Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HbbTV bez TV s podporou HbbTV

Od: martik27 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli jde nějak vyřešit situace, kdy naše TV je sice smart, ale ještě nemá HbbTV? Lze zakoupit set-top box, který tuto funkci podporuje? Jakým způsobem pak zařízení zapojit tak, aby vše fungovalo? Stačí připojit anténu ze střechy do set-top boxu a set-top box propojit s TV nebo musí jít signál ze satelitu? Zatím se nám nechce investovat do nové TV, když set-top box s HbbTV se dá koupit za cca 3000 Kč. Děkuji za info.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud je to STB pro DVB-T tak staci zapojit kabel z anteny (pro DVB-T) do STB a propojit STB s TV.

martik27
hodnocení

Děkuji za odpověď, on snad STB pro DVB-T, který podporuje HbbTV asi neexistuje nebo jsem ho nenašla, já spíš myslela např. Zircon HAPPYBOX ONE. Díky moc.

hodnocení

0x

Co potřebuji k příjmu HbbTV?

Uživatel potřebuje televizní přijímač nebo set-top-box s podporou HbbTV a zpravidla i připojení k internetu. Nabídka služeb HbbTV se aktivuje stisknutím červeného tlačítka na dálkovém ovladači.

Odsud získáte pár informací...

hodnocení

0x

Nebylo by od věci uvést, jakou značku a typ televize máte.

martik27
hodnocení

TV Samsung UE46D6000TW

vernon
Možná by šlo Hbb.tv nainstalovat z obchodu přes Smart Hub. Ale konkrétní model neznám.
doplněno 18.02.17 16:30: Aha, tak to nepůjde. Je to model z roku 2011 a pro ty se ještě s Hbb.tv nepočítalo.

prazskejpepik*
hodnocení

0x

přijímač s podporou HbbTV (STB, nebo sat. Astra 3B) + připojení k internetu. přijímač připojený na internet propojit s TV

martik27
hodnocení

Doinstalovat to opravdu nejde, ověřovala jsem si to na chatu Samsungu. Takže třeba tento by šel? Zircon HAPPYBOX ONE... Díky moc.
prazskejpepik*

to by šlo, ale v otázce nepíšete o tom, že máte satelitní kartu a parabolu a pokud máte jen tv anténu pro příjem pozemního vysílání, tak to musí být přijímač pro příjem DVB-T (set top box) a ne DVB-S

martik27
hodnocení

Na střeše máme parabolu od UPC, používali jsme jí před cca 10 lety, tak nevím, jestli je ještě použitelná, satelitní kartu nemáme.

prazskejpepik*

v rychlosti jsem hledal nějaké zařízení s podporou HbbTv a satelitní není problém za malé peníze, musí se potom ale pořídit karta a platit min. poplatek, nebo balíček (skylink) + připojení na parabolu a nastavení. nebo je možnost komba sat/pozemní a samozřejmě bych vzal rovnou s DVBT2, ale ta cena je hodně někde jinde. to bych se na celý červený tlačítko vykašlal :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]