Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mobilní aplikace mě čtou sms zprávy

Od: uroxetikuv odpovědí: 4 změna:

Potřebuji poradit,
přistupuji na můj bankovní účet u ČSOB-ERY přes tzv. přihlašovací i autorizační sms.V mobilu mám program ESET, který mě zkontroloval bezpečnost mobilu. Vše dobré, jen se mu nelíbilo, že některé aplikaci mají přístup k sms zprávám. Konkrétně třeba aplikace Záchranka ( tam mi to vůbec nevadí), ale také Facebook či Masenger.

Což mi nepřijde moc bezpečné. Je nějaký způsob, jak daným aplikacím zakázat přístup k sms zprávám.
( facebook)
Na můj mobil mi totiž chodí bankovní sms. Ještě zvažuji, že si pořidíl ještě jedno číslo, které budu mít výhradně pouze pro bankovní sms v tzv. hloupém mobilu.
Jinak do chytrého telefonu nic neznámého nestahuji, jen se bojím trochu Facebooku.

Díky za radu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Nedokážu ti poradit, jak zakázat FB šmejdit v telefonu.
Ale co třeba celej slavnej FB poslat k šípku a žít bez něho?
Osobně s tím nemám sebemenší problém. Ksichtoknihu k životu nepotřebuji.

hodnocení

0x

Určitě bych si pořídila na tytot transakce ten "hloupý" telefon. Tohle je moc ošemetné. V dnešní době bych určitě omezila risk na minimum.

hodnocení

0x

pokud máte Android 6 a vyšší, není problém aplikacím toto oprávnění odepřít. Jinak já při nastavování Messengeru nepovolil přístup k SMSkám a tím pádem když se podívám do oprávnění, tak mi k nm ani přistupovat nemůže, stejně tak ke kontaktům. Facebook mi nemůže přistupovat nikam.

U aplikace záchranka je přístup k SMS asi důležitý, ikdyž nevím jak přesně funguje, předpokládám, že umí v nouzi odeslat SMS zprávu s vaší polohou. Bez oprávnění přístupu k SMS by tohle nemohla ;)

Mobilní aplikace mě čtou sms zprávy

horak*
hodnocení

0x

I u nižších verzí Androidu (např. 5.x) máte možnost hromadně zkontrolovat přístup k SMS : Nastavení> Systém> Řízení oprávnění> zapnout . V sekci Přečíst SMS u zobrazených aplikací odejmout dodatečně oprávnění

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]