Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zapojil jsem autozapalovač a při zkoužce (Šroubovák nakonec a do strany, aby se zahřál.) mi to začne jiskřit u kostry dávám fotky snad mi dokážete poradit. Děkuji
Tak to je jasný že to jiskří, když tím šroubovákem uděláš zkrat... To jako chceš ohřát ten šroubovák a tím si zapálit nebo co?
Nechápu proč tam ten šroubovák strkáš...
Ono celkově je to dost partizánský:D
Doporučoval bych ti to předělat na drát bez čokolád a pokud možno v půřezu 2,5 cu. Pod šroubek si dej očko.Celkově to vypadá že to je v pohodě ale časem, vibracema a mechanickým pohybem se něco někde uvolní a bude to zlobit v tom lepším případě. Investice to nebude závratná odhadem 40 kč... Zvaž to!
jiskří tam, kde je špatný kontakt a když vidím ty spoje (na půl metru kabelu tři čokolády), tak se ani nedivím. jinak ta pojistka se dává co nejblíže k baterce, nebo z čeho je to tažený, aby měla význam (zkrat na celkové délce kabelu)
Problém není v baterii, ani ve vodičích a ani v pojistce. Zkratováním šroubovákem si akorát zkracuješ život autobaterie.
Dle ohmova zákona platí: I[ampéry]=U[volty] / R[ohmy].
Příklad: 12V / 1.2 ohm = 10 Ampér
Testování CL zásuvky je za použití šroubováku naprosto běžná věc. Hrotem šroubováku se tlačí na spodní kontakt a posléze se dřík opře o vnitřek zásuvky. K dyž se šroubovák ohřeje znamená to, že zásuvka funguje a dodává i dostatečný proud. Když spojení jiskří jsou patrně kontakty zoxidované, zašpiněné atp. pomuže je očistit například drátěnkou na nádobí. Pro úplnost ještě zmíním, že k tomuto testu nejsou vhodné šroubiváky elektrikářské, mají totiž zpravidla izolovaný dřík. V nezbytném případě je možné tuto izolaci z dříku odříznout.
Takovou prasárnu jsem ještě snad neviděl. Stejně, jako zkoušení šroubovákem. To možná u starého traktoru.
Tak já nevím. Franta traktorista si udělal připojení k zapalovači, aby si při rozvážení hnoje mohl připálit. Nabastlil to tak, že našel v kůlně ňáký drátky a čokoládu, a s odborností to pospojoval na svým Zetoru 5011. Pak si připravil diagnostiku ve formě šroubováku, a tu narval do zapalovače. Diagnostický přístroj indikoval přechodové odpory jak u obloukové svářečky a Fanda nechápe proč. Hlavně, že tam má pojistku, která vydrží více, než ty drátky.
Jestli má takto řešenu elektroinstalaci i jinde na trachtoru, tak ať se pak nediví, že mu to jednoho krásnýho dne ve stodole blafne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.