Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení komponentů do yamaha 6130

Od: petr332211® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

potřebuji poradit se zapojením komponentů do receivru Yamaha HTR-6130, použil jsem optické kabely. Ze satelitu jsem zapojil do DTV/CBL ,tam vše funguje jak má DTS a vše ostatní bez problémů, Z blu ray disku jsem zapojil optiku do CD tam ale funguje pouze v režim stereo. Existuje nějaká jiná možnost zapojení? ps: HDMI na receivru převádí pouze obraz.

děkuji předem za odpověďi

Petr

Zapojení komponentů do yamaha 6130
Zapojení komponentů do yamaha 6130 #2
Zapojení komponentů do yamaha 6130 #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prazskejpepik*
hodnocení

0x

a když se prohodí sat s BR diskem, tak to dělá co? jaká je hláška na displeji, pokud se přepne ze stereo na DTS. mrknul bych na nastavení BR v sekci nastavení zvuku a jeho výstup, stejně tak na receiveru, kde jsou různá nastavení

prazskejpepik*

nakonec bych řekl, že CD přehrávače mají audio výstup jen dvoukanálový a jelikož je optický vstup označen CD, tak receiver počítá jen se stereo signálem. já osobně mám na Onkyo 3x optiku a značenou jen číslicí. každý se pak nastavuje podle připojeného přístroje každý zvlášť

hodnocení

CD má pouze dva kanály na pevno, nastavit jinak reseiver nejde. Existuje nějaký slučovač otického kabelu?

jofa*

Na optickém vstupu (označeném CD) u recievru Vám musí BD přehrávač fungovat (DTS, Pro Logic). Všechny tři digitální vstupy ( 2x optika, 1x koaxiál) Vám musí ve vícekanálovém zvuku chodit. Pokud nikoliv, je někde chyba ( opt. kabel, přehrávač BD, reciever).

hodnocení

CD má i podle výrobce pouze dva kanály :( existuje nějaký slučovač optických kabelů?

jofa*

V dotazu máte Blue ray přehrávač s opt. výstupem a ten by měl na vstupu opt.CD přehrávat vícekanálový zvuk. Samozřejmě pokud BD přehrává i CDéčka , tak budou stereo. Ale i tak jde na stereo použít v recievru Pro Logic a bude Vám to imitovat prostorový zvuk.

doplněno 22.02.17 14:07:

Jestli Vám reciever na optickém vstupu( CD) umožňuje jen stereo signál, tak je to nějaký divný reciever. Mám taky Yamahu a každý opt. vstup umožňuje vícekanalový zvuk.

hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]