Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak predelat svareci trafo

Od: tomas* odpovědí: 11 změna:

Dobry den,mam svarecku GUDE s oznacenim GE 145W apouzivam alektrody s oznacenim E R co mam udelat abych moch pouzivat elektrody s oznacenim E B? co by se stalo kdybych prohodil kostru s PLUSEM?dekuju

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 22. 02. 2017 21:34:31
! Pravidlo Z6: je zakázáno pokládat stejnou otázku vícekrát po sobě.
Pokračuj v původním dotazu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusger*
hodnocení

2x

Tohle je čistě jen trafo, můžeš kleště přehazovat jak chceš, nestane se nic. Jedině připojit externí usměrňovač, ale ani s ním to nepracuje nějak extra dobře, protože ta svářečka má dost nízké svařovací napětí.

tomas*
hodnocení

Docela rad bych chtel este vedet jak by slo to napeti zvysit a jak pripojit ten usmernovac.dekuju

hodnocení

0x

já mám trafo překopaný na stejnosměr cca 17 let plánek na to už bohužel nemam mam tam 4 krát 16OA diodu,nákou tlumivku,kondenzátor a dvě 1OA usměrnovací diody na to moje prskání v garáži mi to bohatě stačí

osobně ale zvažuju že si pořídím invertor je lehkej vaří se stim parádně

tomas*
hodnocení

docela rad bych vedel jak prekopat tu moji.dekuji

dusger*

Zkus k ní připojit něco takového dum.bazos.cz/...

Ano může si koupit-udělat usměrňovač+- 1000Kč i (doma jestli je zručný) zvýšit napětí ,postup je třeba tady + spousty dobrých návodů: svarbazar.cz/... ALE proč tahat 10kg trafo+5kg usměrňovač když inventor se dá koupit od 3000Kč

čoveče todle je to co mam já :) mám na trafu einhal až budu v garáži ten svůj bast nafotim

po letech vidim plánek co sem ztrati *smich* no já to snad i zrepasuju *smich*

svarbazar.cz/...

hodnocení

0x

Přidat diodový usměrňovač, aby jste svářel stejnosměrným napětím. Z výsledku ale budete zklamaný, je potřeba ještě zapalovací tlumivka, jinak se bazické elektrody budou lepit při zapalování oblouku. Až ji přidáte, z výsledku budete zklamaný, je potřeba vše přizpůsobit použitému zdroji - vaší svářečce. Až se natrápíte a utratíte hromadu peněz, necháte trafo na soplení roxorů do betonu a na práci pořídíte SVÁŘEČKU.Samozřejmě tomu nevěříte, tak si pročtěte trápení jiných, co si tím prošly.

svarbazar.cz/...

takjan*

Nesmysl, mám takovou svářečku už nejmíň 20 let. Je třeba si výhrát, přemotat trafo atd. Kluk, co s ní občas sváří, je profi svářeč a tvrdí, že je stejná jako profi. Navíc invertor 160A nikdy nesvaří to co poctivá svářečka, viděl jsem různé pokusy a pak musel donést svoji, která to provaří do hloubky a nepoprská jenom kolem spoje nahoře, jako třeba traverzu.

dusger*

Pro TakJana.: Já nechci zpochybňovat tvůj zdroj, asi ho máš velmi dobře postavený. Přesto to není pravidlo(navíc před 20lety) a musím souhlasit s Vlezlým, sám jsem si podobným vývojem prošel. Tazatel utratí spoustu peněz aby upravil (spíš postavil) současnou svářečku a nakonec stejně koupí praktičtější invertor.

2kedar*
hodnocení

0x

Zdravím.!

S Rutilkama se Vám bude neustále zavařovat struska (pokud nemáte dlouholeté zkušenosti).

Aby se struska nezapékala do kovu, musí mít vyšší proud, čímž je kov tekutější.

S Kyselýma zase budete spíš pálit, než svářet... Pokud půjde o vaření do "pozice".

Nejschůdnější řešení, je koupit Invertor. S tím se vaří Božsky.! Fakt.!

Je to dokonale usměrněný zdroj, který má celkem vysoké zapalovací napětí (nepřilepíte elektrodu)

a velmi stabilní tok proudu.

Zvládne s tím svářet snad každý, kdo k tomu má vlohy.

Já to dělal třicet let. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]