Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení VCR s TV (RGB)

Od: redroker® odpovědí: 20 změna:

Mimo propojení videorekordéru s TV způsobem Scart-Scart bych chtěl tyto zařízení propojit Scart(VCR) -> RGB (TV).Na internetu jsem našel ale jen propojovací kabel vstup RGB - výstup Scart. Je tedy možné propojení Scart -> RGB?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Stačí trochu hledat. Vstup na Scart má např. tento kabel.

Na jistotu je třeba tohle. Scart má přepínač pro změnu vstupu a výstupu.

doplněno 22.02.17 01:04:

Teď jsem si všíml, že jsem hledal špatnou redukci.

Tak jinak: Třeba tady píšou Použití: Vstupní/výstupní kabel RGB (YPbPr) na scart Předpokládal bych tedy, že bude oboustranný

doplněno 22.02.17 01:08:

Ale třeba je předpoklad mylný *nevi*

RGB je narozdíl od videosignálu obousměrný, takže to půjde.

popis je třeba zde:

cs.wikipedia.org/...

venca72:

Řekl bych, že je to omyl, RGB obousměrný není. Je to vstup nebo výstup podle toho na jakém zařízení SCART je. U TV je to vždy vstup, u nějakého zdroje videa (DVD, settopbox atd...) je to vždy výstup.

jofa*

Na kvalitě obrazu Vám to nic zásadního nepřinese. navíc musíte ještě propojit zvlášť zvuk.

hodnocení

Obousměrný určitě není, viz. diskuse ke kabelu na stránkách Alzy: alza.cz/...

Děkuji všem za rady, mám teď VCR propojené s TV Scart-Scart, měl jsem za to,že při Scart->RGB bude lepší obraz.

doplněno 22.02.17 12:14:

Abych to měl i se zvukem, předpokládám, že mohu použít toto?

czc.cz/...

Lepší obraz přes RGB rozhodně bude, ale odkazovaný kabel je na kompozitní video. Je s podivem, že je nějak těžko u nás k sehnání RGB scart s audiem, takže jedině vyrobit, nebo:

ebay.co.uk/...

Otázka je, jestli audio je výstupní.

hodnocení

To vypadá, že to je to,co potřebuju,ale necelých 600kč i s poštovným se mi dát nechce!

satak
Na to ti stačí staré video s modulátorem...spíše,aby jsi měl analogový výstup z grafárny...
hodnocení

Nějaký tip? Připomínám, že jde o propojení audio-video , SCART (VCR) -> YPbPr+Audio (TV)

redroker:

no cena je dost přehnaná, tak vyrobit, jde to vyrobit za pár korun za pár minut ;)

Uplně nejednoduuší bude koupit ten RGB kabel a dozapojit si tam AUDIO kabel s dvěma CINCH konektory.

Pokud nevládneš páječkou, tak koupit RGB SCART a AUDIO SCART a přepíchat z audio SCARTU kabel do RGB SCARTU.

hodnocení

Díky,ale tohle nedám!

Pak už nezbývá nabídnout mojí pomoc, jsem ochoten kabel vyrobit, pokud máš zájem tak přes interní poštu se můžeme dohodnout ;)

Dobří lidé ještě žíjí *palec*

hodnocení

Zpráva v poště!

Už jsem odpověděl...

hodnocení

Fota pro bmbx

Propojení VCR s TV (RGB)
Propojení VCR s TV (RGB) #2

Zapojené je to dobře. V kabelu určitě vada není, zkoušel jsem jej doma na svém zařízení. Napadá mě jedna věc, kterou jsem si hned neuvědomil díky tomu, že v celém vláknu se zmiňujete o VCR, pokud je VCR systému VHS tak bude asi problém v tom, že běžný VHS rekordér nemá RGB výstup, nemá to smysl, protože VHS má fyzicky asi třetinové rozlišení než má standartní TV (to znamená 1/3 z 625 řádek), to že nejde ani zvuk, muže být způsobeno tím, že TV má blokované audio, pokud nemá videosignál, bežně to je na TV takto konstruováno.

hodnocení

0x

Každý videorekordér ma svoj vysielací kanál,ktorý sa dá meniť aby sa nerušil vysielací kanál televízie.Prepojiť stačí učastníckou šnúrou a na telke naladiť ten kanál na ktorom vysiela VCR.

hodnocení

Ano, to vím, zkusím,i když nevím jestli bude výsledná kvalita lepší,než-li přes Scart,ale díky.

redroker:

zbytečné zkoušet, je to horší a o dost, je to přežitek z dob, kdy mnoho televizí A/V vstup nemělo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]