Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prodejce nevyřídil reklamaci v zákonné lhůtě, tak přemýšlím o výběru dalšího "hloupého" tlačítkového telefonu.
Telefon bez přístupu k internetu → s kterými telefony máte zkušenosti, doporučili byste mi některou značku?
(Už jsem se ve výběru "sekla" jednou, proto tentokrát radši hledám zkušenosti dalších).
Děkuji za všechny odpovědi.
Děkuji za dosavadní odpovědi.
S dotykovým mobilem bych zacházet naučila, ale mám (možná zbytečné) obavy z Adroida a z různých aplikací, možností aplikací připojivat se k internetu "na pozadí" apod. "Vypnutí" čehokoliv u operátora po svých zkušenostech s T-mobilem moc nedůvěřuji. Dala bych přednost "klasickému" tlačítkovému telefonu bez internetu. A protože vím, že už jich moc na výběr není, hledám zkušenosti...
Děkuji za dosavadní odpovědi a doufám, že se ještě někdo připojí. [Jen mne mrzí, že se Mobil nedokázal držet tématu.]
Před rokem jsem si koupil klasickou, stařičkou, s černobílým displejem a bez internetu Nokii 3310. Na aukru za 400Kč. Nemohu si ji vynachválit. Baterii jsem koupil novou a vydrží týden v pohodě. Internet na pidi mobilním displeji nemám rád, takže nepotřebuji. Fotím foťákem. Mobilem si napíši smsky a zavolám, popřípadě zahraji hada. Víc od mobilu nepotřebuji.
Dobrý den.
Pokud byste chtěla nový, pak asi.. mobilni-telefony.heureka./...
Starší kousek sbazar.cz/... máme doma, bohužel už se neprodává - za cca. 5 let stále vydrží až 10 dnů na jedno nabití, zvuk reproduktoru i mikrofon jsou super. Aktuální náhrada je mobilni-telefony.heureka./... - dobrá výdrž baterky a tlačítka od sebe...
Ten alcatel má funkci 2 sim - ale někdo může brblat, že když voláte z jedné simky, druhá se jakoby odhlásí - je nedostupná. Nevidíte tedy, že vám zrovna volá někdo na druhé číslo. Za ty peníze s dvouletou zárukou.. super.
Ten Alcatel OT-1054D vypadá dobře. Čím méně toho bude mobil umět, tím pro mne lépe... (–:
To odhlášení druhé SIMky vidím spíše jako plus. Není nutné stále kontrolovat, z které SIMky člověk právě volá nebo píše.
Ten telefon, u kterého nevyřídili reklamaci měl také dvě SIM. Pořád jsem musela hlídat, z které právě volám nebo píšu (dva různí operátoři, různé ceny do různých sítí). Mobil nezobrazil operátory, ukázal jen SIM 1, SIM 2...
Internet si nechejte zablokovat u operátora a zbytečně si nelimitujte výběr. Navíc doma na wifi se třeba bude hodit.
Mojí mámě (62) jsem i přes obavy koupil HLADÍTKO, které nikdy nechtěla. Aligator S4020 Senior.
Je to velmi jednoduchý telefon, který má vyloženě senior mód, který je prostý. Je ráda, co telefon umí a je vlastně daleko jednodušší než klasický tlačítkový. Jen se nebát. Zvažte to. Přehledný kalendář, foťák, celá klávesnice atd... je dost důvodů proč ano. Jediný proč ne, je výdrž baterie. Tuším, že vydrží cca 3 dny (moc si s ním nehraje)
Jako bonus má tlačítko na rozsvícení světýlka a to je dobrá vychytávka mít sebou vždycky "baterku".
Dobrý den. Moje mamina má také Aligátor a je s ním spokojená. Ve druhem čtvrtletí by se na trh měla dostat na trh Nokia 3310, kdysi jeden z nejoblíbenějších hloupých telefonů. I když jeho nová verze, bude asi o něco méně hloupá než předchůdce. Minimálně o fotoaparát. Ten internet asi bude mít skoro každý, ale ten se dá snadno zablokovat přes webové stránky operátorů, včetně těch virtuálních.
Nová Nokia 3310 by se měla prodávat kolem 1500,- nicméně podle některých zdrojů je to vlastně převlečená Nokia 222. Špatná volba to asi nebude, výdrž na baterku by mohla být slušná, primární úkol toho telefonu je zaujmout publikum pro novou éru telefonů od Nokie, respektive HMD Global. Je otázka, zda-li něco jiného a levnějšího z portfólia Nokie vyjde lépe.
U tmobil si data zablokuje každý trouba. 4603 následně volba 2 pak 1 dále dle nabídky. Vypnu, zapnu.
Kaktus má webové rozhraní, data nejdou ovládat. Jedině data na SIM zablokuje operátor
Nejde o to, co si u Tmobile zablokuje kdejaký trouba, ale o to, co operátor provádí. Klidně blokaci mou blokaci několikrát zrušil, na což jsem málokdy přišla hned po zrušení... Kdyby to bylo tak jednoduché, že člověk něco zablokuje a Tmobile by přání zákazníka respektoval, nemusela bych s ním nic opakovaně řešit.
Jsou lidi kterým furt někdo škodí. Spíš sami sobě. Operátor to nebude. Ani jednou se mi neodemkly data pokud byly zablokované u operátora. Pokud byly zamknuté v tabletu, tak jsem je občas našel odemknuté a nevím jak.
Milý Mobile, ani v jedné své reakci jste mi neodpověděl na to, nač jsem se ptala. Místo toho se snažíte hledat chybu u mě. Hledám zkušenosti k "hloupým" mobilům. Máte-li pro mne nějakou odpověď, prosím...
Odpověděl jsem na to, že moc nevěřím že by operátor odemkl zamknutá data o své vůli na SIM. A pokud se týká hloupého telefonu tak jsem měl nějaký hloupý od Vodafone. Tam bylo tlačítko Zpět. Ovšem poslední zmáčknutí již nebylo zpět, ale připojení na wap. Nějaké jednoduché aplikace Idos, počasí. Ovšem připojení k internetu je u T-Mobile asi 25 Kč na den.
Mluvím o předplacené SIM.
Nechtěla jsem rozvádět své zkušenosti s T-mobilem, u něhož mám z důvodů, jež sem nepatří, paušál.
Potřebuji a hledám "hloupý" telefon. Nestojím o mobil, který umožňuje připojení k internetu. Zajímá mne jen mobil bez OS a různých aplikací. Čím více toho mobil "umí", tím (pro mne) hůř...
Zdravím,
dotykáče bytostně nesnáším, byť jsem ročník 91, smartphoňácká doba se mi nelíbí, absolutně ne-e. Dotykový displej si nerozumí s mýma polštářkama (mám je sedřené z práce). Já potřebuji, abychom byly, telefon a já, unisono a aby mě nedeptal. Což momentálně dokonale splňuje prťavý fosilní fešák Samsung E1170.
Baterie vydrží měsíc, signál chytíte z kdejaké "řitě" republiky, má budík, kalendář, poznámkový blok, umí blokovat prudící čísla, na zahnání nudy tu je Super Jewel Quest (spoj-tři gamesa), převodník, kalkulačku, stopky, časovač, hlasitost má dardy, nehrozí, že byste zaspali, nebo neslyšeli druhou stranu při hovoru, funkce SOS...
Uvidím, jak si povede v recenzích novodobá Nokie 3310, kolik bude stát a v čem bude lepší než E1170. Zvažuji její koupi.
Já osobně jsem si před třemi roky koupila na Aukru Nokii Xpress music. Ve své době špička, dnes se to vyrovná hloupým mobilům s větším displejem (pozor na ty malé!). Mám ho pořád a budu kupovat novou baterku, výdrž pak bude týden. Mně až tak dotykáče nevadí, ale prostě telefon mám na telefonování, na to ostatní mám notebook a na focení zrcadlovku. Ač nejsem tak stará, ty Aligatory se mi líbí svým pojetím jednoduchosti, ale neuspokojily mne v kvalitě hlasu. (ty starší typy) Jo a nepotřebuju žádný obal. Zacházím s tím jako s klíčema a no problem.
ta "nová" nokia 3310 se mi vůbec nelíbí, kombinace laciného vzhledu a funkčnost někde uprostřed. tlačítkově to má jiný layout. Navíc cena je směšně vysoká na to co umí. Mě stačí telefonu s bazaru za 250-500, stačí aby měl wifi,gps, mp3. Pravda měl jsem zadarmo android s fullhd LCD, 13mp foťákem (i když kvalita byla tragická na 13mp), ale nějak mi nesedl.
A telefon bez internetu je něco jako kupovat auto bez motoru. Všechny normální telefon umí přístup k internetu, sotva najdeš nějaký, který to neumí, možná aligátor Tuhoše Tuzemana.
Samozřejmě nepoužívání internetu v mobilu je jiná otázka, buďto přes operátora (nevím, proč ti to nešlo), nebo prostě jednoduše v nastavení odebrat datové přístupové body a využívat jen wifi bez hesel. POZOR! zjistil jsem že při změně sim karty telefon si APN zase přidá!
Milá Ivzes, podle mě se zbytečně podceňujete. Telefon je hlavně na telefonování. Dneska to hodně lidí zaměnuje, furt čumí do telefonu, ale vlastně jim nikdo nevolá. Zase bych se nevzdával moderních funkcí, i když je nemusíte vždy využít. Někdy se to hodí. Hodně lidí má telefon jen na frajeřinu, ale tak to bylo vždycky a se vším. Hlavně mě serou ty nabídky sociálních sítí. Tak, až se tam budu chtít připojit, tak to udělám, ale nikdo mě nemusí napovídat a připomínat.
Přesně tak. Ty nabídky rádobydůležitých připojení k fejsbůkům a podobně.A když ikonky nejdou odstranit z plochy, vůbec super.
Mně se špatně pracuje s malými klávesami na mobilu, proto ani nepíšu SMSky. Vše radši řeším telefonicky nebo e-maily. Dříve jsem SMSky posílala z internetu, nevím, jestli to ještě někde jde...
Mobily mají i poměrně malý display. Zatím si neumím moderní funkce na malém displayi představit. Je mi jasné, že mne vývoj někde/někdy "dohoní", že se budu muset přizpůsobit. Ale dokud nemusím...
A nezajímavá není ani výdrž nabitého telefonu. Bez "chytrých" funkcí vydrží mnohem déle.
Dříve jsem SMSky posílala z internetu, nevím, jestli to ještě někde jde..> jde to smskoid.cz/... .
Připojuji se k ivzez. Nechápu pana mobila, proč uráží někoho, komu prostě smartphony koncepčně nevyhovují. Myslím, že je nás dost. Bohužel výrobci nás nevidí a chrlí na trh jen plácačky na mouchy.
Hledám tlačítkový telefon, požadavky jsou:
- dlouhá výdrž baterky,
- rozumný foťák,
- malý rozměrem a lehký hmotností,
- automatické nahrávání příchozích a odchozích hovorů pro osobní potřebu,
- rozumná paměť pro uchovávání aspoň 500 fotek a 100 posledních hovorů (+ možnost přenesení uložených dat do počítače).
Plácačky na mouchy už nechci, měl jsem HTC One a Blackberry Classic, a už nikdy smartphon do ruky nevezmu. To vlastně nejsou telefony, ale přenosné počítače, minitablety.
Vrátil jsem se ke své Nokii 6230i, zajímavé je, že i po 10 letech telefon bezchybně slouží, ale bohužel foťák je slabý a automatické nahrávání hovorů to neumí (má jen diktafon, což je nouzovka).
Kdo koho uráží chytráku. Že nemáš znalosti za to já nemohu. Jen vim, že i některé obyčejné mobily mají možnost se přihlásit k internetu a že je dobré si data zablokovat na SIM. A to že Ivzez obviňuje operátora T-Mobile, že ji zamknutá data odemknul to není můj problém. Já jsem se s tím nesetkal.
Ani mně Vaše vyjádření o "nastavení (zablokování) každým troubou" nebo o tom, "některým lidem furt někdo škodí" nepřišla úplně v pořádku... Ale vadilo mi hlavně to, že jste se snažil dotaz převést jinam.
Důvodů, proč nechci "chytrý" telefon, je víc a není nutné je tu rozebírat. Zajímaly mne zkušenosti s "hloupými" telefony. Pokud jste k otázce nic neměl, nemusel jste reagovat (nebo jste mohl lépe volit slova).
Příště byste měl přesněji číst: Neobviňuji T-mobile, že mi "aktivoval zamknutá data" (ta jsem nikdy neměla). Člověk si snadno ohlídá to, o čem ví. Jak ale ohlídat nebo zablokovat či zrušit něco, o čem nevím? (Nejen) Proto stojím o telefon, na kterém nelze aktivovat, co nechci.
Já telefon používám pouze k telefonování a k přijímání potvrzovacích SMSek z internetového bankovnictví. Nic jiného od něj nepotřebuji. (Je tak těžké pochopit, že nechci neustále hlídat, co operátor zase změnil nebo "zkvalitnil", co mi kde aktivoval apod.?)
Je dobré si pamatovat co píši. Vypnutí čehokoliv po zkušenostech s T-Mobile. To jsem já nepsal. To může být hlasová schránka, registr, ale i data. Ano to u T-Mobile přes 4603 zvládne každý s IQ nad
Mobile, každý, kdo nemá IQ pod..., pochopil, že se otázka vztahuje k něčemu jinému (na to jste ale moc nereagoval).
Není problém cokoliv zablokovat. Je problém, že operátor zablokované pod nějakou záminkou opět aktivuje (a T-mobile v tom není sám, dělal to i Vodafone).
Je problém, že u T-mobile musí člověk hlídat, že musí něco zablokovat. Já chci použivat mobil a pouze zvolené služby. Nechci hlídat operátora. (–:
bych doplnil - 1) měl jsem blokovaná data, přesto mi jedna faktura přišla se zvláštní částkou - 400,- za data - řešil jsem snad měsíc - chyba na straně operátora, vráceno v dalších 4 platbách (resp. neplatbách, paušál mám většinou do 100,- měsíčně).
2) Data nejsou problém, problém je, že v chytrém telefonu si stále něco chce najít aktualizaci, desítky aplikací v pozadí jedou a jedou, některé je velmi obtížné zakázat. V hloupém telefonu, který účel splní, nic takového nehrozí. Výdrž baterie 2 dny nebo 12 dnů je pak velký rozdíl... - Když totiž potřebujete, zrovna je telefon vybitý... tedy pokud se jedná o "chytrý" kousek.
Jenže IQ si poradí, že jo - koupíme mobil za 5 tis, pak ještě za 2 tis powerbanku... ... :D
Konečně někdo kdo tomu rozumí. Ano chytré mobily si dělají co chtějí proto blokují data přímo u operátora. Na internet se mohou připojit i některé hloupé mobily. Co se týče výdrže jsou i mobily s velkou kapacitou baterie. Navíc se rozšiřuje klientela s aplikací WhatsApp nebo Viber a volám zadarmo
Koukám že i mnd potvrdil, že i hloupý telefon se může připojit k internetu. To některá těžko pochopí
Vy hledáte hloupej telefon,ale ten už neexistuje.K internetu se připojíte i s tím nejhloupějším dnešním telefonem.Je to dáno SIM kartou a ne telefonem.Já mám hloupou tlačítkovou Nokii 206 vedenou u Vody a jsem spokojen.Internet a jiné různé sračky jsem nechal vypnout hned při koupi nové karty a telefonu a nemám problém.Občas provedu kontrolu přes voda-účet,ale ještě se mi nestalo,že by bylo něco zapnuté co nechci.Manželka má tlačítkovýho Aligátora a doma ještě máme ,,mobil,, ve tvaru klasického starého telefonu,ale je to taky mobil.
Až seženete mobil jen a jen na volání a přijímání hovorů a psaní a odesílání SMS tak dejte vědět.Koupím si ho taky,protože nám to stačí.Furt do toho rvou nějaké sračky,které člověk nepotřebuje.Taky chci být jen na příjmu a odeslat SMS.Nechodím jak dnešní s mobilem v ruce a nečučím pořád na telefon.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.