Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení PC zdroje do autorádia

Od: josef* odpovědí: 43 změna:
Dobrý den,prosím vás jak mám zapojit PC zdroj na auto radio, mam to zapojene a radio svítí všechno ale socket který je na repráky tak nedává žádné Volty tak že nevím jestli je to dobře nevíte někdo jak na to? Autorádio senior SVT 3015MR díky Josef.

43 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

ne nedává, repráky jsou připojeny? dávat by mohl střídavé po naladění..abez repráků asi enaladíš..

josef*
hodnocení

Ano zapojil,+ a - od repraku a zapojil jsem aux a zapl song ale repra nic nedělají a kdy na ne napichnu 12v a kostru od PC zdroje tak se jen zašustí ale nejde hudba. Josef

fugass*
hodnocení

0x
Josefe ty v tom máš nějakej bordel. Ty zapojuješ proud na repro? Máš z rádia výstup barevně rozlišenej? Červenej +12V k němu žlutej. Černá je kostra. Barevný jsou repro.
doplněno 08.04.17 12:23: Iso konektory máš? Takhle to bastlíš a škrtneš o něco a je hotovo.
doplněno 08.04.17 12:59: Kam vedou ty dva černý? Červenej a žlutej spoj.
Zapojení PC zdroje do autorádia
josef*
hodnocení

Mm... z autorádia pripojim dva kabely k repro a nehraje to.
josef*
08.04.17 10:45
hodnocení

Zapojení PC zdroje do autorádia #2
Zapojení PC zdroje do autorádia #3

Co přesně kam zapojuješ? Kam zapojuješ červený ze zdroje, to by mě taky zajímalo ;)

josef*
hodnocení

Na ten úplně mimo všech ten spodní socket a co nejblíže k zajištění )
Zapojení PC zdroje do autorádia #4

Mno řekl bych že i když tomuto moc nerozumí,tak přesto vidím,že to napájení máš asi hooodně špatně,aspon na svých autech (nedávno jsem na všech třeh zapojoval radia) mám napájeni na spodní patici se 4 kontakty (dva napájení paměti-trvale pod proudem,dva na provoz dle typu auta jen při zapnutém zapalování nebo také stále). ta horní je na připojení 4 repro-dva přední dav zadní=8 kontaktů.Pokud zadáš do strýčka Gůgla jistě Ti vyhledá správně zapojení a pokud zadáš i typ AR pak i na konrétní typ!

josef*
hodnocení

Dobrý den, jen bych chtěl podotknout že rádio běží jen když připojim reprák tak ten nehraje )

zapojt elektriku podle fota Ta horní řada jak tam máte žlutý černý zapojte na repro jestli nebudou hrát tak je zkuste přesunout o řadu nebo dvě vedle nebo mrknite do rádia jestli nemáte zesílenou jenom jednu stranu nebo přední (zadní)

doplněno 09.04.17 20:07:

No já si myslím že si z nás děláte prd... nebo neumíte číst a tím pádem se do toho nepouštějte.Furt píšete že rádio hraje akorát nejde repro *zed*Že svítí tak neznamená že hraje,proč tam zapojujete těch 5voltů když vám tady x rádců napsalo že tam nepatří*ee* Propojte ten konektor kde máte těch 12v s tím kde máte nyní těch 5v

Zapojení PC zdroje do autorádia #5

marian12
hodnocení

0x
Rádio musí jít červeným a žlutým drátem na 12V černým drátem na - ideálně přes 10A pojistku co nejblíže u zdroje. Výstupy repraku poznáš jsou to barevné dráty vždy 2 stejné barvy jeden s černým pruhem ten je - reproduktoru.pokud chceš aby radio hrálo z aux vstupu musíš to na tom rádiu nastavit. Pokud při tomhle zapojení nehraje bude něco špatně.
josef*
hodnocení

Vše mám zapojené rádio svítí aux zapojen a nastaveno na aux hlasitost plná hudba z mobilu zaplá a na plno a reprák nic vezmu to Do auta napojim a vše funguje tak já už nevím .

marian12:

černým drátem přes pojistku?

doplněno 09.04.17 08:20:

josef:

v autě hraje a na PC zdroj ne, tak zkontrolovat všechny odlišnosti mezi zapojením doma na stole a v autě, musí tam prostě být chybka. červený a žlutý spojit na plus a černý na mínus, na té fotce je trochu divné, nebo snad ten žlutý a černý z horního konektoru jde na reprák? Pak tedy na tom spodním chybí druhé plus a mínus...

josef*
hodnocení

Jako že 12v žlutý s 5v červeným spojit?

Autoradio má napájení 12V, to napájení je na dvou drátech obvykle označených červenou a žlutou barvou. Červená barava je napájení autoradia, žlutý je napájení paměti, která si pamatuje naladění rozhlasových stanic, obvykle se tyto dráty spojí a přivede se na ně plus 12V. To že jsou zvlašť je proto, že ten žlutý se má v autě připojit přímo na baterii a ten druhý se připojuje přes klíček zapalování.

S barvami výstupů PC zdroje to nemá nic společného.

radek:

žlutý na PC zdroji je 5V? Od kdy?

josef*
hodnocení

Prosím vas červený 5v žlutý 12v a opakuji rádio funguje svítí ale repráky ne mám 2pin reprák a nevím jak k němu připojit kabely od radia nebo vím ale nefunguje to ale hlavě jde o to že radio je na 4 pin reprak ale já mám 2 ale prý to jde udělat ale nevím jak mám dát zdroj k reprakum kdy radio ho nedává ten "zdroj".

4 pinový reprák neexistuje

zapojit tak jak dal obrázek fugas.

Horní konektor jsou repráky - jeden pin nahoře a druhý dole je vždy pro jeden reprák, repráky jsou 4 - levý pravý předek a levý pravý zadek.

Spodní konektor je napájení 2 piny propojit (první a poslední PIN horní řada) a zapojit na +12V, tedy žlutý výstup PC zdroje, jeden pin je mínus (poslední pin spodní řada) zapojit na černý výstup PC zdroje.

Ukaž fotku jak máš repro k rádiu.
doplněno 09.04.17 11:15: Jestli máš do rádia jenom ty 3 dráty jak máš na fotce, tak je to úplně špatně.

Jako dítě z páté pomocné.Když nejde zvuk z rádia tak NEFUNGUJE byť svítí!AR je na 12 V tak proč tam furt cpete 5V?

Proč jde do rádia ten zlutej 5v? Ten tam nemá co dělat, v autě je jenom 12v. Ještě ukaž fotku zapojení repraku do rádia.
Proč to nezapojis dle obrázku od Fugass?
doplněno 09.04.17 10:19: No jo no... Tak červený je 5v. Tazatel mě úplně zmatl svým zapojením :)

mkat*
hodnocení

0x

Skús si prečítať toto- radiox.cz/...

Zdroj máš správne zapojeny? Tu niečo o tom píšu.- forum.zive.cz/...

Nesmieš miešať jeden konektor z druhým ,na rádii.Jeden je LEN pre repráky a druhý NAPAJANIE.

To že je písané pri reprákoch plus a mínus neznamená napájanie z pc zdroja,ale polaritu reprákov.To ťa až tak nemusí trápiť.Jeden reprák zapoj na ľavý predný + a - .A druhý na pravý predný + a -

Napájanie do druhého konektoru..A ak si už neodpálil koncový stupeň ,tak to pôjde.

josef*
hodnocení

Prosím vás jak to mám zapojit?
Zapojení PC zdroje do autorádia #6

Vždy´t ten obrázek je snad jasný až na těch 5V, v autě snad taky nemáte 5V.

Z PC zdroje se využije jen žlutý (+12V) a černý - kostra. Ten červený drát na obrázku (s označením 5V) se spojí společně na ten žlutý. Repro se zapojí vždy na dvojici pinů na druhém konektoru.

Zapojení PC zdroje do autorádia #7
josef*
hodnocení

Přepojil jsem to podle vás a furt to nejde jen se zvýšil jas nic jiného a repro jen šust8 a jde tam pouze 0,07 az 0,25 :/

Zvýšil se jas ,to proto že rádio má konečně správné napětí*ua*(těch 12 místo 5v) Ten reprák máte dobře -na pinách pod sebou?Zkoušíte to jak? Ladíte stanice samozřejmě z dobrou anténou? Nebo tam dáváte flkešku? V menu rádia máte vše zesílené na max?

josef*
hodnocení

Dělám to přes auf , radio na plno mobil na plno vše nestrávené ale nehraje to :/

Protože asi ty napájecí dráty napojené před tím na reprákové výsupy asi rádiu neudělalay zrovna nejlíp, nebudou už náhodou po smrti?

josef*
hodnocení

Repro furt hraje )

mkat*
hodnocení

0x

Ešte asi treba na rádii prepnúť vstup ktorý používaš.Ak neprepneš tak tam máš rádio.Skús do antény vložiť asi 1-2 metre dlhý autokábel.Na konci ho odizoluj asi tak cm.A ten vsuň do anténnej zdierky.Do stredu.Ak je rádio ok tak by sa mal v reprákoch zmeniť šum.Prepni na nejaký vhodný vlnový rozsah (napr. FM ) ,a začni ladiť nejakú stanicu.Ak ti bude hrať ,tak máš chybu v tom prepnutí vstupov.Ten signál dávaš do cinch konektorov?A sú vstupné?( IN ) Alebo výstupné ( OUT )

Nepozeral som manual.

josef*
hodnocení

Radio v autě funguje v pohodě jak přes aux tak přes flesku a i normál radio

mkat*
hodnocení

0x

Tak to len zle napájaš.Urob to tak ako ti to nakreslil BMX.Ak to tak napojíš tak to musí fungovať.Keď aj nenapojíš všetky repráky.Skús tam dať dva.Zapoj Ľavý predný a Pravý predný.

111®

no já se zeptám, měřil jsi napájecí napětí na rádiu? myslm že neměřil. Zkus zdroji dát přdzátěž, páč na mini proud asi nejede. Zapoj na 5V tak 200Ohm na 2W

111:

To je sice u PC zdrojů možné, ale v tom případě by rádio asi nesvítilo...

111®

aha tak to jsem někde přehlédl...nu což , rada na prd..

Je to nepochopitelné, tazatel se někde pořád dopouští nějaké chyby...

doplněno 11.04.17 22:05:

diesel:

už snad ne, už tam snad cpe 12V, zvýšil se jas žárovek :-D

josef*
hodnocení

Mám to zapojené vše správně a nefunguje to ..

mkat*
hodnocení

0x

Ak ti rádio ,po zapjejení do auta,stále funguje,a ty ho vybraté napájáš podľa obrázku od BMX-a.Tak už vidím problém len v zdroji.PC zdroj si upravil?Skúsil si merať napätie? Skús merať bez záťaži ( na prázdno )a potom po pripojení a zapnutí rádia.Napätie by nemalo klesnúť pod 12 V.Alebo ho skús pripojiť priamo na batériu,ale s tvojím zapojním.

Možno bude najjednoduchšie zavolať niekoho kto sa do toho vyzná a pomôže.

111®

tak to vidím na to že rádiu někde chybí kostra. Je - propojeno také na obal rádia? kouknu do auta jestli ta kastle co se do ní to rádio strká nemá ještě drát na kostru.

Byla by to docela hanebnost, kdyby mínus na konektoru nebyl spojen s kastlí a podivnost, že přesto radio svítí.

Ale v tomto případě je snad možné úplně všechno *smich*

111®

no třeba je to pojistky vypnutí koncovýho stupně...nakonec tam ještě může být nějaký zapínací kolík v kastli zsuneš rádio kolík sepne mikrospínač a už to zpívá..mne už nic jinýho nenapadá...

josef*
hodnocení

Rádi mám vysunuté a kabel zapojené a hraje v autě
111®

tak to mi hlava nebere, jw to někde židlí a rádiem

habasko

No já to vidím tak, že na zdroji je třeba propojit zelený drát s černým, jinak se ten zdroj nespustí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení autorádia
Otázky na téma zapojenie autoradia

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]