Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji k TV připojit DVOJE sluchátka, nejlépe s možností regulace hlasitost aspoň u jedněch. Problém je značná ztáta sluchu jednoho člena rodiny a tím nutnost příliš silného zvuku z TV reproduktorů do bytu i K SOUSEDŮM (v paneláku). Zdravým stačí hlasitost stupeň 19, pro nahluchlého nutný až 25. Asi budou nutná sluchátka bezdrátová, jejich vysílač zapojen do zdířky 3,5mm (je jen jedna, a po zapojení vypne signál do reproduktorů) Odpojování reproduktorů nelze zamezit, kdysi možné přemostění vodičem u zdířky není přístupné, zdířka je v krytu.
Prosím poraďte - existuje k TV požadovaný vysílač pro DVOJE sluchátka? Případně stačí i drátové připojení obou sluchátek (rozdvojku mám), zůstává nutnost regulace hlasutosti aspoň u jedněch. EXISTUJÍ TAKOVÁ? V obchodech potkávám PODAVAČE - a obtěžuji je... Děkuji všem za snahu pomoci. Zdenek.
Nehledejte složitosti, kupte si rozdvojku na konektor 3,5mm tady za 16 Kč:
A vyberte si dvoje sluchátka s regulací hlasitosti. Jestli drátové (doporučuji) nebo bezdrátové je na vás. Odpojení reproduktorů opravdu nejde bez zásahu obejít.
Dobrý den p.wlezley, moc děkuji za radu. Rozdvojku mám - tu jsem už zkusil - dojde k odpojení repra v TV a tím konec poslechu pro DALŠÍ přítomné. Bylo by opravdu nejlepe provést Vámi zmíněný zásah do zásuvky pro Jack (?ztráta záruky?) aby se repra neodpojovala - a stačila by JEN JEDNA SLUCHÁTKA. Jen nevím, KDO by to byl schopen udělat - já jsem to po otevření TV vzdal, zásuvka je zakrytovaná, dál nemám odvahu. Jacky se dříve daly přemostit . Pokud byste se chtěl k problému vrátit, posílám podrobnosti k typu TV: SHARP LC 32CFES102E(W) - input 3xHDMI; input Mini Component/YPbPr; 3.5mm Audio iput (for PC/VGA); - (vstupů je víc); - 3,5mm headphones output; COAX Audio output. Poslední výstup neznám. Omlouvám se za zmatky, jsem na "Poradte" prvně. Děkuji Vám za radu i trpělivost. Zdraví Zdenek
Koupíte dvoje bezdrátová sluchátka a ta budou přijímat stejný signál, vysílaný jednou základnou. Hlasitost si každý nastaví na sluchátkách.
Dobrý den pane rv, omlouvám se za chybné zadání, stačí připojit jen JEDNA ovladatelná sluchátka ale tak, aby se NEODPOJILY vnitřní repra, - abychom mohli poslouchat všichni, nahluchlý je jen jeden. Je to moje chyba. Teď hledám, kdo by to dovedl udělat, firemní servis blízko nemám a myslím, že by mě vyhodili. Děkuji Vám za snahu pomoci a za trpělivost. Jsem na "Poradte" prvně. Zdraví Vás Zdeněk.
Pravděpodobně vyhoví toto
A k tomu dvojice sluchátek s IR přenosem, tady a tady (ale s trochu jinou cenou); na zítra mám slíbený návod, doufám, že zašlou...pak zveřejním na Poradně
@zdenek299 doufám, že televize má scart; dejte přesněji typ tv, podívám se na vybavení, případně odkaz na manuál...
V posledním odkazu zadejte vyhledat text: BOSS AUDIO HS-IR odkaz alespoň u mne není plně funkční...
Dobrý den p.nonek, děkuji Vám za snahu pomoci, ale je moje chyba že jsem neuvedl přesný typ TV. Je to SHARP LC32CFE5102E(W) - koupena 15.10.2015. IR přenos (?Bluetooth?) ASI nebude možný, v manuálu jsou jen tyto výstupy: 3,5mm headphone out. a Opcical Audio out. Vše ostatní jsou vstupy (inputy) včetně SCART, který pro tento model není! Přesto jsem dostal vidlici SCART s vyvedeným 3prameným kabelem ukončeným 3,5mmJackem-pro připojení DVD rekordéru - NEFUNKČNÍ. Mám rozdvojku pro sluchátka, neřeší to odpojení vnitřních repro. Šlo by zabránit tomu odpojení? (dříve přemostěním na zásuvce, teď je v pouzdře a špatný přístup). Potom by STAČILA JEDNA SLUCHÁTKA (ovladatelná) a mohli bychom poslouchat všichni. (?záruka na TV?) Doufám, že to nějak půjde, do nové TV před spuštěním DVBT2 se mi nechce. Omlouvám špatné zadání, jsem na "Poradte" prvně. Díky za trpělivost a snahu.Zdraví Vás Zdenek.
Bohužel, pokud mají hrát i reproduktory, je každý zásah opravdu "o hubu"a SCART televize nemá. Řešení za 300 Kč je tohle, využije se konektor HDMI. Rovnou u nich můžete koupit sluchátka, ať se vyplatí poštovné
Proč by si měl zabírat Vstup pro HDMI, když může použít optiku, která se v našich končinách nepoužívá, protože Češi jsou sto let za opicemi.Jako obvykle.Navíc to bude pouze vstup.
Dají se tím dělat kouzelné věci, bohužel pro nás finančně náročné.
A reproduktory HRAJÍ NEZÀVISLE mám a používáním.
Dobrý den pane fran56ris, Vaše odpověď jako jediná se nejvíc blíží k řešení, DĚKUJI! Teď budu asi týden bez PC, ale hned potom se spojím s MALL.cz a ještě se jich zkusím zeptat na podrobnosti z popisu Fiio DO3K Taishan - jako neználek nerozumím některým uvedeným výrazům. Cena SAMOTNÉHO přístroje je přijatelná, budu asi potřebovat napájecí zdroj (nechci obsadit jediný USB vstup). Sluchátka - stačí jedna - v předchozích radách jsou doporučována drátová nebo IR (prosím je to Bluetooth? - o tom nic nevím.) Potřebuji aby byla HLASITĚJŠÍ než repra v TV. Po domluvě s MALL Vám dám vědět výsledek. Zdraví vás zdenek299
Napájecí zdroj je u výrobku.Alespoň já ho měl v balení.
Potřebujete světlovodný kabel,ten tam nebyl.
Sluchátka nejsou Bluetooth, ty fungují pouze s PC, tabletem a telefonem.
Musí být buď rádiové t.j. na rádiových frekvencích IR,nebo na 3.5 Jack, ovšem se samostatnou regulací.
Osobně mám rádiové, protože se mohu pohybovat po bytě aniž bych ztratil kontakt s dějem filmu-pořadu.
Ovšem ty mají omezenou dobu hraní.Musí se dát do stojánku nabít.Chce to vybrat s co nejdelší dobou výdrže, tak 10 hodin.
Tyto mají všechny samostatnou regulaci.A některé i příjem rádia.
Jako příklad !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.