Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám problém.Asi silným větrem se mi pohnul držák paraboly satelitu.Ať se snažím jak chci tak ho nemůže nastavit do půvudního nastavení.(skylink-mascom parabola 60cm+1 konv.) Elevaci jsem nastavil na 32 st.
př.stanice čt 24 síla signalu 80%
kvalita signálu 0% prosím o radu...děkuji.
Dobrý den,tak jsem to dnes opět zkusil a nic.
Pujčil jsem si od kamarada nepoužívanou parabolu s 2 konvek. prúměr 80cm,namontoval a hned na 1.pokus naladil astru 19,ale astru 3 prostě ne,ne,ne...už nevím kam s tím otočit podle tý apikace sat finder je směr dobry...tak nevim
prostě síla 80 kvalita se ani nehne 0
ta astra 19 funguje skvěle sila 75 kvalita 75...nevim asi zkusím technika.
Pozor na to. V menu se ukazuje síla signálu jen na transportéru který vysílá. Šel bych do menu. Vybral Astra 23,5 pak transportér 12109 Horizontálně Symbol rate 27500. Někdo by sledoval obraz a sílu signálu. Vždy trochu hýbnout s parabolou a počkat než dojde k dalšímu posunu
Přesně tak to zkouším posunuju cca po 1 mm,ale ta kvalita se ani nehne prostě 0...kdyby třeba nějak kolísala ale pořad 0...kdybych alespon věděl čím točit jestli elevaci nebo azimutem...ale vyzkoušell jsem vše a prostě 0
Co zkusit vyměnit LNB. Snad je jenom jedno, přímý koaxiál a není tam Diseq
Skew takový vliv nemá. Hlavně elevace a azimut
diseq je na výběr /1.0 /1.1/žádný/...vyzkoušel jsem vše
Mě jen zaráží že je tam ta 0,když jsem ten satelit třed 5 lety montoval,naladil jsem to za 15min a ted nic
Mám na vyběr dvě paraboly,ale na obouch astra 3 síla 80 kvalita 0
na tý druhy astra 19 v pohodě...obraz jak víno ale astra 3...vůbec...prostě už nevím.
Může být špatně přiřazen port. Dal bych LNB přímo kabelem. V menu diseqc žádné a když se Skylink nastaví tak si pak pohrát s nastavením diseqc. I to diseqc může být špatné
Tedy pokud tam není monoblok
Už jsem vyšel z cviku ale napadá mne jestli nemáte v přijimači přehozené spínání LNB. Natočil jste parabolu tak, že konvertor, který má být na 23,5° máte na 19,2 (tam chytáte stanice) ale konvertor na 19,2 na 23,5 tudíž nepobere. Přehodit spínání a znovu natočit parabolu.
Není možná, když chytnete programy na 19,2 tak musíte tam dostat po pozvolném natáčení do prava i 23,5. Přijímač je vidět v pořádku. zadejte tam parametry ĆT 24 a hledejte. To musí jít.
Samozřejmě jsem myslel do leva.
Já nevím v menu je na výběr LNB u astry3 diseq /žádný/1.0/1,1/ u astry 19 je v menu to samé.
Mě jde hlavně o to aby mi šla ta astra 3 (skylink)
Vážně netuším
Tak znova,přijímač jsem dal do továrního nastavení,momentáně tam mam parabolu 80cm s 2 dvěma konvektory na jeden kabel
Přijímač nastanici NOE...SÍLA 83 KVALITA 0
v MENU ASTRA 3A..typ lnb unicable,mascom lnb,c band lnb ku,band lnb,specialni lnb...nastaveno mascom lnb
transporder 12526/27499/
napajení lnb...zapnuto
typ přepínače...žádny
U ASTRY 19...která jde je nastaveno diseq 1,0
dideq A...Jestli tam není někde chyba
Snad jsem to již jasné napsal. A transportér 12526 Skylink vůbec nepoužívá
Psal jsem třeba 12109 horizontální SR 27500
Může být i 12110
v nastaveni toho transporderu,ale ještě něco nejde...jde eurosport a sport 1...ale třeba novasporty ne...zkusím ještě popřemšlet
Myslím že chytal signál na transportéru který není Skylinku, nebo vůbec nevysílá, či jiný Symbol rate
Na té družici ani na Astra 19 transportér 12526 není
Transportéry se sportem mají jiný Symbol rate. Základ je zkontrolovat všechny transportéry Skylinku
vůbec to nevidí v menu některé transportéry
třeba 12070 ano
12090 ne
u 1175 je opět kvalita 0...nejde ani čt 24,noe,
vlastně jde asi ten jeden tran...kde jsou eurosporty,sport 1 atd...zkusím zitra ještě pohnout parabolou.
Co radit. Pochopitelně zda je v menu vybraný správný satelit Astra 23,5E. Pochopitelně i jiný satelit může mít shodný kmitočet transportéru a pokud LNB směřuje na Astra 3E se Skylinkem tak se normálně ten jeden transportér naladí. Jen v seznamu pak dostane špatný název. Takže v menu vybrat Astra 3E 23,5° E a transportéry přeeditovat, případně chybějící doplnit. Rozdíl kmitočtu o jedna nevadí. Např 12109 12110.
Jistě po továrním nastavení se tam dostane to co platilo kdysi. To již dávno není pravda.
Rád bych Vám detailně pomohl ale to bych musel být u toho. Já už to fakt takhle na dálku pozapomněl co kde a jak. Vždy jsem si vše nastavil sám i natáčecí motory ale jsem už jaksi mimo. Vím ale, že jednou jsem tento problém řešil.. Mono blog na dva satelity byl přehozen v nastavení přijimače a naštelovaná parabola jak jsem popsal. Jednu pozici jsem taky chytil ale po přepnutí na programy druhého satelitu byla bez signálu. Snad někdo líp poradí. Na singl LNB to ale musí být bez problémů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.