Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojeni motorku steracu

Od: michal86* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, potřeboval bych prosím poradit se zapojenim motorku steracu. Mam motorek který se otáčí ze strany na stranu a potřebuji aby se mi otocil na jednu stranu a za další tři hodiny zase na druhou. Může mi prosim nekdo polopaticky vysvětlit jaké součástky mám použít a jak je zapojit...předem děkuji za rady ;)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mohl byste použít univerzální časový spínač a zapojit ho jako cyklovač s krátkým cyklem připnout napětí na motor pro kyv v jednu stranu, po třech hodinách na stranu druhou; časovač třeba od ELKO-EP...momentální nápad...asi se objeví další nápady...Třeba tento

hodnocení

0x

Pomocí časovače to bude trochu problém, hrozí nekonkrétní stavy, kdy časovač vypne a nepřepne se ještě opačný chod. Na tohle by byl lepší motorek z akuvrtačky a přepínací koncáky. Pak se časovačem spustí cyklus, ten vypne koncák a zároveň přepne na opačný chod. Při dalším sepnutí se vše opakuje na opačnou stranu.

Toho nekonkrétního stavu jsem si vědom, akorát nevíme, na co tazatel "stěrač" využije; možná dokončení běhu a následně zpětný nebude vadit...ale je pravda, že by se to mohlo sčítat a to by nebylo dobré; myslel jsem taky na koncáky na ten stěrač, ale bylo by to jen pro zdatného kutila...no, počkáme na bližší info...ta vrtačka je taky dobrý nápad, záběrný moment je dostatečný, chod oběma směry...

hodnocení

0x

Souhlasím nonek@, musí být zadání, jinak je to jen věštění. Já tohle dělal na dvířka kurníku a opustil jsem stěračový motor i když byl lákavě vhodný. Vrtaček (mrtvá beterie) je plný SD, časovač stál 100Kč, zdroj - starší baterie z motorky 12V. Už to nějaký rok funguje, dokonce bez atomových hodin. Slepice jedou +/- půl hodiny v pohodě *smich*

Zapojeni motorku steracu
michal86*
hodnocení

Muzu se zeptat kde jste časovač kupoval diky
petr3*

Dobry den,nebyl by ten návod na zavírání kurníku,něco zkouším,ale jsem asi levej.Předem dík.

Třeba zde i s popisem. Lze čerpat i z

tohoto videa

doplněno 23.06.17 06:07:

A zde kompletní dvířka, jen objednat...

doplněno 23.06.17 06:12:

Klasická dvířka k objednání

michal86*
hodnocení

Potrebuji to jako obracec vajec do lihne pokud ma nekdo lepší řešení tak se ničemu nebráním...

hodnocení

0x

Koupeno na ebay: zkraceno.cz/...

Potřebujete Cycle (cyklický, opakovací) Timer (měřič, časovač) Delay (zpožďovač) a musí umět odměřit téch 30 minut.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]