Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pracuje síťové relé?

Od: melly odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, jak funguje toto síťové relé? elkoep.cz/...
když vypadne jedna fáze zareaguje odpojením? kde se takové relé používá?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Používá se pro hlídání napájení 3-fáz motorů, hlídání napájení přívodů do (většinou) průmyslových rozvaděčů, atd. Při ztrátě jedné fáze (nebo i N v provedení s N) přepne výstupní kontakt a zapne buď signalizaci, nebo je tento kontakt zapojen v ovládacích obvodech a vypíná třeba stykač motoru..

doplněno 15.02.17 12:05:

V klidu je spojen kontakt 15 - 16, při poruše relé přepne kontakt, sepne 15 - 18

doplněno 15.02.17 12:07:

Tady katalogový list, zde manual, ale chce to zvětšení...

melly
hodnocení

díky za upřesnění,jsou na něm kontakty spínací a rozpínací,v době kdy jsou všechny 3 fáze vpořádku jsou sepnuté které z nich?Pokud se stav změní překlopí se naopak? díky
melly
hodnocení

V době kdy je napětí na všech fázích OK, ukazuje kontakt 15 a 18 v grafu co jste mi poslal černě ,není to v tu chvíli sepnuté?

Tak teď už správně, moje chyba ...V klidu je spojen kontakt 15 - 16 (bez napětí na relé), po přivedení napájení (a hlídaný obvod je v pořádku) sepne kontakt 15 - 18, při poruše se relé vypne, rozpojí kontakty 15 - 18

melly
hodnocení

0x
Dobře,díky

melly
hodnocení

0x
Dobrý den,
jakými vodiči se přivádí L1-3 do relé? V katalogu píší s dutinkou 2x1,5 ; 1x 2,5, jak tomu mám rozumět když jsou tam k připojení 3 fáze?
díky
jentak*

Buď do každé svorky můžete dát dva vodiče 1,5, nebo jeden, s pruřezem 2,5.

Pokud bys mel licnu, tak na ni das dutinku prislusne velikosti (1x2,5 = pocetxprurez) - ono to bude fungovat i bez ni.
Pokud mas drat> dutinku neres.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]