Nejste přihlášen/a.
Zkoušel jsem takový test, můj dědeček používá starou Nokií 5110 s anténkou a tak jsem si ji půjčil a zkoušel intenzitu signálu např.v horském terénu, ve sklepě a dokonce 3 km. za hranicema bez roamingu naladěný na českého operátora vpohodě. Současně jsem měl i můj nový smartfon Samsung Galaxy S7 edge a všude tak o 30-40% měl horší signál než dědečkův starý mobil v testovacích náročnějších místech. Všiml jsem si jedné věci, na technických parametrech pracovala stará Nokia 5110 a podobné staré modely na frekvenci jen 900MHz. Což ty nové smarfony mají více vysílacích vyšších frekvencí kmitočtu. Možná, tam je ten zádrhel při automatickém přepínání a dosahu BTS.vysílače, no nevím přesně? Pokuď jsou staré mobily výkonnější, mají delší výdrž baterky i citlivost na signál, tak proč už retro mobily úplně vymizely a pokuď někdo shání např. novou baterií, tak prodejci se ironicky usmějí a řeknou to zahoďte nebo nechte raději na zatloukání hřebíků kupte si nový dotykáč a nemáme náhradní baterie.Já bych rád na své chalupě v horách to střídal, nejsem socka, že bych neměl na nový, jak si někteří prodejci o mne myslí, ale jen hledám tu lepší variantu. Tak jim teď raději současně ukazuji ten Samsung Galaxy S 7 edge, aby si nemysleli, že na to nemám a sháním podle nich krámy staré. Ale v očích lidí, ty staré telefony nemají hodnotu. Jsou i sběratelé na e-bay, kteří si retro staré kousky cení na slušné peníze a tady mne zesměšňují v normálních bazarech a prodejnách. Má to logiku? díky
Ta odpověď je asi jednodušší, než se zdá. To nesouvisí ani tak s dnešní nabídkou frekvencí. Vzpomeńte si na dobu, kdy se tu postupně budovala síť pro mobilní telefony. Ty starší musely mít kvalitnější zesílení popřípadě ještě i vnější anténku (Sám jsem měl takového Soňáka) z jednoho důvodu, musely v tehdejší praxi tedy v tehdejším stavu sítí pro šíření signálu zvládat daleko horší podmínky, než telefony dnešní v dnešních stavech sítí. byly tomu tedy přizpůsobeny.
"s anténkou" - tj. starší kousek má 4x větší anténu než ten kousek plechu uvnitř mobilu... nemá potřebu řešit aktualizace 20ti aplikací, které stejně nikdy nepoužijete...
Mám doma telefonů několik - některé chytřejší se používají spíše jako tablet či miniPC - na net a hry. Pokud chci volat, beru do rukou ten starší, hloupý, který možná nemá FB a další hlouposti, ale vydrží 10x déle na jedno nabití a signál má 2-3x lepší ...
Proto víc lidí hledá a kupuje starší telefony.Na co je mi v mobilu wifi,internet a dalších sto blbostí co nepotřebuji,když chci jen volat a psát SMS a na horách se s chytrým telefonem kterej umí ovládat i nastartování auta nedovolám pomoci páč nemám signál.A ještě chci tlačítkovej a ne dotykáč.Nejmladší mám tlačítkovou bílou Nokii 206 dle obrázku,ale ani tu starší 3310 jsem nevyhodil.Dotykáč mám jenom jeden - nějaký myPhone,ale ten používám protože má v sobě i DVB-T televizor a někdy se na cestách vlakem hodí zahnat nudu.Ona i ta 3310 má větší (i když už vestavěnou) větší anténu jak ty dnešní šmejdi.Všechno se zmenšuje ať je to co možná nejtenší a pak to takhle vypadá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.