Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, dali jsme dětem na hraní starý mobil bez simky. Jdou nějak zablokovat čísla typu 112, 158,150 a 155? Děti jsou vynalézavé.
Zkusil jsem 3310 a 5110 ale zablokování jsem nenašel.Bez SIM karty jsem se nedovolal na 150,155,158 ale 112 funguje a vytáčí se.Tyto staré telefony snad ani funkci ,,letadlo,, nemají.Děti ať si hrají,ale potřebují na nějaké hry tlačítko (1)?-tak ho odstraňte z provozu-na tišťáku odškrábněte jeden přívod.
Tak když už zasahovat do zapojení to už bych radši odstranil cívku z napájení koncáku (zesilovače GSM), šetrnější řešení.
Jo, s mobilem bez baterky si děcka moc pohrajou
150, 155 a 158 bez SIM volat nejdou, z uvedených jen 112 a nevím o žádném způsobu, jak toto číslo zablokovat. Myslím, že to z bezpečnostních důvodů nelze.
myslel jsem že je řeč o chytrém telefonu, na staré Nokii určitě způsob jak to zablokovat neexistuje.
A není možné tam nastavit profil Letadlo? Tím se odstaví připojení k síti.
A můžou hrát hada do aleluja
Ale nejsem si ani tak jist tou 112-kou,jestli není možné volat i bez signálu.
Myslím,že když je telefon připojen k síti ale nemá signál,že je snad možné se i tak dovolat na 112.
Ale pokud by se zapnul profil Letadlo,možná by se uvnitř něco vypojilo a hovor by možný nebyl.
Ale kdo ví,zkoušet to není dobrý nápad
Nevím, jestli to už tahle Nokie má, ale když v menu zapnete režim letadlo, tak by to nemělo vysílat. Pak to zamknout a můžou si hrát. Ale jak říkám, nevím ...
Zase byl někdo rychlejší. .
Ale toho zkoušení bych se nebál. Zkusíte to jen jednou. A pokud se dovoláte, tak se omluvíte, a je to.
normálně by to zablokovat ani jít nemělo, tísňová čísla jsou od toho aby se neblokovala, myslím že to neudělá pro příslušnou SIM ani operátor, porušení telekomunikačního zákona: Jediná ožnost zásah do telefonu, jak bylo uvedeno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.