Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Satelit-nastavení paraboly

Od: r36 odpovědí: 26 změna:

Dobrý den,mám problém.Asi silným větrem se mi pohnul držák paraboly satelitu.Ať se snažím jak chci tak ho nemůže nastavit do půvudního nastavení.(skylink-mascom parabola 60cm+1 konv.) Elevaci jsem nastavil na 32 st.

př.stanice čt 24 síla signalu 80%

kvalita signálu 0% prosím o radu...děkuji.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prazskejpepik*
hodnocení

0x

pořád špatně nastavená parabola. pomůže aplikace SatFinder pro azimut a elevaci nastavit +- (může být křivý držák) a pak někoho, kdo bude na TV sledovat kvalitu signálu, nebo sám jsem si na to pořídil za pár kaček měřák signálu, který se napojí přímo u paraboly a na pohodu doladí.

vernon
hodnocení

0x
Takhle na dálku nelze radit. Opatrně toč s parabolou, až se trefíš. S elevací jsi doufám nehýbal, ta by se nerozjebala. Takže jen musíš najít správný azimut. Nebo zavolej servisního technika.
Za mých mladých let byly v některých sat receiverech vestavěné satfindry. Pískalo to podle signálu a člověk to u talíře krásně doladil.
r36
hodnocení

Dobrý den,tak jsem to dnes opět zkusil a nic.

Pujčil jsem si od kamarada nepoužívanou parabolu s 2 konvek. prúměr 80cm,namontoval a hned na 1.pokus naladil astru 19,ale astru 3 prostě ne,ne,ne...už nevím kam s tím otočit podle tý apikace sat finder je směr dobry...tak nevim

prostě síla 80 kvalita se ani nehne 0

ta astra 19 funguje skvěle sila 75 kvalita 75...nevim asi zkusím technika.

satelit

Pozor na to. V menu se ukazuje síla signálu jen na transportéru který vysílá. Šel bych do menu. Vybral Astra 23,5 pak transportér 12109 Horizontálně Symbol rate 27500. Někdo by sledoval obraz a sílu signálu. Vždy trochu hýbnout s parabolou a počkat než dojde k dalšímu posunu

ronny36
hodnocení

Přesně tak to zkouším posunuju cca po 1 mm,ale ta kvalita se ani nehne prostě 0...kdyby třeba nějak kolísala ale pořad 0...kdybych alespon věděl čím točit jestli elevaci nebo azimutem...ale vyzkoušell jsem vše a prostě 0

satelit

Co zkusit vyměnit LNB. Snad je jenom jedno, přímý koaxiál a není tam Diseq

Skew takový vliv nemá. Hlavně elevace a azimut

r36
hodnocení

diseq je na výběr /1.0 /1.1/žádný/...vyzkoušel jsem vše

Mě jen zaráží že je tam ta 0,když jsem ten satelit třed 5 lety montoval,naladil jsem to za 15min a ted nic

Mám na vyběr dvě paraboly,ale na obouch astra 3 síla 80 kvalita 0

na tý druhy astra 19 v pohodě...obraz jak víno ale astra 3...vůbec...prostě už nevím.

satelit

Může být špatně přiřazen port. Dal bych LNB přímo kabelem. V menu diseqc žádné a když se Skylink nastaví tak si pak pohrát s nastavením diseqc. I to diseqc může být špatné

Tedy pokud tam není monoblok

jofa*

Už jsem vyšel z cviku ale napadá mne jestli nemáte v přijimači přehozené spínání LNB. Natočil jste parabolu tak, že konvertor, který má být na 23,5° máte na 19,2 (tam chytáte stanice) ale konvertor na 19,2 na 23,5 tudíž nepobere. Přehodit spínání a znovu natočit parabolu.

doplněno 25.03.17 15:14:

Není možná, když chytnete programy na 19,2 tak musíte tam dostat po pozvolném natáčení do prava i 23,5. Přijímač je vidět v pořádku. zadejte tam parametry ĆT 24 a hledejte. To musí jít.

doplněno 25.03.17 15:15:

Samozřejmě jsem myslel do leva.

r36
hodnocení

Já nevím v menu je na výběr LNB u astry3 diseq /žádný/1.0/1,1/ u astry 19 je v menu to samé.

Mě jde hlavně o to aby mi šla ta astra 3 (skylink)

r36
hodnocení

Vážně netuším

Tak znova,přijímač jsem dal do továrního nastavení,momentáně tam mam parabolu 80cm s 2 dvěma konvektory na jeden kabel

Přijímač nastanici NOE...SÍLA 83 KVALITA 0

v MENU ASTRA 3A..typ lnb unicable,mascom lnb,c band lnb ku,band lnb,specialni lnb...nastaveno mascom lnb

transporder 12526/27499/

napajení lnb...zapnuto

typ přepínače...žádny

U ASTRY 19...která jde je nastaveno diseq 1,0

dideq A...Jestli tam není někde chyba

satelit

Snad jsem to již jasné napsal. A transportér 12526 Skylink vůbec nepoužívá

Psal jsem třeba 12109 horizontální SR 27500

Může být i 12110

r36
hodnocení

diky uz to jde...super děkuju

jofa*

Tak kde byla chyba nebo problém. Napište.

r36
hodnocení

v nastaveni toho transporderu,ale ještě něco nejde...jde eurosport a sport 1...ale třeba novasporty ne...zkusím ještě popřemšlet

satelit

Myslím že chytal signál na transportéru který není Skylinku, nebo vůbec nevysílá, či jiný Symbol rate

Na té družici ani na Astra 19 transportér 12526 není

doplněno 25.03.17 16:14:

Transportéry se sportem mají jiný Symbol rate. Základ je zkontrolovat všechny transportéry Skylinku

skylink.cz/...

r36
hodnocení

No musím to ještě nějak vyzkoušet.Zkusil jsem všechny transportéry co mi to nabídlo,ale ještě je někde problém.Astra 23,5°E12 109H3/427 500 ANO j (Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HDAstra 23,5°E11 876H3/429 900...NE (Nova Sport 1 HD)Astra 23,5°E11 797H3/429 500 NEAstra 23,5°E11 934V3/427 500...NEjako by to pořád vidělo jen ten jeden transpoter...to bude ještě někde v nastavení toho příjímače.Jen mě zaráží že jsem vždy dal vyhledat...a samo se to vyhledalo a ted je to nějaký jiný...ach jo)
r36
hodnocení

vůbec to nevidí v menu některé transportéry

třeba 12070 ano

12090 ne

u 1175 je opět kvalita 0...nejde ani čt 24,noe,

vlastně jde asi ten jeden tran...kde jsou eurosporty,sport 1 atd...zkusím zitra ještě pohnout parabolou.

satelit

Co radit. Pochopitelně zda je v menu vybraný správný satelit Astra 23,5E. Pochopitelně i jiný satelit může mít shodný kmitočet transportéru a pokud LNB směřuje na Astra 3E se Skylinkem tak se normálně ten jeden transportér naladí. Jen v seznamu pak dostane špatný název. Takže v menu vybrat Astra 3E 23,5° E a transportéry přeeditovat, případně chybějící doplnit. Rozdíl kmitočtu o jedna nevadí. Např 12109 12110.

Jistě po továrním nastavení se tam dostane to co platilo kdysi. To již dávno není pravda.

r36
hodnocení

díky..přidal jsem transportéry a už to maká...ještš jednou díky

satelit

Tak to je dobře. Často je chyba mezi židli a satelitem.

jofa*

Rád bych Vám detailně pomohl ale to bych musel být u toho. Já už to fakt takhle na dálku pozapomněl co kde a jak. Vždy jsem si vše nastavil sám i natáčecí motory ale jsem už jaksi mimo. Vím ale, že jednou jsem tento problém řešil.. Mono blog na dva satelity byl přehozen v nastavení přijimače a naštelovaná parabola jak jsem popsal. Jednu pozici jsem taky chytil ale po přepnutí na programy druhého satelitu byla bez signálu. Snad někdo líp poradí. Na singl LNB to ale musí být bez problémů.

satelit
hodnocení

0x

Zadal bych parametry tady. Vybrat Astra 23,5°, nastavit na bydliště. Vypočte to elevaci, byť na stupnici bych nespoléhal. No a Azimut třeba bude na mapě nějaký záměrný bod.

dishpointer.com/...

rv*
hodnocení

0x

Dnes už to dělám s IP kamerou postavenou před TV, kde mám nastavený transpordér a zobrazování síly signálu. K anténě jdu s mobilem, kde koukám na obraz kamery. No a po malých krocích otáčím parabolou a vždy několik sekund počkám - kvůli zpoždění obrazu z kamery.

prazskejpepik*

dobrá vychytávka. lepší než přítelkyně na drátě :)

hodnocení

0x

Servisní technik s měřákem. Nastaví to přesně a nespadnete ze střechy; za těch pár šupů to stojí. I když je to proti přesvědčení správného českého kutila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]