Používá se pro hlídání napájení 3-fáz motorů, hlídání napájení přívodů do (většinou) průmyslových rozvaděčů, atd. Při ztrátě jedné fáze (nebo i N v provedení s N) přepne výstupní kontakt a zapne buď signalizaci, nebo je tento kontakt zapojen v ovládacích obvodech a vypíná třeba stykač motoru..
doplněno 15.02.17 12:05:
V klidu je spojen kontakt 15 - 16, při poruše relé přepne kontakt, sepne 15 - 18
doplněno 15.02.17 12:07:
Tady katalogový list, zde manual, ale chce to zvětšení...
melly
díky za upřesnění,jsou na něm kontakty spínací a rozpínací,v době kdy jsou všechny 3 fáze vpořádku jsou sepnuté které z nich?Pokud se stav změní překlopí se naopak? díky
melly
V době kdy je napětí na všech fázích OK, ukazuje kontakt 15 a 18 v grafu co jste mi poslal černě ,není to v tu chvíli sepnuté?
Tak teď už správně, moje chyba ...V klidu je spojen kontakt 15 - 16 (bez napětí na relé), po přivedení napájení (a hlídaný obvod je v pořádku) sepne kontakt 15 - 18, při poruše se relé vypne, rozpojí kontakty 15 - 18
Dobrý den, jakými vodiči se přivádí L1-3 do relé? V katalogu píší s dutinkou 2x1,5 ; 1x 2,5, jak tomu mám rozumět když jsou tam k připojení 3 fáze? díky
jentak*
Buď do každé svorky můžete dát dva vodiče 1,5, nebo jeden, s pruřezem 2,5.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.