Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysavač Sencor má slabý výkon

Od: knick odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, dostal jsem k opravě vysavač Sencor 1800W kde byl zničený kontakt k cívce na niž se navíjí přívodní kabel. Po domluvě s majitelkou jsem kabel před cívkou odstřihl a zapojil na dráty vedoucí dále přes regulační elektroniku do motoru. Kabel tedy nejde navíjet. Vysavač se jevil že normálně funguje včetně regulace výkonu. Majitelka však tvrdí že vysavač měl předtím větší výkon - větší silou vysával. Později s hadicí bylo vidět že tomu tak opravdu je a navíc se hodně hřeje. Filtry zůstaly stejný, sáček je daný nový, hadice není ucpaná. Nevíte někdo čím to může být?

doplněno 19.04.17 15:18:

Děkuji za reakce. Přesný typ vysavače nevím, už ho nemám u sebe. Filtry jsem vyfoukal a zanesené být můžou, jenže saje málo po mém zásahu. Zkusím bez filtrů. S motorem jsem nic nedělal, ložiska pokud tam jsou kluzná tak se těžko můžou přidírat, pokud jsou kuličkový tak můžou dosluhovat a jít těžko, jenže by vysavač nevysával dobře už dříve. Kondenzátor nevím zda tam je. Mohl by dostat šok a být vadný. Nevím jak jej případně prověřit. Brzy jej budu mít zpátky, tak bych chtěl zkusit zda se motor točí lehce a prověřit Vaše rady. Zd.

doplněno 25.04.17 15:11:

Po demontáži motoru a jeho kontrole - závada nenalezena, vyprání filtrů vysavač opět vysává jak má. Všem dík za rady. Zd.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud jsou tam původní HEPA filtry, tak budou asi ucpané (ztráta výkonu a zahřívání přístroje), resp. nestačí je např. jen profouknout, ale musí se umýt / propláchnout tekoucí vodou (několikrát) a nechat oschnout. Další možnost je koupit filtry nové. Zdravím!

doplněno 25.04.17 15:15:

knick - nemáte zač. Ano, po vyprání filtrů se výkon vysavače obnoví (jak snadné, že?).

111®
hodnocení

0x

vahodit filtry a odzkoušet bez nich..s motorem se nic nedělalo?

hodnocení

0x

Dobrý den,co uhlíky,jsou dost dlouhé.Funguje kondenzátor.Ještě můžeš namazat ložiska.Jaký je to přesně typ vysavače?

111®

sice je to málo praděpodobné, ale když se pootočí vinutí rotoru vůči statoru ztrácí motor optymální otáčky a hřeje se...

111:

vynutí statoru se proti rotoru točí pořád a docela vysokými otáčkami *smich*

Poloha uhlíků, vůči statoru, ale to je opravdu hodně málo pravděpodobné, to se spíš stává u motorů se statorovým trvalým magnetem.

111®

jsem se nevyjádřil správně...souhlas..

hodnocení

0x

Ak ste len vyhodili otočný kontakt,tak potom by to malo ísť rovnako ako predtým.Vysávali ste s výsavačom pred opravou? Nahrieval sa aj vtedy?Zlým kontaktom na otočnom prechode mohlo dôjsť aj k poškodeniu elektromotora.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]