Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přibalená zářivka

Od: aa* odpovědí: 3 změna:
Koupil jsem si podlinkové svítidlo ve kterém už byla zářivka vsazená ale moc se mi nezdá, je v ní nějaký bordel a rachtá to v ní a svítí pěkně hnusnou barvou.
Rozhodl jsem teda že koupím novou T5
G5 8W 288mm zářivku s 420 lumeny, myslite že to bude svítit dost?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Rekl bych ze dost malo.
Mam zarivku 21W/865 a jsem spokojen.

cl
hodnocení

0x
420lm je s trochou optimismu jako 40W zarovka. Vykon ale bohuzel moc neovlivnite bo je dany velikosti a tim padem vykonem. Obecne plati ze cim belejsi tim ma vice lumenu. Stezujete si na hnusnou barvu ale tu pritom pri vyberu nove vubec neresite. Barva je udana tim poslednim dvojcislem za lomitkem. Cim nizsi cislo tim teplejsi barva a naopak. Tedy kolega doporucujici 865 ma zarivku o teplote svetla 6500K coz je jedna z nejbelejsich na trhu. 8W je nicmoc.

rv*
hodnocení

0x

Příkon T5 zářivek není daný zářivkou, ale elektronickým předřadníkem, který do ní pouští vhodný proud. Takže výměnou zářivky větší příkon nezískáte. A výměnou předřadníku asi taky ne, protože jejich výkony jsou navrženy pro danou délku zářivky. Bude-li mít nová zářivka vyšší svítivost, než ta původní není vůbec jisté. To by ta původní musela být s širokopásmovým luminoforem (jestli se to ještě vůbec vyrábí).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]