Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vybírám nový mobilní telefon, můj požadavek je pokud možno co nejlepší fotoaparát v dané
cenové relaci , delší výdrž baterie a menší displej tzn. ( určitě né 5,5 " atd. )
Po prohledávání int. jsem se dostala k tomu , že by mé požadavky asi splnoval např iphone SE , ale tam je zatím
cena někde jinde takže to vypadá asi na některý výrobek Xiaomi . Můžete mi prosím někdo poradit
který mobil by byl tedy vhodný?
Předem děkuji všech za radu.
Zlata
S telefony od Xiaomi určitě chybu neuděláte, to zde nejspíš potvrdí většina. Přítelkyni jsem kupoval Redmi 3S a sám mám Redmi Note 4 Global a spokojenost. Výborná výdrž baterie, systém je odladěný a poskytuje spoustu vychytávek, občas je ale potřeba si něco poupravit a často se doporučuje přechod na českou ROM, což nemusí být snadný úkon pro každého. Jako běžný uživatel ale naprosto bez problému. Foťák není žádný zázrak, na běžné momentky ale naprosto dostačuje a nemám k nim co bych vytknul, snad jen horší kvalita za nižších světelných podmínek. V rámci Xiaomi by se dalo mrknout ještě na Redmi 4A, levnější model s plastovými zády, bez čtečky, Redmi 4X Global, oba s podporou všech zdejších pásem LTE. Jinak pokud nepoužíváte internet v mobilu, není špatná nabídka Mi4, který byl předchozí topmodel a prodává se za slušné peníze, nicméně nepodporuje všechny zdejší pásma LTE. Jako další bych se podíval na velmi oblíbený telefon Huawei P9 Lite, špatně nevypadá i Sony Xperia XA, nicméně nabízí toho trochu méně za ty peníze. Výborný fotoaparát by měl mít i maličko dražší Honor 6X (jako jeden z mála v této cenové kategorii má duální, ovšem nabízí 5,5" display), Ještě by šlo v úvahu něco z dílny Samsungu, například J5, ale myslím, že třeba takové Xiaomi za ty peníze poskytuje daleko více, sám bych si ho tedy nevybral. Osobně bych si ještě počkal na hodnocení nových Nokií 3, 5 a 6. Hlavně tedy kvůli čistému Androidu.
Děkuji za vaši reakci ,
ještě nad tím popřemejšlím zatím to vidím asi na Xiaomi Redmi 4 Pro nebo Huawei P9
Mám toto,s vyklápěcím zadkem,abych na pařezu vyměnil rezervní baterku,,Za dvacet let je to muj 25 mobil,,Fotí skvěle a filmuje také tak.. forum.mobilmania.cz/... ještě tady mobilni-telefony.heureka./...
Díky za Váš tip , ale nevím jestli jít do Samsungu
Moje zkušenost není zrovna dobrá měla jsem již 2 a po roce používání byl vždy tak zasekaný
že jsem musela koupit nový telefon. Kolegové z práce mi radí koupit iPhone SE , ale
dávat znovu 10 t za tel. se mi už nechce
Tak ten SE je rozhodně výborný telefon, navíc s takovou úhlopříčkou jen tak něco člověk nesežene. Jinak se ale platí hlavně za značku a iOS, který z těch vnitřností vymáčkne maximum. Tak pokud člověk chce být kůl, protože má iPhone a je ochotný za značku zaplatit trojnásobek, co jinde, kde dostane víceméně to stejné, proč ne. Stejně si to většina lidí kupuje jen kvůli image, ne kvůli využití telefonu jako takového. Já si dříve kupoval drahé telefony, dnes v tom nevidím moc smysl, když telefon za 5000,- zvládne to stejné, má solidní výdrž na baterii, odladěný systém, ušlechtilejší materiály a výkon mu ani zdaleka nechybí. Navíc si nemusím příliš lámat hlavu, když někde pleskne na dlažbu.
Jinak co se týče Redmi 4 Pro, určitě dobrá varianta se silnějším procesorem, ale pozor pokud používáte mobilní data, tento telefon nepodporuje všechny zdejší LTE pásma.
Pravda, pravda taky už nemám v umyslu dávat za tel 10-15t , potom co mi upadne a odejde např, zakl. deska
jako u toho co jsem měla ted. Rozhodně mi nejde o to být cool , že vlasním jablíčko
telefon používám hlavně na telefonování, sms , focení , občas navigace. Jelikož chodím
celkem často na tůry a né vždy se mi chce tahat sebou v batohu zrcadlovka + objektivy , ráda
využiju mobil kterej mám u sebe v kapse. Ten iphone se mi zamlouval hlavně kvůli jeho menší velikosti
a dobrému fotáku + mi kolega tvrdil , že se po několika letech tolik nezpomalí jako např. Samsungy které
jsem měla dříve.
Sám jsem měl Samsung Galaxy Note II a byl výborný, nicméně v nižší kategorii nemám moc nadšených ohlasů. Například u Galaxy S4 mini po době nepomohl ani návrat do továrního nastavení a telefon si občas žije vlastním životem. Podobné názory jsem slyšel už častěji. Navíc při pohledu na cenu a specifikace současných telefonů, ostatní značky mnohdy za stejné peníze nabízí daleko více muziky, případně podobné specifikace nabízí za podstatně lepší peníze. Navíc, osobně mě již několik let stejný design zařízení nebaví, stejně tak u iPhonů.
Dnes mi kamarád radil at se jeste podívám na recenzi Sony Xperia Z3 Compact a musím uznat,
že vypadá opravdu dobře Sice bych musela oproti původnímu plánu ještě 1000 kč přihodit, ale
furt to ještě jde. Můžete mi říci co na ní říkate?
Děkuji Zlata
Velice oblíbený telefon, kompaktní rozměry, vysoký výkon, odladěný systém. Nicméně jde už o model z roku tuším 2014 a na to si drží stále dost vysokou cenu. I tak ale zůstal dodneška víceméně nepřekonaný. Pomyslný nástupce X Compact nenabízí nic omračujícího. Sám jsem měl až donedávna předchozí vlajkovou loď Z2 a neměl jsem na co si stěžovat. Pokud chcete telefon s menší úhlopříčkou, než je 5", moc na výběr není a asi bych se toho nebál. Zamrzí použití plastu na místo kovu u rámečku oproti velké Z3 a nejsem si úplně jistý, jestli má záda také ze skla nebo plastu. Každopádně na svoji Z2 jsem okamžitě pořizoval ochranné sklíčko i na záda telefonu, jelikož se velmi snadno poškrábe. Osobně bych šel opět do něčeho od Xiaomi, zatím mne nezaujalo nic jiného v poměru cena/výkon/výdrž a až telefon omrzí, hodit ho ze skály, pořídit si nový a člověk neutratí o moc víc. Rozhodnutí bude nakonec stejně pouze na Vás, protože nikdo jiný ten telefon používat nebude a třeba já osobně bych si asi nepořídil něco, co by mě nezaujalo.
Tak moje chyba, po Z3 Compact přišel ještě Z5 Compact, následně až X Compact, který je spíš ve střední kategorii, tyto telefony patřily do vyšší. Z5 Compact se ale tuším moc neprodává a cena bude určitě více než by bylo zdrávo.
Osobně navrhuji přejmenovat mobilní telefony na třeba komunikátory, nebo nevím jak. Určitě to nejsou dneska telefony. S telefony se telefonuje - to znamená - volá. Dneska se do nich spíše kouká a honí se nové příspěvky na netu. Jestli nemám pravdu, tak mě opravte. Děkuji s pozdravem Martin Pelcner (omluvte mě mám to naučené)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.