Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava magnetofonu Grundig.

Od: randolf* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Mám dotaz. Existuje nějaká opravna která by opravila cívkový magnetofon Grundig TS 945? Přístroj byl zakoupen v r. 1980 a jedná se o malou závadu. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Chápu, že se s tímto strojem nechcete rozloučit. Opravnu bych snad ani nezkoušel, spíš nějakého šikovného amatéra... Čemu říkáte malá závada? Na 30 let starý přístroj se obtížně shánějí náhradní díly. Mnohdy to jde pouze z nějakého vraku.

randolf*
hodnocení

Asi máte pravdu, bude to chtít nějakého amatéra. Co se týče té závady tak se jedná o špatný kontakt posuvného přepinače, je přerušena cesta signálu mezi hlavami a dalším stupněm zesilovače. Mechanicky perfektně funkční, všechny čtyři motory v pořádku. Díky za radu.

typhoon

Dobrý den.

Jak jste dopadl s opravou? Možná bych pro Vás měl řešení.

randolf*

;)Dobrý den. Asi před 14 dny jsem si přinesl přístroj od soukromého opraváře s tímto výsledkem. Magnetofon sice hraje ale indikátory jsou nefunkční. Opravář mě sdělil, že fungovaly avšak když skříň zavřel fungovat přestaly. Nechtěl jsem riskovat další komplikace a magnetofon jsem si vzal. Pochopitelně bych byl rád kdyby fungoval jako dříve ale jsem si vědom, že je přeci jen 29 let starý tedy téměř muzeální kousek. Pokud by řešení existovalo byl bych jen rád. Mám totiž nahrávky, které mají pro mne cenu a nahrávky na rychlost 19 cm. Děkuji Vám za nabídku. Přeji hezký den, R.

typhoon

Dobrý den.

Nefunkční indikátory mohou být způsobeny několika příčinami. Pokud opravdu přestaly fungovat až po nasazení krytu, nejedná se asi o nic vážného. Dost pravděpodobně může jít jen o povytažený konektor.

Jak jsem z Vašeho jiného příspěvku vyčetl, pohybujete se mezi Prahou a KV. Já jsem z Brna, takže by jakékoliv operace tímto směrem byly pro Vás poněkud komplikované. V principu ale pro mě není problém takovéto věci řešit. Pokud byste tedy někdy potřeboval, můžete se ozvat na následující mail: vaz2102(at)blueisdn.cz

S pozdravem T.

jabraka*
hodnocení

0x

Tohoto pána mohu vřele doporučit,sám jsem ho učil elektroniku.Opraví vše,co má ještě aspoň malou šanci.

servisy-24.cz/...

JABRAKA

randolf*

*nevi*Dobrý den. Děkuji za odpověď. Počkám ještě na reakci odpovídajícího před Vámi a v případě schůdnějšího řešení bych jednu z nabídek využil. V každém případě to bude pro mne trochu komplikované jelikož momentálně dlím v Praze a magnetofon mám doma u Karlových Varů. Ale vše se dá při dobré vůli vyřešit i když je Beroun trochu z ruky. Záchrana archaického přístroje se určitě vyplatí. Ještě jednou Vám děkuji za snahu a přeji hezký den. R.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]