Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

USB kabel pouze na nabíjení

Od: nickzess* odpovědí: 11 změna:

Ahoj,

potřebuji USB kabel, který by pouze nabíjel, bez přenosu dat.

Telefon nabíjím kabelem přes PC a vždy mi vyskočí hláška, zda propojit jako USB, či jinak. Jelikož nabíjím na pracovním PC, kde není možnost zapojit USB, tak mně to dělá neplechu a odpojí se paměťová karta, tudíž i nějaké aplikace. A tím se mě občas i nějaká odmaže. Proto bych to rád vyřešil pouze nabíjecím USB kabelem.

Napadá vás jaký konrétně?

Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

nemáš na vyranou, buď nabíječka, nebo akceptovat ty hlášky a podle nich se řídit. Teoreticky by udělat šel jan s + a - ale to by jsi musel koupit koncovky a kablík a vyrobit si ho, ale to zase může způsobit to, že se mobil bez těch dalších dvou vodičů nabíjet chtít nebude...to je tase proto aby se používaly originální nabíječky...

hodnocení

0x

Pouze nabíjecí kabely se samozřejmě prodávají, paradoxně možná víc než plnohodnotné. Nejsou ale nijak označeny, je potřeba je proměřit. Společným znakem je, velmi tenký a ohebný kabel, nízká cena, originální kabely k univerzálním nabíječkám. Propípnutí je velmi jednoduché, musí být propojeny poze krajní piny konektoru, tam je + a -. Stačí žárovička, baterie, dva kousky drátku a ochota prodavače vybalit kablík z blistru.

Na androidu se ti po připojení na řádku nad displejem objeví symbol trojzubce USB. Stáhni to prstem, rozklepni řádek a vyjede ti možnost volby -1) připojit MTP 2)Připojit jako Usb paměť 3) Připojit pouze nabíjení.
MtP volba ani volba "pouze nabíjení " ti problémy s odpojováním karty dělat nebude. Postup platí pro android 4.4 a myslím že i ve vyšších verzích bude stejný.
Jestli ne, máš ještě možnost před připojením v nastavení telefonu nechat odpojit Sd kartu a po odpojení ji zase mountnout. Ani to by nemělo rozházet nastavení vyzvánění tak, jako ti to rozkope povolení režimu použití mobilu jako flešky (velkokapacitní zařízení USB)
vernon
Od čistého Androidu 5.1.1 tam žádná taková volba není, přístroj se připojí pouze jako USB flash paměť. Některé grafické nástavby Androidu ji ale mít mohou, není to vyloučeno, u TouchWiz byla ještě u 5.0.1.

marous
hodnocení

0x
K nabíjení android zařízení nedojde pokud budeš mít pouze + a - pokud ti jde jen o nabíjeny musí být ještě spojeny dráty data + a data - jinak se po připojení USB nic nestane.

marous:

to vůbec není pravidlo, většinou přivedením jen napájení nabíjet lze, to co popisuješ platí hlavně pro produkty okousaného jablka *smich*

vernon
Měl jsem nabíječku, kde vůbec datové vodiče nebyly, přístroj indikoval nabíjení max proudem 500mA a připojení na usb, jako při připojení do usb počítače. Po malé úpravě zástrčky, kde jsem spojil datové piny pájkou dohromady, začal přístroj indikovat nabíjení plným proudem (1450mA) a nabíječku začal ukazovat skutečně jako nabíječku. Takže ano, jde to i bez datových vodičů, jen je to pomalejší, protože si přístroj myslí že je připojen k počítači a odebírá jen max 500mA.
doplněno 20.02.17 16:49: Je potřeba spojit datové piny dohromady
marous
U jabka to musí jít přes rezistory se vsemy android telefony na kterých jsem to zkoušel muselo být spojené data+ a data- jinak prostě k nabíjení nedošlo tohle je moje zkušenost bylo to u androidu 2.3 něco teď už je to možná jinak
Mám odzkoušeno že lze. Před pár lety jsem si vyráběl cestovní nabíječku, ještě než byl boom s powerbankama, má zapojené jen napájení a není problém s ní nabíjet i nové mobily.

nickzess*
hodnocení

0x

Děkuji všem za rady... Ano při připojení se me to zeptá na 3 možnosti připojení, ale u všech se automaticky odpojí karta (jak píšu jedná se o prac. PC, kde to je nastavený, aby nešla připojit např. USB Flashka a tím se to asi po...).

Jinak koukám, že to je složitý, myslel jsem, že opravdu je k sehnání někde rovnou pouze nabíjecí kabel :).

nikdo*
hodnocení

0x

Pokud tady někdo radí, že je třeba spojit datové dráty, tak by měl dodat, že pouze na straně nabíječky a NIKDY napřímo do zkratu. Vždy se musí použít nějaký malý odpor. Tím odporem NĚKTERÉ inteligentní nabíječky "oblbnete" a jsou schopny dát větší proud(napětí) na výstupu. Po stejných drátech si některé zařízení umí "pokecat" s nabíječkou a vyžádají si větší napětí. Múže to být až 15V a zařízení si reguluje nabíjecí proud(až 1,5A) samo. Pokud spojíte nabíjené zařízení s PC, musíte datové dráty odpojit a nikam nezapojovat. Na straně PC to má smysl ten, že PC nepozná připojené zařízení, a nepokouší se ho připojit jako disk. Bohužel, USB port takhle bez komunikace neumí dát víc než 5V. No a spojovat datové dráty na straně zařízení to už nemá vůbec smysl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]