Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s digi kamerou Panasonic HSC 80 SD

Od: robi* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

vlastním kameru Panasonic HSC 80 SD již 6 let a doposud bez problémů fungovala. Nyní se v případě natáčení videa po zhruba 15 - 20 sekundách objeví na displeji upozornění "Vyskytla se chyba. Prosím vypněte zařízení a znovu jej zapněte" Pokud tak neučiním displej se stejně po další půl minutě vypne. Pokud reaguji na výzvu a kameru vypnu a znovu zapnu celý proces s výzvou k vypnutí se znovu opakuje. Během tohoto "nouzového režimu" lze sice pořizovat záznam, ale ostrost obrazu ve srovnání s dřívějškem poklesla. Nevíte prosím o jak závažnou závadu by mohlo jít a zda se vyplatí kamera ještě opravovat. Děkuji za případné názory a doporučení.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To by vypadalo na přehřívání, kdyby to nebylo po tak krátké době 20 sekund...

hodnocení

0x

Kromě tepla to může být velký odběr ze zdroje. Například "visí" motor na ovládání ostření, nebo opačně, je špatná baterie která nedodá potřebný proud.

doplněno 10.03.17 22:45:

bmbx@ tak jsem to i myslel - objektiv vyjel mimo (otřes, pád) a potřebuje restart, aby si našel reference. Je jasné, že motorek nebude žhavit dráty, ale elektronika jistě pozná, že se točí bez odběru nebo naopak, stojí a přitom má zvětšený odběr. Nechtělo se mi to vysvětlovat do podrobností. Každopádně má smysl nechat zjistit závadu, nejspíš víc uškodilo, že kamera delší dobu nejela. Asi šprajcnutá vazelína :)

wlezley:

Na ostření se používají malinké krokové motory a ty při zablokování nemají vyšší odběr, ale chyby vyzývající uživatele k zapnutí a vypnutí jsou většinou svázány s nějakou nesrovnalostí a počítá se s tím, že opětovným vypnutím a zapnutím se to srovná. U foťáků to bývá zablokovaný nebo nedostatečně vyjetý objektiv, u kamery by to mohl být bloklý zoom, odhalit jej může zpětná vazba o poloze.

doplněno 11.03.17 09:14:

znovu opakuju u krokového motoru jenž se používá na ostření elektronika nepozná nic, krokový motor při zatížení odběr nezvyšuje u zoomu muže být použit malý komutátorový atm to elektronika pozná, ale u kamery by se to projevilo až při zazůmování, u ní zoom nevyjíždí ;)

robi*

Děkuji vám za odpovědi. Zřejmě nebude zbytí než to nechat prohlédnout v nějakém specializovaném servisu. Jen na doplnění s poznámkou o baterii. Už nějaký čas dobijím kameru neoriginálním univerzálním kabelem, u kterého podle typu zařízení měníte koncovku (jistě budete vědět oč jde). Dobíjení trvá minimálně 24 hodin, aby kamera běžela s plnou baterií. Když bych dobíječku odpojil po 14-16 hodinách, ukáže se mi na displeji, že baterie je vybitá. Až po těch 24 hodinách baterka "drží". S originálem to dříve trvalo podstatně kratší dobu ale to bylo nebylo a připisoval jsem to stáří akumulátoru. A jako další anomálii bych doplnil to, že dcera před časem užívala kameru s tím, že si ji sama dobíjela a zřejmě otočila vidlici konektoru z univerzálního kabelu o 180 stupňů jinak než má být. Na to mě upozornil opravář audio video z našeho města, když proměřoval dobíječku i akumulátor. Než to opět správně zapojil pochybovačně zavrtěl hlavou, že neví jestli se ta kamera ještě vůbec rozběhne. No a běží tím nešťastný způsobem, který jsem zmínil v úvodním dotazu.Či-li jestli ve světle tohoto doplnění vás napadá,co jsme chudeře kameře způsobili budu rád za případnou doplňující odpověď. Ještě jednou děkuji.

eva900*
hodnocení

0x
Vrele doporucuji f.Šindler Opava,ktera se zameruje primo na zn.Panasonic.Tel.553718617,email najdete na netu.Mam s nimi vlastni vybornou zkusenost.Odeslat lze postou,behem par dnu byla kamera zpet opravena. .
robi*
hodnocení

Děkuji Vám za doporučení.

gero

dobrý den, tak jak to dopadlo?Já mam to samé po pádu, oprava prý 2000-2500 ,min :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]