Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepoškodí pasta na zuby CD

Od: tenblbej odpovědí: 8 změna:

ahoj mám doma hry do pc jsou to starý klasiky který jsi chci nechat ale mám strach aby mi nezničili DVD romku a viděl jsem na youtube že CD se dá čistit zubní pastou nepoškodí se to?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nepoškodí a opravdu to funguje. Ono to drobné "poškrábání" abrazivem v pastě je žádoucí. Jeden škrábanec laser odkloní mimo stopu, matný povrch to srovná. Té pasty s rozumem a hlavně dobře opláchnout vodou, zbytky pasty laser neprosvítí ;)

hodnocení

0x

Pokud se dají přehrát, tak není důvod je nějak "čistit". Mechaniku vám nepoškodí.

tenblbej
hodnocení

myslím že některé skutečně přehrát nepůjdou jsou velice staré a poškrábané a některé se spustí ale během instalace se zaseknou a dál nejdou

Pozor, ne každá zubní pasta dokáže leštit a taky jde o to, zda-li je nemožnost čtení CD zpusobena opravdu škrábanci, může to být degradací záznamu - to se týká vypalovaných.

tenblbej
hodnocení

hodně je jich vypalovaných a z časopisů a jsou na nich takové černé malé puntíky vůbec nevím co to je ty cédéčka jsou z devadesátých let takže strašně staré

tenblbej
hodnocení

a ještě některé jsou kupované a ty chyby dělají taky

Já bych zkusil sehnat někde po bazarech starou (<2002) CD vypalovačku, ideálně značky Teac.
Mám zkušenost, že staré mechaniky čtou poškrábaná CD mnohem lépe než novější DVDromky.
Pokud by se to podařilo, tak udělat obrazy všech disků a máte vyhráno.
Osobně bych žádnému čištění moc nevěřil.

stepm:

to není čištění, ale opravdové odstranění škrábanců leštěním, věřit tomu nemusíš *haha*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]