Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měření zkratu pod proudem?

Od: sypo odpovědí: 8 změna:
Dobrej den přeji,mám zkoušečku vadasku, která také po zmáčknutí tlačítka když se dotknu oběma hroty, píská, ukazuje průchodnost. Když bych chtěl měřit tuto zkoušku, je možné i pod napětím? Když chci zkusit jestli je něco průchozí? díky za radu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

4x

Ano můžete. Sama o sobě zkrat neprovede, měří jen odpor a pokud je blízký nule, pustí se bzučák.

doplněno 13.02.17 12:21:

Klidně můžete. Nic to něudělá.

sypo
hodnocení

Hmm dobre, pokud by se mi stalo ze bych se dotknul jednin hrotem faze a druhym nuly a zmacknul to tlacitko R pro mereni pruchodnosti nestalo vy se nic?
karlik*

Proč chcete měřit průchodnost obvodu když Vám zkoušečka při zapojení na Fázi a Nulák ukazuje napětí 230V? Nerozumím tomu co chcete víc vědět?

sypo
hodnocení

Ptal jsem se z důvodu kdyby se mi to náhodou stalo, děkuji všem rádcům.
jentak*

Vzhledem k tomu, že neznám typ vaší zkoušečky, asi bych to hledal nejdříve v návodu k obsluze, který jste k ní určitě dostal. Pokud by hrozilo v tomto případě nějaké nebezpečí zničení přístroje, mělo by v něm být dost důrazné varování.

hodnocení

0x

Ne, je to měření průchodu napětí z toho měřidla. Pod napětím vám poslouží dotyková metoda, pokud je okruh uzavřený, vždy tam najdete fázi ;) Pokud to teda není měřidlo určené na měření 230V a jen se tlačítkem aktivuje. Fotka by napověděla víc. Klasická "prozváněčka" ale funguje bez napětí.

doplněno 13.02.17 12:50:

Zkoušečkou z odkazu můžete měřit přímo napění na vodičích, nic se nestane, je k tomu určená. Tzv. prozváněčka má vlastní zdroj napájení a měří spojitost okruhu, což tahle neumí.

hodnocení

0x

Nevím, co máte za zkoušečku, ale "vadaska" to určitě nebude, ta nemá žádné tlačítko a nepíská. Průchodnost obvodů se zkouší zásadně bez napětí. Pokud máte jakousi zkratovou zkoušečku, určenou na průchodnost obvodů, důrazně varuji před jejím použitím obvodu 230V pod napětím! V lepším případě přijdete jen o ní, v horším taky o prsty.

sypo
hodnocení

Mam takovu zkušečku : m.hyperelektro.cz/...
pri zmacknuti tlacitka R kdy se dotknu obema hroty - píská,je pruchozi. pokud bych takto meril spojitost obvodů, mohu pod napětím?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]