Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sestavit ruční zkoušečku na 230V?

Od: misa503® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, dítko si hrálo a ze zkoušečky se vysypalo několik dílů - viz příloha.

Rozhodně nic ze zkoušečky nechybí, protože dítko sedělo ve velké posteli a sotva to rozmontoval, tak jsem to ihned zaregistroval a důkladně celou postel prohlédl. Snažil jsem se díly dát do zkoušečky zpět, ale ani po mnoha pokusech - během hodiny zkoušení různých možností vložení - zkoušečka stále nefunguje. Minulý týden ale fungovala, než ji rozšrouboval.

Mám tedy dotaz, jak správně tyto díly dát-vložit do zkoušečky, aby zase fungovala.

Děkuji za případné rady či nápady.

Jak sestavit ruční zkoušečku na 230V?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Přikláním se ke druhé části odpovědi rádce @111, ačkoliv pořadí vložení by z el. hlediska nemělo mít na funkci vliv, jde jen o to, aby doutnavka byla naproti okénku. Pokud přesto nesvítí, je doutnavka vadná (což se časem stává docela často). V tom případě můžete koupit samotnou doutnavku, a nebo raději novou fázovku. Cena je nepatrná : elektro-paloucek.cz/...

.

zajixxx*

Směr popelnice, sice opravit lze,ale dnešní ceny nejsou tak vysoké... raději něco "lepšího"...bezpečnějšího.

2kedar*

Zdravím.!

Špatně..! Tato zkoušečka je jedna z nejlepších.! Bylo by proto obludnou spozdilostí, ji

vyhodit pouze proto, že majitel netuší jak, co, kde bylo.

Proto se ptá.

Podobnou "záležitost" můžete dnes koupit "u ťamana" za dvacku, ovšem můžu Vás ujistit, že

není natolik bezbečná.

Jinak samozřejmě patří po řadě odpor, odpor, pružinka, doutnavka, pružinka, vršek.

Pokud se to přehodí, nemusíte mít obavy. V podstatě se nestane nic, pokud nevynecháte odpory. (rezistory)

hodnocení

Můžu nějak zjistit, že je doutnavka vadná? ... protože žádná kobinace nevede k cíli.

Děkuji.

Tak nejspíš bude vadná, protože na kombinaci nezáleží a že by z ničeho nic byly zcela vadné ty odpory je hodně nepravděpodobné. Odpory ve fázovce mohou být vadné jen na základě viditelného mechanického poškození.

111®
hodnocení

1x

viděl bych to na pružina odpor , pružina, odpor , doutnavka, čepička, nebo pružina odpor, odpor, pružina, doutnavka čepičika

kulpix*
Takto nee...
Správně je odpor>odpor>pružinka>doutnavka>pružinka>podlozka>čepička
111®

možné to je, je třeba to zkusit, nějak jsem asi neodhadl vzdálenost mezi čepičkou a okénkem doutnyvky..

hodnocení

0x

Jenom jestli dítko nějakou komponentu nespapalo.

hodnocení

Půjčil jsem si doutnavku z jiné podobné zkoušečky a vše OK. Mám vadnou doutnavku.

2kedar*

*smich* *haha* *palec*

JO..! Bezva.! Děkuji, že jste mi prodloužil život o 30.Minut.

Málem jsem se smíchy pos... (dodejte sami). *smich*

isteron
hodnocení

0x

Kúp si novú, nie je to drahé. V princípe všetko musí ísť v jednej línii za sebou. Za hrotom strunka, potom odpory, za sebou tlmivka, strunka a dotyk. Na ten dotyk musíš položiť prst, hrotom sa dotknúť kovového vodiča, alebo krytu, obalu. Keď sa rosvieti kontrolka, je tam prúd. Ale kúp si novú, mládenec bude mať radosť, že má hračku.

..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]