Nejste přihlášen/a.
ahoj mám doma hry do pc jsou to starý klasiky který jsi chci nechat ale mám strach aby mi nezničili DVD romku a viděl jsem na youtube že CD se dá čistit zubní pastou nepoškodí se to?
myslím že některé skutečně přehrát nepůjdou jsou velice staré a poškrábané a některé se spustí ale během instalace se zaseknou a dál nejdou
Pozor, ne každá zubní pasta dokáže leštit a taky jde o to, zda-li je nemožnost čtení CD zpusobena opravdu škrábanci, může to být degradací záznamu - to se týká vypalovaných.
hodně je jich vypalovaných a z časopisů a jsou na nich takové černé malé puntíky vůbec nevím co to je ty cédéčka jsou z devadesátých let takže strašně staré
Já bych zkusil sehnat někde po bazarech starou (<2002) CD vypalovačku, ideálně značky Teac.
Mám zkušenost, že staré mechaniky čtou poškrábaná CD mnohem lépe než novější DVDromky.
Pokud by se to podařilo, tak udělat obrazy všech disků a máte vyhráno.
Osobně bych žádnému čištění moc nevěřil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.