Dobry vecer,chtel bych se zeptat zda novy telefon muze mit vadnou baterii? Vcera jsem si koupil telefon a kuli tomu abych zabehl baterii sem si s nim hral abych jej vybil a pote plne nabil,dlouho trvalo nez jsem ji vybil ale budiz,pak se dlouho drzela na 1%,vypnul jsem mobil a kdyz sem ho ted vecer zapnul tak zas nabehlo 56% kapacity jako po prvnim zapnuti..neni baterka uz vadna?
Proč jste ho vybíjel? Nechte ho na nabíječce přes noc a ráno se uvidí.
lukin*
No aspon co vim se to vzdy tak delalo vybit,plne nabit a takhle asi trikrat zopakovat,jako jasny ze se toto delavalo u starych mobilu ale od ty doby sem jiny zpusob neslysel,jak zachazet s novou baterii..
V dnešní dobje se to neďelá.Vybit baterie na 1% je pro tu baterie konec.Správně by se měla nabijet při 15%,ještě by se neměla baterie přebijet,to jí taky škoďí.
Konec to není, jen to nechce nechávat vybité. Optimálně začít nabíjet minimálně u těch 15% jak píšete (jinak ale úplně kdykoliv). Jak jde v mobilu baterie přebít?
Nabití a vybití akumulátoru se nazývá formování a u li-xx článků je zcela zbytečné, smysl to mělo u Ni-XX článků a to jen v případě, kdy se požadovala co nejrychleji maximální výdrž, jinak se to formování udělalo časem samo běžným provozem
Každý akumulátor se úplným vybitím ničí, ale v telefonu se úplně vybít akumulátor nedá, telefon se vždy včas vypne aby nedošlo k podvybití, nebo úplnému vybití, ostatně jako téměř všechna zařízení napájená akumulátory.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.