Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyresit LED zarovky v blinkrech

Od: pepin* odpovědí: 10 změna:

dobry den,chtel bych se zeptat jaky odpor dat pred ledkovou zarovku(aby se chovalo rele jak ma skrz intenzitu prerusovani) do blikacu u automobilu kde nelze vymenit klasicke rele za LED flash rele ktere patri k ledkovym zarovkam

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nič v zlom,ak tam niesú ledky homologizované,tak tam nepatria.A už nevídím žiadný pozítivný výsledok s tým odporom,lebo spotreba bude rovnaká.

doplněno 19.04.17 11:02:

Tieto prestavby sú len na vyzdvihnutie svojho ega,že ja mám niečo viac.

slavco31:

myslím že, že o spotrebu blinkrovej žiarovky neide, rozhodně bude prínos v závadovosti / životnosti ;)

doplněno 18.04.17 20:31:

fiser22:

předřadným odporem?

fiser22*
hodnocení

0x

ne jaký odpor ale jaký přerušovač, protože je třeba vyměnit za elektronický s pevně nastavenými intervaly, ovšem pak se nepozná pokud praskne žárovička (což se ovšem nestane neboť máte homologované LED ve všech blinkrech a tedy přežijí celé auto... s předřadným rezistorem ty LED poněkud ztrácí smysl... jinak je to věc jednoduchého ohmova zákona

pepin*
hodnocení

ja prave jednou slysel ze to jde predradnym odporemjenze to se mi nelibilo tak sem sehnal prerusovac led zarovek a u predchoziho suta bezproblemova funcnost cca 6let a nebyl nikdy problem na stk,ale ted u auta co mam (r.scenic 2000) nemuzu najit prerusovac abych jej vymenil jelikoz podle zvuku a hmatu cvakani vychazi z vetsi krabicky u pojistkove skrine do ktere asi nebude dobre nejak zasahovat..

fiser22*

Jistě, ono to předřadným odporem jde, ale pak ty LED kromě životnosti nemají vůbec žádný smysl, nehledě na to že rezistor by byl třeba výkonový, který "protopí" onen výkon o který vyrovná spotřebu na ekvivalent žárovky, a ten už je docela potřeba chladit (za jízdy při odbočování se asi moc nezahřeje, ale při stání na varovných už bych měl mírný strach aby to nezahořelo pokud by byl v blízkosti nějaký plast) jinak si spočítejte rozdíl mezi žárovkou a LED, a právě onen rozdíl se musí ztratit na rezistoru, z toho pak jednoduše vypočítáte velikost rezistoru

Druhá věc pohledu je to co píše @repkin - onen rezistor a celé řešení není homologované, na autě tedy legislativně nemá co dělat a v případě kontroly PČR vás může přijít poměrně draho

není to předřadný, ale boční odpor ;)

předřadný tam musí být vždy, aby LED na 12V neshořela.

fiser22*

ale jo, pravda, to je tak když se píše a myslí na něco jiného :) každopádně platí i tak co jsem psal :)

Nejsem si jist, že by si lidi dávali do automobilů LED žárovky kvůli nižší spotřebě, ono se to nějak projeví na spotřebě paliva? A zrovna blinkrová žárovka *haha*

Myslím, že ta životnost je úplně prvořadá.

Netuším, jak ovlivní blinkry spotřebu, nikdy mě nenapadlo to pčítat, nebo měřit. A životnost? Jezdím téměř denně, najezdím průměrně km, většinou po městě, takže blinkry jdou velmi často. Už jsem měl řadu aut, ale obyčejné žárovky za pár korun v blinkrech mi většinou vydržely i několik let. Takže smysl LED v blinkrech mi nějak uniká *nevi*.

repkin*
hodnocení

0x
Odporem je pokuta do 2.000,- Kč na místě, zákaz další jízdy až po odebrání ORV a tučnou pokutou od úřadu, v horším případě požár vozidla. Na bývalém autě jsem měl tuning světla, když jsem jednou měnil žárovku, tak jsem zjistil, že je roztacená celá patice žárovky. Světla jsem vyndal a reklamoval u prodejce s tím, že bych rád peníze zpět, bez řečí jsem je dostal. Od té doby jen originál díly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]