Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyvest koncovou TV zásuvku z průběžné

Od: penne odpovědí: 14 změna:
Dobrý den. V bytě (poslední patro) v pokoji chci zapojit 1. TV. Druhá televize bude v obýváku. Z pokoje je díra na kabel do obýváku. Vím, že můžu dát do zásuvky rozbočovač, ale rád bych to měl hezké a tak mě napadlo, jestli by se nedal nějak z té průběžné zásuvky „vytáhnout“ kabel do obýváku a tam dát koncovou zásuvku. Děkuji za rady.
Vyvest koncovou TV zásuvku z průběžné

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

3x

Vůbec do té zásuvky nezasahujte. Jste první v řadě a jakákoliv změna parametrů může negativně ovlivnit příjem všech sousedů pod Vámi. Rozbočovače nejsou zas tak velké, aby to nečemu vadilo.

doplněno 13.03.17 09:46:

@magdon: Já tedy čtu, že je v posledním patře. A nevím jak u Vás, ale my máme anténu na střeše, takže směr je od nejvyššího patra dolů. Poslední účastník je v prvním patře.

"Jste první v řadě..."

Naopak, je poslední v řadě, takže s tím ovlivněním signálu pod ním to nebude tak horké. Nicméně souhlasím, že by k tomu dojít mohlo.

Pokud si tu zásuvku řádně nezaterminuje, ovlivní tím všechny.

fran56ris*

digitalnitelevize.cz/...

Pokud schémata nelžou, tak dotyčný je PRVNÍ na řadě a ne poslední.

Navíc jsem v baráku tyto rozvody pomáhal dělat, krabice se zesilovačem je vždy umístěna nahoře..

Jóó INTERNET MÁME DOLE, protože optické kabely se táhnou v zemi a to je ten rozdíl.

fran56ris*
hodnocení

2x

Pro potřebu 1.TV v obýváku a 2.TV v kuchyni stačí bohatě tento rozbočovač. alza.cz/...

Není třeba zasahovat do vedení STA.;)

111®

nechce to po zemi chce to do zdi..

fran56ris*

Chtít a něco u tohoto zku.. it.Nebo to táhnout těsně u lišty při zdi, jsou dvě kur.vsky rozdílné věci.

Mám tak taženou i přípojku internetu s předsíně přes kuchyň až do obýváku a kromě mne o tom nikdo neví.

To jsou všechno předsudky.Navštěva poleze po čtyřech se dívat kudyma jsem tahal kabely ! *zed*

111®

mě to taky žíly netrhá a udělat bych si to uměl, jenže naše STA je nefunkční..

penne
hodnocení

Nojo, tak asi dám ten rozbočovač. Koukám, že to bude nejjednodušší :)

lll*
hodnocení

0x

Dobrý den, vést ze zasuvky jeden koax, dát zásuvku, splitter a pokračovat k dvěma TV lze, ale budete mít dva spoje a jednu zásuvku větší útlum, tedy horší signál. Jestli je nyní kvalita a/nebo síla signá lu na hranici použitelnosti může to být problém.

lll*

Do zapojení STA rozhodně zasahovat nesmíte, ani mi nenapadlo, že by to mohlo být myšleno tak.

111®
hodnocení

0x

no odborně asi nedal...protože STA mají spočítané útlumy na stupačkách. takže bez zhoršení úrovně signálu pod vámi to nejde. Nadstavit kabel je prasárna. Odbočovač místo zásuvky asi nedáte, a když jo tak by se musel průběžě pustit signál dál a vy se jen dobočíte, natáhnete do nové krabice se zásuvkou a odtud pak do druhé zásuvky. Vzhledem k tomu že jste nahoře by to mohlo projít , hlavně nesmíte zeslabit signál pod vás...jestli o tom mnoho nevíte nechte to udělat odbornka.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Mám obě zásuvky koncové. Kabel do obýváku je zapojený v ložnici do ant. zásuvky rádia. Stačí na koaxu dát konektor samec.

jabraka*
hodnocení

0x

Mám to takto leta bez problémů.JB

Vyvest koncovou TV zásuvku z průběžné #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]