Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
potřebuji USB kabel, který by pouze nabíjel, bez přenosu dat.
Telefon nabíjím kabelem přes PC a vždy mi vyskočí hláška, zda propojit jako USB, či jinak. Jelikož nabíjím na pracovním PC, kde není možnost zapojit USB, tak mně to dělá neplechu a odpojí se paměťová karta, tudíž i nějaké aplikace. A tím se mě občas i nějaká odmaže. Proto bych to rád vyřešil pouze nabíjecím USB kabelem.
Napadá vás jaký konrétně?
Děkuji
nemáš na vyranou, buď nabíječka, nebo akceptovat ty hlášky a podle nich se řídit. Teoreticky by udělat šel jan s + a - ale to by jsi musel koupit koncovky a kablík a vyrobit si ho, ale to zase může způsobit to, že se mobil bez těch dalších dvou vodičů nabíjet chtít nebude...to je tase proto aby se používaly originální nabíječky...
Pouze nabíjecí kabely se samozřejmě prodávají, paradoxně možná víc než plnohodnotné. Nejsou ale nijak označeny, je potřeba je proměřit. Společným znakem je, velmi tenký a ohebný kabel, nízká cena, originální kabely k univerzálním nabíječkám. Propípnutí je velmi jednoduché, musí být propojeny poze krajní piny konektoru, tam je + a -. Stačí žárovička, baterie, dva kousky drátku a ochota prodavače vybalit kablík z blistru.
marous:
to vůbec není pravidlo, většinou přivedením jen napájení nabíjet lze, to co popisuješ platí hlavně pro produkty okousaného jablka
Děkuji všem za rady... Ano při připojení se me to zeptá na 3 možnosti připojení, ale u všech se automaticky odpojí karta (jak píšu jedná se o prac. PC, kde to je nastavený, aby nešla připojit např. USB Flashka a tím se to asi po...).
Jinak koukám, že to je složitý, myslel jsem, že opravdu je k sehnání někde rovnou pouze nabíjecí kabel .
Pokud tady někdo radí, že je třeba spojit datové dráty, tak by měl dodat, že pouze na straně nabíječky a NIKDY napřímo do zkratu. Vždy se musí použít nějaký malý odpor. Tím odporem NĚKTERÉ inteligentní nabíječky "oblbnete" a jsou schopny dát větší proud(napětí) na výstupu. Po stejných drátech si některé zařízení umí "pokecat" s nabíječkou a vyžádají si větší napětí. Múže to být až 15V a zařízení si reguluje nabíjecí proud(až 1,5A) samo. Pokud spojíte nabíjené zařízení s PC, musíte datové dráty odpojit a nikam nezapojovat. Na straně PC to má smysl ten, že PC nepozná připojené zařízení, a nepokouší se ho připojit jako disk. Bohužel, USB port takhle bez komunikace neumí dát víc než 5V. No a spojovat datové dráty na straně zařízení to už nemá vůbec smysl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.