Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, našel jsem si na netu jakýsi schéma jedné hifi věže kterou chci opravit, ale narazil jsem na součástku kterou nedokážu identifikovat, měla by být americká, v reálu vypadá jak odpor, ale schéma říká že je to něco jiného, proto prosím o radu, co je to vlastně zač (viz obr1, jsou to ty dvě součástky v červeném obdélníku).. Děkuji
Pojistka 10A na 60V?
Pojistka do DPS tak vypadá, stejně jako je nulový odpor místo propojky. Američani na tom budou mít i barevný kód Co jste na ni změřil, má nějaký odpor?
Nejsou to náhodou 10 A pojistky v sekundáru zdroje?
Píšete, že jste součástku našel na schématu. Pokud chcete věž opravovat, nezdržujte se podružnými věcmi, ale podívejte se na výstup sekundáru, který vede na svorkovnici k propojovacímu kabelu vedoucímu dál na desku. A někde tam jistě najdete ty skutečné součástky, které hledáte, PT101 a PT102 a vůbec vás nemusejí zajímat, prostě by před nimi i za nimi mělo být napětí. Pokud je jedna z nich jiná, asi je jedna z nich vadná a tu byste koupil podle té dobré. Fakt by to mohlo být nějaké jištění 10 A
Věž AIWA NSX F9 má vaši součástku PR101 a PR102 v katalogu náhradní/... označenou jako PROTECTOR 10A 60V491 s katalogovým číslem 87-026-682-080 a kolem jsou další pojistky označené běžným slovem FUSE, takže by to mělo být nějaké jištění 10 A, max 60 V.
Je to připojeno ihned na sekundární vinutí transformátoru, ano také jsem typoval že to bude pojistka, ale vypadá to spíš jako odpor, a je u toho napsáno "10K", koukal jsem se ja to i za filtračníma kondenzátorama dál v obodě a tam je napsáno jen "5000"
Když měřím Ohmmetrem, dostávám 0 ohmů, takže se asi jedná o nějaký zvláštní druh pojistky že?
Něco jiného na ní asi bude, běžná tavná pojistka je značena F (fuse) a na uvedeném schematu je taky, tohle je značeno PR (protection)
Tak nevím, odborných škol příliš nemám, ale dosud jsem žil v tom, že pojistka by měla mít odpor 0 Ohm, nebo hodně blízký této hodnotě. Anžto pakliže by měla vyšší, bylo by to spíše topné těleso, že...
@promon A co řeknete o pojistkách pro malé proudy, třeba 32mA / 250V. Tady T - pomalá odpor 21Ω a F - rychlá odpor 262,2Ω, hodnoty trochu odlišné od skoro nuly, pokud jsem se dobře díval...Taky mě to poprvé překvapilo, ale to už je hodně dááávno... tady ještě katalog
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.