Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlavní jistič před elektroměrem

Od: ivan* odpovědí: 4 změna:

Dobré ráno. Dodavatel elektřiny mi povolil používání hlavního jističe s vypínací charakteristikou C .Doposud používám jistič LSN 25 A od výrobce OEZ Letohrad. Jističe LSN se již nevyrábějí,může mi někdo odborně poradit jaký jistič mohu jak hlavní před elektroměrem použít? Konkrétně se jedná o jistič 25 A Vypínací charakteristiky C ,aby rozměrově souhlasil s původním jističem.Všem předem moc děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lll*
hodnocení

0x

Dobré ráno, obavy nejsou namístě, jističe jsou standardizované a vzájemně záměnné. Nicméně nechte to na elektrikáři, který Vám to bude realizovat, nejen že si bude vědět rady, ale dodá Vám jistič o dvýrobce z kterým má nejlepší zkušemosti. Navíc on za to bude ručit a patrně revizi bude dělat také on, do restaurace také nenosíme suroviny, že.

hodnocení

0x

Dobrý den. LSN se nevyrábějí už chvíli, byly nahrazeny řadou MINIA. Někde jsem svého času viděl i článek, jmenoval se nějak jako čím nahradit jističe LSN. Můžete použít i jistič jiného výrobce se stejnou proudovou hodnotou a vypínací charakteristikou. Pozor tady na jednu věc: do elektroměrového rozvaděče musí jistič mít zkratovou odolnost 10kA - ČEZ to tak má v připojovacích podmínkách, jiní distributoři jistě také - tady nestačí 6kA jako je běžně povoleno za hlavním jističem. Výměnu by měl provést elektrikář, ten to jistě bude vědět.

hodnocení

0x

od OEZ třeba LTE, či LTN (10 kA).

ivan*
hodnocení

Pánové všem děkuji za odpověď,pro mne je nejdůležitější údaj,čímse dá nahradit zastaralá řada jistiů typu LSN,vím ,že každý jistič nelze použít,že k výměně není revize třeba,nechtěl jsem se spoléhat na to ,co mi někdo přinese,teď už si s tím poradím sám,ještě jednou děkuji. Ivan

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]