Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych propojit iPhone 5S s autorádiem přes Bluetooth. Kamarád má rádio přímo s vestavěným Bluetooth a iP SE a po spárování spojení mu funguje. Viděno i slyšeno. Já mám jen rádio s USB. Napadlo mně - šlo by použít Bluet./USB adaptér, jak se strká třeba do USB v počítači, (vypadá to jako maličká USB flashka)?
Máte s tím zkušenosti? Fungovalo by to?
Díky.
Ne nebude to fungovat. Radio neumí s takovým zařízením pracovat. Pokud to chcete skutečně jen bezdrátově, pak prakticky jedinou zaručenou metodou je výměna autorádia za takové, které BT umí. Na trhu jsou sice adaptéry, které se to nějak snaží řešit, ale jejich funkce je občas diskutabilní.
1. Dělají se FM tranmittery, které příjmou signál přes BT a následně jej na krátkou vzdálenost vysílají běžným radiovým FM signálem. Takže signál si pak naladíte jako radiovou stanici. Takovým zařízením jsou například: sunnysoft.cz/...
Problém je, že většinou postupně dochází k rozlazení a je nutné po nějaké době vždy radio doladit. Ale zrovna tady ten vypadá docela kvalitně, tak by to možná mohlo plnit svou funkci.
2. Podobné zařízení jako předchozí, jen s tím rozdílem, že signál přenáší přes AUX vstup do autorádia. Výhodou je, že tam odpadá ten další bezdrátový přenos v rámci FM signálu, takže by to mělo být spolehlivější. Nicméně autorádio musí takovým vstupem disponovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.