Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíjení čtečky knih

Od: petrnok odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,
chtěl bych se zde zeptat ohledně nabíjení své elektronické čtečky. Již jsem ji 6 měsíců nepoužíval a zajímalo by mě, zda-li i přestože nemám na čtení čas, ji mám nabíjet nebo vůbec nevadí, když je delší dobu nenabíjena. Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fiser22*
hodnocení

0x

Semtam (ideálně například jednou za měsíc) udržovat nabitou, "moderním" akumulátorům vadí dlouhodobé vybití

hodnocení

0x

Čtečka knih se i za půl roku vybije tak málo, že stačí při jejím nepoužívání klidně nabíjet jednou za půl roku.

elektro
Protože tyto zařízení mají Li aku, tak bych doporučoval skladovat v polovybitém stavu.

elektro:

to je opravdu výborný nápad *haha* , to jako pokaždé když se rozhodne dlouhodobě nečíst bude knížku pořád zapínat aby ji vybil na 50%? Navíc je to úplný nesmysl a není to pravda.

Li-XX baterky se skladují v nabitém stavu a stačí je donabít jednou za 6 až 12 měsíců :

battex.info/...

elektro
S tím bohužel nemohu souhlasit. :)
Li články při skladování 3,8v na článek.

Můžeš to nějak racionálně zdůvodnit?

elektro
zde lipolbaterie.cz/...
odstavec 7 v článku

Takto je to tvrzení proti tvrzení ;)

Nebo je taky rozdíl mezi modelářskými články na mnohem vyšší proudy a běžnými Li-XX.

Každopádně tvoje rada - vybíjet čtečku knih před dlouhodobým odložením na 50% je nesmysl. Mám mnoho zařízení na Li-Pol, takovouhle krávovinu nedělám a to některá běhají už víc jak 10let ;)

hodnocení

0x

Po roce nepoužívání čtečka normálně funguje, pro jistotu jsme ji dobili a žena ji používá už více než dva měsíce bez potřeby dobíjení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]