Nejste přihlášen/a.
Dobry den,mam svarecku GUDE s oznacenim GE 145W apouzivam alektrody s oznacenim E R co mam udelat abych moch pouzivat elektrody s oznacenim E B? co by se stalo kdybych prohodil kostru s PLUSEM?dekuju
Tohle je čistě jen trafo, můžeš kleště přehazovat jak chceš, nestane se nic. Jedině připojit externí usměrňovač, ale ani s ním to nepracuje nějak extra dobře, protože ta svářečka má dost nízké svařovací napětí.
já mám trafo překopaný na stejnosměr cca 17 let plánek na to už bohužel nemam mam tam 4 krát 16OA diodu,nákou tlumivku,kondenzátor a dvě 1OA usměrnovací diody na to moje prskání v garáži mi to bohatě stačí
osobně ale zvažuju že si pořídím invertor je lehkej vaří se stim parádně
Ano může si koupit-udělat usměrňovač+- 1000Kč i (doma jestli je zručný) zvýšit napětí ,postup je třeba tady + spousty dobrých návodů: svarbazar.cz/... ALE proč tahat 10kg trafo+5kg usměrňovač když inventor se dá koupit od 3000Kč
Přidat diodový usměrňovač, aby jste svářel stejnosměrným napětím. Z výsledku ale budete zklamaný, je potřeba ještě zapalovací tlumivka, jinak se bazické elektrody budou lepit při zapalování oblouku. Až ji přidáte, z výsledku budete zklamaný, je potřeba vše přizpůsobit použitému zdroji - vaší svářečce. Až se natrápíte a utratíte hromadu peněz, necháte trafo na soplení roxorů do betonu a na práci pořídíte SVÁŘEČKU.Samozřejmě tomu nevěříte, tak si pročtěte trápení jiných, co si tím prošly.
Nesmysl, mám takovou svářečku už nejmíň 20 let. Je třeba si výhrát, přemotat trafo atd. Kluk, co s ní občas sváří, je profi svářeč a tvrdí, že je stejná jako profi. Navíc invertor 160A nikdy nesvaří to co poctivá svářečka, viděl jsem různé pokusy a pak musel donést svoji, která to provaří do hloubky a nepoprská jenom kolem spoje nahoře, jako třeba traverzu.
Pro TakJana.: Já nechci zpochybňovat tvůj zdroj, asi ho máš velmi dobře postavený. Přesto to není pravidlo(navíc před 20lety) a musím souhlasit s Vlezlým, sám jsem si podobným vývojem prošel. Tazatel utratí spoustu peněz aby upravil (spíš postavil) současnou svářečku a nakonec stejně koupí praktičtější invertor.
Zdravím.!
S Rutilkama se Vám bude neustále zavařovat struska (pokud nemáte dlouholeté zkušenosti).
Aby se struska nezapékala do kovu, musí mít vyšší proud, čímž je kov tekutější.
S Kyselýma zase budete spíš pálit, než svářet... Pokud půjde o vaření do "pozice".
Nejschůdnější řešení, je koupit Invertor. S tím se vaří Božsky.! Fakt.!
Je to dokonale usměrněný zdroj, který má celkem vysoké zapalovací napětí (nepřilepíte elektrodu)
a velmi stabilní tok proudu.
Zvládne s tím svářet snad každý, kdo k tomu má vlohy.
Já to dělal třicet let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.