Nejste přihlášen/a.
Můžete mi vysvětlit jaký je rozdíl mezi bezsáčkovým vysavačem v cenovém rozmezí 1500-2000 Kč a vysavačem za cca 5000 Kč nebo dražším? Tady vidím dost velké cenové rozdíly. Pak když se podívám na Sencor tak ten nabízí něco podobného, ale mnohem levnější. V čem je ten rozdíl? Taky se chci zeptat, když si koupím dražší Rowentu do 5000 Kč, je tam rozdíl v kvalitě hadice? U levnějších vysavačů zdá se že hadice je snadno poškoditelná, že se rozlomí. Je stejný problém i u dražších vysavačů, nebo se tam setkáváme s kvalitnějšími hadicemi?
Zdravím,
co se týká hadice, tak ono (jako ostatně u všeho) záleží taky hodně na tom, jak se s tím zachází. Viděl jsem už hadice od jednoho výrobce - běžné várky byly spolehlivé a jedna z X se rozpadala, jen se na ní člověk podíval (jednalo se o hadice pro profi vysavače a centrální vysavače). Ale zase mám třeba staré vysavače ETA a tam ty hadice drží už 30let (ten nejmladší) až asi po 60let (ten nejstarší). Mám i bezsáčkový Clatronic (za cca 900,-Kč před cca 10lety z Kauflandu) a hadice taky bez problémů.
Co se týká vysavačů - někdo bezsáčkové nadává, někdo je chválí. Mám ETA 400 sáčkový - výborný, ale protože sloužil i občas v dílně, věčně sem měnil sáčky. Když mu odešly uhlíky, odložil jsem ho do regálu "škoda vyhodit" a koupil už výše zmíněný Clatronic. Prošel už taky dílnou a stavbou a pořád bez problémů pracuje (pro stavbu a dílnu už ho tedy nahradil z LIDLu velký vysavač (opět bez sáčkově ho používám) se zásuvkou na nářadí). Ale je fakt, že já si ty filtrační patrony svépomocí upravuju - jejich povrch překryju ještě další filtrační tkaninou, takže při čistění jen stáhnu ten mnou vyrobený potah a natáhnu nový.
Jinak rozdíl mezi levnými a drahými vysavači je hlavně v počtu a kvalitě použitých filtrů, samozřejmě platí se (taky jako u všeho) i za značku.
je to stejně jako se sáčkovými. ten levný levně funguje. zrovna Sencor apod. když moje přítelkyně vzala do ruky "drahý" vysavač Philips, tak už se ho nechtěla pustit . pro mě je zásadní design, zpracování, funkčnost a výkon. tohle všechno zrovna Philips má i když sáčky jsou dražší, ale stejně tak funkční (nerozlepují se). z bezsáčkových jsem měl Electrolux Cyclone XL a za průměrnou cenu dobrý vysavač. častá výměna Hepa filtru a mikrofiltru
ideální by bylo mít při nákupu křišťálovou kouli a s tou se radit o každém konkrétním výrobku, ať už jde o jakýkoliv.
Ale nepředpokládám, že nějakou máte (to by jste se i třeba ptala, která je zrovna ta nejlepší), a tak si kupte ten vysavač, na který máte a vidíte tu konkrétní částku jako adekvátní pro takový kus plastu z číny.
Během záruky 2 let se závady buď projeví nebo bude makat jak má. Jistotu nikdy nemáte v ničem u ničeho a každý má zkušenosti spíše protichůdné. Kdyby tam byly skutečné zákonitosti, co je dobré a co šunt, tak by ty špatné věci/značky zanikly.
Při přetrvávajících obavách o kvalitě zvoleného výrobku se obraťte na svého lékárníka. Ten bude mít jistě něco super extra zaručeného, co pomůže. Teda, minimálně jeho kase.
Smrt roztočům, tím myslím, krásný den
Prach se někde musí zachytit a sbírat. Například Rainbow lapá prach prudkým vírem zvířené vodní tříště, která padá do vody v nádobě, které se vyleje. Ale třeba laciný vysavač za dva tisíce nebo méně má obyčejný látkový pytlík, podobně jako většina vysavačů v minulém století, ze kterého se prach musí vytřepat a pak si jít vyprášit kabát a umejt vlasy, jak to šíleně práší.
Proto se do plátěných pytlíků vysavačů vkládaly papírové sáčky, skrz které projde vzduch, ale prach se v nich zachytí a po naplnění se sáček celkem bezprašně a hygienicky vyhodí. Ale sáčky něco stojí.
Dobrý článek o bezsáčkových vysavačích je na prozeny.cz/... a pak si udělejte představu.
Dobrý den hlavně nekupujte bezsáčkový. Chcete se rejpat ve špinavé nádobce?! Já bych si koupil sáčkový, sice se do něj musí kupovat sáčky ale pokud koupíte např. Vysavač s 3 litrovým sáčkem tak nemusíte kupovat sáčky tak často. My máme Philips FC8373 z euronics za 1799,- a je výhodný v tom že má velký sací výkon nižší spotřebu a velkou kapacitu sáčků. Hlavně až budete kupovat vysavač tak nekoukejte na šroty které stojí míň než 1500,- ale hlavně tak do 4000 (ty jsou nejkvalitnější) a také si vyzkoušejte v obchodě jak saje. Hlavně si také koukněte jak vypadá hubice protože takové ty křivé stojí za prd.
zdravím..my sme mali vysávač vždy so sáčkami a keď sa nám pokazil posledný,povedali sme si,že si kúpime-vyskúšame bezsáčkový.Keď to mám porovnať,obidva povysávajú tak isto akurát ten bezsáčkový sa musí vždy riadne očistit napr.po 5-tom vysávaní,lebo sa dosť zanášajú filtre.Kedže žena má alergiu na prach,tak vysávam iba ja a čistím to tiež iba ja Máme lacný vysávaČ sencor 900w za cca 50€,ale za tu cenu som aj tak spokojný.Až sa raz pokazí,možno sa vrátime zase k sáčkovým ale ako to tu niekto spomínal s večším vreckom,aby som to nemusel stále meniť...
Koupil jsem si bezsáčkový. Ačkoliv mám alergii na domácí prach, tak mi nedělá problém s tím vysavačem vysavat a klidně sem uvedu i typ je to Sencor SVC 512VT. Protože nevysávám až tak často a mám to umístěný jen ve svém pokoji tak mi to bohatě stačí. Máme totiž ještě jeden velký. Kdyby to bylo jen na mě tak bych klidně koupil ještě tak dva ty bezsáčkové do každé místnosti jeden :D Nemám s tím absolutní problém. Nábobka se pohodlně vyndá a uvnitř odpadkového koše (uvnitř sáčku) obrátí). A pak jen vyndám filtry, omyju, nechám zaschnout. Filty vyklepu a mohu zase vysavat. Já vysaval i třísky nebo piliny po řezání a žádný problém. Ještě jsem si pochvaloval že mám roztříděný piliny podle typu materiálu na výrobu tmelu o různé kvalitě. Takže i když bylo těch pilin dost tak se to tam vešlo. Dále když vysávám místnost, tak mohu vysávat třeba týden nebo dva a pak to jdu vyklepat. Není vůbec problém to vyklepat po každém vysávání, protože ta nádobka se snadno vydělá a není to jako u toho Conceptu co máme doma se sáčkem. Filtry neperu často.
Je fakt, že pokud už je třeba vyprat HEPA filtr, jediná věc, co mi dobře fungovala byla hadice od sprchy bez násady a pustil jsem na to silný proud vody ale jen z jedné strany, protože z té druhé když jsem to udělal tak vylítly takové plastové špalíčky které jsou natěsnané mezi žebrami filtru. No a pak to dlouho schne, to je nevýhoda. Na jaře jsem to sušil několik dnů než jsem mohl zase použít vysavač.
Ale jinak super tenhle typ je malinký, lehký, velice skladný. Stčil jsem ho mezi stůl a proutěným křeslem a hadici jsem omotal kolem té židle a ono to není vidět, protože je to jakoby pod tím křeslem. Tím chci říct, že ten druhý vysavač na sáčky Concept by se sem nevlezl, protože je moc velký a těžký a nerad se s ním tahám. Mimoto je dost tichý a má o 1/3-1/4 nižší spotřebu a současně vyšší tah.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.