Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smlouva u zahr.operátora po 14.červnu

Od: zajda888® odpovědí: 7 změna:
Hezký den,
před časem jsem někde letmo zahlédl informaci,že až dojde v polovině června k uvolnění roamingu,že snad bude možno uzavřít kontrakt i u zahraničního operátora,případně k němu přejít se svým číslem.
Byl to jen krátkodobý informační šum nebo je to pravda? Později jsem na tu informaci už nenatrefil.
Díky za info.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fiser22*
hodnocení

0x

Kontrakt můžete bez problému uzavřít už teď . Ale je třeba taky pamatovat na to že onen roaming platí max. 90 dní v roce, případně 30 dní v kuse, pak se účtují další poplatky, takže tak uplně extra výhodné pořídit si tarif ze zahraničí nebude

m.mobilmania.cz/...
Doporučuju přečíst hlavně diskuzi pod článkem.
To co píšeš byly první zprávy z jednání o zrušení roamingu. Konečné výsledky dopadly daleko lip. Nakonec z toho vylezlo 18 měsíců. Cizí operátor ale bude mít právo tě požádat o doložení že se do země původu sim karty vracíš. Pro mě to znamená, že pár dní v měsíci vylezu na půdu, kde chytím polskou síť, prozvoním se aby se mobil v polské sítí ukázal a za to budu mít v práci na polské simce 10 giga roamingových dat za 13 zlotých. Samozřejmě že je možné že se budou poláci kroutit a nebudou mít snahu mi to prodat na českou občanku, stejně tak je ale možné že podle starého židovského hesla "prodělek je taky kšeft "Budou spoléhat na to že se jim jednou vyplatim.

hodnocení

0x
Ano fiser ma pravdu. Proto se to hodi lidem do zahranici , neb jednou za cas , se musis pripojit k domaci siti.

hodnocení

Já se víc pohybuju v rámci celé EU jak v Česku.
Ale kontrakt uzavřít nemůžu protože nemám v zahraničí trvalé bydliště.
A na tom to vždy skončilo.

hodnocení

0x

Neviem ako to je v iných krajinách,no mne ako Slovákovi český operátor vyhovel a mal som na dobíjanie sim kartu,hoci som tam len pracoval.

hodnocení

Když jsem v česku,vyuzivam na internet kartu slovenského o2 :)
Je levnější,tarifikace po dnech.Zadne měsíční lhůty apod.
Ale rád bych věděl,jestli od června si třeba poridim rakouskou kartu,na smlouvu.
Byť předplacených 10 giga za 15 eur u T-Mobile je super.Ale jen v Rakousku.
Kouknete na polaky , tam je to tez za par kacek...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]