Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Když chci natáčet video na fotoaparátu Canon EOS1300D , natočí se vždy jen pár sekund a pak se objeví "natáčení videa bylo automaticky ukončeno". Kartu mám SanDisk Ultra 48 MB/s, 16 GB. Někdo mi radil, že ji mám formátovat, udělala jsem několikrát, ale nepomohlo to. Obojí je v záruce, mám reklamovat nebo mám jen něco špatně nastaveno? Díky!
Dobrý den, vyzkoušel bych jinou kartu, neboť co jsem se díval do návodu(5strana) tak SanDisk Ultra 16gb je podporována. Pokud by ani tohle nepomohlo tak bych sel do nejakeho obchodu s fotaky se poradit popripade reklamovat. Nevím kde jste kupovala, zda po internetu nebo v kamenné prodejně - tak přímo tam s tím zajít nejlepší možnost asi. Pokud jsem to správně pochopil, tak tam píšete obojí je v záruce, tudíž ta kartička je asi nová. Co v pc? Dají se na ní nahrávat nějaké soubory? Vyzkoušet zda je v pořádku buď v pc nebo v telefonu Dejte vědět jak jste dopadla. Držím palce
Tyhle problémy nastávají když karta nestačí ukládat natočené video. Foťák má tkzv. vyrovnávací paměť, do které se video částečně uloží a pak se z této paměti, přesouvá na kartu. Pokud karta nestíhá, video se ukončí a uloži se jen to co se stačilo nahrát do vyrovnávací paměti. Zkuste jinou rychlejší kartu, ono je sice hezké, že karta má deklarovanou takovou nebo makovou rychlost, nemusí to být úplně pravda.
Nebo zkuste zmenšit v nastavení fotoaparátu rozlišení videa.
Moc děkuji za radu, zkusím tedy zkontrolovat to rozlišení videa a asi kontaktovat prodejce (objednáno přes internet).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.