Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám doma sbírku gramofonových desek a jelikož mi starý gramofon pomalu dosluhoval, tak jsem si v bazaru koupil zánovní gramofon DUAL CS 435-1. Zde jsou parametry udávané jedním z prodejců těchto nových přístrojů - hifihejhal.cz/...
Nejsem moc technicky založený a tak jsem nevěděl, že je k němu, aby hrál, potřeba ještě zesilovač nebo snad i předzesilovač.
Desky si poslouchám zásadně a pouze do sluchátek, reproduktory tedy nepotřebuji.
Mohl bych někoho poprosit o radu co ke gramofonu přikoupit abych ho mohl k poslechu využívat?
Díval jsem se, že jsou v nabídce různé zesilovače, ale co vybrat s rozumnou cenou nevím. Spíše bych i koupil nějaký bazarový přístroj než věc za několik tisíc korun.
Potřebujete předzesilovač pro magnetodynamickou vložku. Předzesilovač upravuje(koriguje) nepravidelný průběh zesílení vyšších kmitočtů.
No a potom potřebujete nějaký NF zesilovač podle nátury. Konkrétně si poradit netroufnu. Možná vám tady někdo bude schopen poradit typ NF zesilovače i s tím předzesilovačem pro MG vložku.
Stejnou službu by vykonal NZC420 ,který se dá pořídit i za 1000 Kč.Jen to potřebuje kvalitní repro.
JB
Ale já jsem nepoptával gramofon. Ptal jsem se na zesilovač ke gramofonu. Omlouvám se jabraka, jestli jsem dotaz nějak špatně formuloval.
Jabrako, husy jsem s Vámi nepásl, tak mi prosím netykejte. Nevím už jak mám dotaz položit, aby ho i člověk Vašeho ražení pochopil? Jasně píši, že sháním zesilovač v lepší cenové hladině něž v řádech tisíců.
Jednou mi poradíte ať si místo zesilovače koupím soustruh na desky, pak zase přístroj za skoro sedminu mého platu.
Jestli Vám vrtá, Vy čtveráku hlavou, že nový gramofon stojí bez desetikoruny deset tisíc, tak Vám sdělím, že jsem ho koupil za osm stovek. Teď jen sháním zesilovač ve stejné cenové relaci.
Nechápu, proč jste se vlastně naprosto bez snahy pomoci či poradit, pouštěl do odpovědi na můj dotaz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.