Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení vodičů pohybového senzoru

Od: rewo odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám pohybový senzor pro světlo. Jaké barvy kabelu se musí použít pro zapojení? Je tam vstup do senzoru na fázi, vstup na nulu a výstup fáze. Jak to zapojit když mám kabel s dráty hnědý, modrý, zelenožlutý?

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zajixxx*
hodnocení

0x

Hmm, nijak. Modrá přeznačit lze, ale ochranný zeleno-žlutý již nikoliv.

dam®

Jak píše výše, ale jestli máš v okruhu proudový chránič, tak to bude blbnout a budeš to muset v krabici popřehazovat, což není košer, solidní bude přidat kabel, nebo vyměnit za 5x1,5 a budeš mít klid. Jen je otázka co ten "klid" obnáší za zákrok a jak daleko bude PIR od světla.

dusger*
hodnocení

0x

Zase velmi obecně položená otázka, není jasné co kde jak chceš zapojit. Navíc Dam do odpovědi motá věci které jsou nepodstatné a nepatří tu, tak jsem přidal jasný obrázek, jen místo červené často bývá černá. Pozapojuj to PŘESNĚ podle něj.

Zapojení vodičů pohybového senzoru

rewo
hodnocení

Ano takto to zapojit chci, jen mám kabe kde jsou vodiče hnědý, modrý, zelenožlutý, je možné použít hnědý jako fázi do senzoru, modrý přeznačit na černý který půjde ze senzoru do světla a zelenožlutý zůstane bez přeznačení a bude jako nulák do senzoru?

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]