Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny.Nevíte někdo jaký odpor bývá použit v pokojových termostatech s nočním útlumem? Nemáte někdo doma takový termostat rozebraný? Kde bych zjistil přibližnou hodnotu odporu?Děkuji za odpověd´.
Nezlobte se,ale to je zase dost blbá otázka bez rozumné odpovědi.
Jaký odpor / kde / na co / v jakém typu pokojového termostatu ... Ano je tu spousta radilů co mají na stole běžně rozdělané termostaty.Jinak ten který nějaký odpor ,,neodešel,, jen tak.Určitě tam bude ještě jiná další závadná součástka,která bude taky k.o. Termostaty se dávají nové kus za kus.
Obraťte se na výrobce toho nějakého termostatu jestli Vám poskytne schéma.
PBPJK. mnd. Evidentně odpovídáte na něco ,o čem nemáte páru.Tazateli se zřejmě jedná o pokojový termostat Rego.Pokud ano,hodnota odporu je 180 k.
Pokud máte na mysli toto poradte.cz/...
adetouk - jak víte,že se zřejmě jedná o typ Rego? Myslíte,že to jediný typ na trhu? Vy evidentně nevíte o čem píšete. Já myslel třeba typ Honeywell nebo Protherm.No je vidět,že Vy páru máte.
A tyto staré se ještě někde používají? Tak možná na dožití a pak se dávají ty nové.
Píše noční útlum. Průměrně znalý ví, že se jedná o bimetalový termostat a noční útlum se realizuje topným odporem. To je REGO které se pořád používají, snad i vyrábějí. Taky se mi doma někde valí.
Dobrý den.Díky za radu.Můj dotaz byl pouze obecný,zřejmě bude u různých typů termostatů o něco jiná hodnota odporů, ale chtěl jsem vědět,jak velký odpor (ŘÁDOVĚ) způsobí ohřátí termostatu a tím i jeho včasnější vypnutí.Ale schema REGO se mi i tak hodí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.