Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké zařízení pro nahrávání TV pořadů?

Od: flodur® odpovědí: 11 změna:

Zdravím Vás,
odešel mi HDD & DVD videorekordér, potřebuji náhradu.Nemám žádné velké nároky stačí mi nějaké zařízení s vlastím tunerem, HDD s možností časového nahrávání, pokud možno cenově co nejnižší. Děkuji za radu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tondac*
hodnocení

2x

Nejlevnější asi settopbox s nahráváním s cenou na úrovni - 1-2 měsíčních paušálů O2TV a k tomu disk nebo větší flashku

třeba mall.cz/...

Mezi námi nevím, co tam v těch sr... stojí za nahrávání. Vlastně jo, zajímavé pořady dávají v hluboké noci, takže asi nahrát a pak si pustit v prime time místo těch telenovel. Jen bacha na 20-30min časové posun ve vysílání, ať nepřijdete o pointu. Ve videopravěku byl vysílán VPS kod, který zajistil posun nahrávání, ale doba pokročila a před 20lety běžné věci už nefungují ... ;)

Příklad-v noci ze soboty na neděli vysílají můj oblíbený Batesův motel. Kolem jedné v noci. To mi hlava nebere, klidně to mohlo být v deset večer. Místo toho tam dají krávoviny. Takže zbývá buďto to nahrát anebo stáhnout z netu. Absence VPS alternativy je taky zrůdnost, člověk by čekal, že když to fungovalo před dvaceti lety, proč ne dnes. V tom případě je potřeba nastavit časové rozmezí ručně, potom ovšem nechápu, k čemu je v přístrojích programování nahrávek, když chybí třeba pět minut konce, že.

vernon
Většina PVR přístrojů umí těch pár minut na konci přidat. Lze to nastavitJinak, ČT na satelitu používala VPS/PDC ještě v roce 2007. Zda je tam i dnes, netuším. Přijímače ale na to nereagují a VHS video už nemám.
Délka programu na př. 60 minut. Tak nastavím 70 minut. Stejně to po shlédnutí smažu.
rv*

Ono EPG umožňuje nahrávání pořadu i když se posune v čase. Musí to ale nastavovat jednak provozovatel a jednak podporovat STB.

ceskatelevize.cz/...

renne
UPC. zpětné shlédnutí 7dni to je bomba.ne jak 02 jen 48hodin

hodnocení

0x
Koupil bych nějaký jednoduchý set-top-box který umí nahrávat na HDD, což je v dnešní době snad většina a k tomu externí disk a krásně to funguje.
hodnocení

Mám na mysli kompletní zařízení ke koupi v obchodě, nejsem znalý nějakého laborování.

Pokud si opatříte kompletní zařízení, tak to laborování jednodušší nebude. Zapojíte Settopbox do zásuvky, připojíte anténu, naladíte, připojíte externí disk, nastavíte nahrávání a je to. U jiných zařízení budete muset udělat to samé, kromě snad připojení disku káblíkem :). To stejné jako u DVD rekordéru...

Pokud máte TV s nahráváním, tak stačí jen ten disk, ale pokud máte v TV jen jeden tuner, tak můžete nahrávat jen program, který právě běží na obrazovce.

jabraka*
hodnocení

0x

Nechci dělat reklamu,ale docela vystačím s televizí O2.Ta mi umožní sledovat jakýkoliv program 48 hodin zpátky.

JABRAKA

deda43*
hodnocení

0x

Zajímavý je také program tvprogram.cz. Je sice placený a ne málo, ale nahrajete jakýkoliv pořad z mnoha desítek tv stanic z mnoha států. Přehrajete v počítači tehdy, když máte čas a ne kdy vysílají. Televizi nepotřebujete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]