Nejste přihlášen/a.
Mimo propojení videorekordéru s TV způsobem Scart-Scart bych chtěl tyto zařízení propojit Scart(VCR) -> RGB (TV).Na internetu jsem našel ale jen propojovací kabel vstup RGB - výstup Scart. Je tedy možné propojení Scart -> RGB?
Stačí trochu hledat. Vstup na Scart má např. tento kabel.
Na jistotu je třeba tohle. Scart má přepínač pro změnu vstupu a výstupu.
Teď jsem si všíml, že jsem hledal špatnou redukci.
Tak jinak: Třeba tady píšou Použití: Vstupní/výstupní kabel RGB (YPbPr) na scart Předpokládal bych tedy, že bude oboustranný
Ale třeba je předpoklad mylný
venca72:
Řekl bych, že je to omyl, RGB obousměrný není. Je to vstup nebo výstup podle toho na jakém zařízení SCART je. U TV je to vždy vstup, u nějakého zdroje videa (DVD, settopbox atd...) je to vždy výstup.
Obousměrný určitě není, viz. diskuse ke kabelu na stránkách Alzy: alza.cz/...
Děkuji všem za rady, mám teď VCR propojené s TV Scart-Scart, měl jsem za to,že při Scart->RGB bude lepší obraz.
Abych to měl i se zvukem, předpokládám, že mohu použít toto?
Lepší obraz přes RGB rozhodně bude, ale odkazovaný kabel je na kompozitní video. Je s podivem, že je nějak těžko u nás k sehnání RGB scart s audiem, takže jedině vyrobit, nebo:
Otázka je, jestli audio je výstupní.
redroker:
no cena je dost přehnaná, tak vyrobit, jde to vyrobit za pár korun za pár minut
Uplně nejednoduuší bude koupit ten RGB kabel a dozapojit si tam AUDIO kabel s dvěma CINCH konektory.
Pokud nevládneš páječkou, tak koupit RGB SCART a AUDIO SCART a přepíchat z audio SCARTU kabel do RGB SCARTU.
Pak už nezbývá nabídnout mojí pomoc, jsem ochoten kabel vyrobit, pokud máš zájem tak přes interní poštu se můžeme dohodnout
redroker:
zbytečné zkoušet, je to horší a o dost, je to přežitek z dob, kdy mnoho televizí A/V vstup nemělo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.