Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno. Dodavatel elektřiny mi povolil používání hlavního jističe s vypínací charakteristikou C .Doposud používám jistič LSN 25 A od výrobce OEZ Letohrad. Jističe LSN se již nevyrábějí,může mi někdo odborně poradit jaký jistič mohu jak hlavní před elektroměrem použít? Konkrétně se jedná o jistič 25 A Vypínací charakteristiky C ,aby rozměrově souhlasil s původním jističem.Všem předem moc děkuji.
Dobré ráno, obavy nejsou namístě, jističe jsou standardizované a vzájemně záměnné. Nicméně nechte to na elektrikáři, který Vám to bude realizovat, nejen že si bude vědět rady, ale dodá Vám jistič o dvýrobce z kterým má nejlepší zkušemosti. Navíc on za to bude ručit a patrně revizi bude dělat také on, do restaurace také nenosíme suroviny, že.
Dobrý den. LSN se nevyrábějí už chvíli, byly nahrazeny řadou MINIA. Někde jsem svého času viděl i článek, jmenoval se nějak jako čím nahradit jističe LSN. Můžete použít i jistič jiného výrobce se stejnou proudovou hodnotou a vypínací charakteristikou. Pozor tady na jednu věc: do elektroměrového rozvaděče musí jistič mít zkratovou odolnost 10kA - ČEZ to tak má v připojovacích podmínkách, jiní distributoři jistě také - tady nestačí 6kA jako je běžně povoleno za hlavním jističem. Výměnu by měl provést elektrikář, ten to jistě bude vědět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.