ovladače nemazal apod... Leda ty automatické aktualizace z internetu?

nomad*

Pokud v jiném PC funguje, zkuste zazálohovat data a zformátovat.

alten*

Pokud jsem se někdy s tímto problémem potkal, vždy mi pomohlo " změnit cestu, přidělit jiné písmeno". ( Co přesně myslíte tímto výrazem "(comp ji nenajde)"? Pokud se neobjeví připojený disk/karta při rozkliknutí ikony "Tento počítač" , vždy jsem flashdisk nebo kartu vloženou ve čtečce našel takto: Klik na ikonu "Tento počítač" druhým tlačítkem myši - při standardním nastavení myši je to pravé tlačítko - volba "spravovat" , volba "úložiště", volba "všechny úkoly" , volba "změnit cestu a písmeno" . Pro hledanou kartu/disk zvolím takové písmeno, které se nezobrazuje u jednotek/disků zobrazených po rozkliknutí ikony "Tento počítač". Příklad: vidím zobrazené disky C: , D: , E: , F: , - žádný z nich není připojená SD karta. Musím zvolit písmeno G, nebo další v abecedě za ním, použitelné možnosti/písmena jsou vysvícené v nabídce . Pokud se tímto způsobem nedaří - disk/karta se nezobrazuje, pak přicházejí na řadu další kroky - viz ostatní odpovědi).

doplněno 26.04.17 06:40:

Ve "správě disků" rozpoznám svoji hledanou kartu podle toho, že nemá přidělené písmeno, nebo podle parametrů ( velikost úložiště a velikost dat v něm uložených ).

hodnocení

ano je to jak píšete - neobjeví se při rozkliknutí ikony PC...ale při zasunutí to "tukne" jako obvykle tzn., že její zasunutí comp zaregistruje.

hodnocení

dostal jsem se ke kroku "úložiště" a další volby které uvádíte se mi již nenabízejí...

joudic*
hodnocení

0x

ja jsem kvuli tohoto problemu musel nainstalovat w10, vubec necetla, to same uplne novy HP, w7 ani ranu... musel to poskodit pokazde nejaky update W7 nebo HP support program... mimochodem bootovat z karty mi slo

hodnocení

ano to si myslím také (že to způsobil nějaký update W7, protože bez mého zásahu to z ničeho nic přestalo fungovat - viz můj komentář výše).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]