Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč staré mob.mají lepší signál než smartfon

Od: petas odpovědí: 8 změna:

Zkoušel jsem takový test, můj dědeček používá starou Nokií 5110 s anténkou a tak jsem si ji půjčil a zkoušel intenzitu signálu např.v horském terénu, ve sklepě a dokonce 3 km. za hranicema bez roamingu naladěný na českého operátora vpohodě. Současně jsem měl i můj nový smartfon Samsung Galaxy S7 edge a všude tak o 30-40% měl horší signál než dědečkův starý mobil v testovacích náročnějších místech. Všiml jsem si jedné věci, na technických parametrech pracovala stará Nokia 5110 a podobné staré modely na frekvenci jen 900MHz. Což ty nové smarfony mají více vysílacích vyšších frekvencí kmitočtu. Možná, tam je ten zádrhel při automatickém přepínání a dosahu BTS.vysílače, no nevím přesně? Pokuď jsou staré mobily výkonnější, mají delší výdrž baterky i citlivost na signál, tak proč už retro mobily úplně vymizely a pokuď někdo shání např. novou baterií, tak prodejci se ironicky usmějí a řeknou to zahoďte nebo nechte raději na zatloukání hřebíků kupte si nový dotykáč a nemáme náhradní baterie.Já bych rád na své chalupě v horách to střídal, nejsem socka, že bych neměl na nový, jak si někteří prodejci o mne myslí, ale jen hledám tu lepší variantu. Tak jim teď raději současně ukazuji ten Samsung Galaxy S 7 edge, aby si nemysleli, že na to nemám a sháním podle nich krámy staré. Ale v očích lidí, ty staré telefony nemají hodnotu. Jsou i sběratelé na e-bay, kteří si retro staré kousky cení na slušné peníze a tady mne zesměšňují v normálních bazarech a prodejnách. Má to logiku? díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

1x
Signál je všude, není potřeba citlivých mobilů.
Pokud si to porovnával podle počtu čárek, porovnával si zbytečně. Každý telefon indikuje signál podle jiných parametrů, rozhodující je intenzita vstupního signálu v dBuV a citlivost tuneru přístroje na signál.

"Signál je všude, není potřeba citlivých mobilů".
Jak mi teda vysvětlíte, že já na chatě (40 km od Prahy) se starým Ericssonem nemám nejmenší problém, zatímco kamarádka s mnohem novějším přístrojem (ale zdaleka ne posledním zoufalým výkřikem techniky) musí kvůli volání pár set metrů na kopec?

dv505
hodnocení

1x

Ta odpověď je asi jednodušší, než se zdá. To nesouvisí ani tak s dnešní nabídkou frekvencí. Vzpomeńte si na dobu, kdy se tu postupně budovala síť pro mobilní telefony. Ty starší musely mít kvalitnější zesílení popřípadě ještě i vnější anténku (Sám jsem měl takového Soňáka) z jednoho důvodu, musely v tehdejší praxi tedy v tehdejším stavu sítí pro šíření signálu zvládat daleko horší podmínky, než telefony dnešní v dnešních stavech sítí. byly tomu tedy přizpůsobeny.

hodnocení

0x

"s anténkou" - tj. starší kousek má 4x větší anténu než ten kousek plechu uvnitř mobilu... nemá potřebu řešit aktualizace 20ti aplikací, které stejně nikdy nepoužijete...

Mám doma telefonů několik - některé chytřejší se používají spíše jako tablet či miniPC - na net a hry. Pokud chci volat, beru do rukou ten starší, hloupý, který možná nemá FB a další hlouposti, ale vydrží 10x déle na jedno nabití a signál má 2-3x lepší ...

mnd®

Proto víc lidí hledá a kupuje starší telefony.Na co je mi v mobilu wifi,internet a dalších sto blbostí co nepotřebuji,když chci jen volat a psát SMS a na horách se s chytrým telefonem kterej umí ovládat i nastartování auta nedovolám pomoci páč nemám signál.A ještě chci tlačítkovej a ne dotykáč.Nejmladší mám tlačítkovou bílou Nokii 206 dle obrázku,ale ani tu starší 3310 jsem nevyhodil.Dotykáč mám jenom jeden - nějaký myPhone,ale ten používám protože má v sobě i DVB-T televizor a někdy se na cestách vlakem hodí zahnat nudu.Ona i ta 3310 má větší (i když už vestavěnou) větší anténu jak ty dnešní šmejdi.Všechno se zmenšuje ať je to co možná nejtenší a pak to takhle vypadá.

Proč staré mob.mají lepší signál než smartfon

mot
hodnocení

0x
zjednodusene stary telefon mel jednu velkou antenu naladenou na gsm900. dneska do mensiho telefonu musite narvat minimalne pasma 800,900,1800,2100,2600, wifi...takze vzdy to bude kompromis.
navic pri mereni s S7 jste predpokladam nebyl celou dobu na 2G...

hodnocení

0x
Mel jste na s7 pouze site 2G a ne LTE ci 3G?
Do stareho mobilu se sal cip gps s jednou velkou antenou.
V dnesni dobe umi mobil 2G , 3G , 4G , wifi , gps...

hodnocení

0x

Nejlepsi zesilovac je antena..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]