Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napájecí zdroj v rozvaděči

Od: liborpenik odpovědí: 10 změna:
Dobrý večer,v rozvaděčích bývají kolikrát napájecí zdroje například 230/12V 7.5VA. Proč je tam více svorkovnic na + a -? nevíte náhodou někdo?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Protože často se z jednoho zdroje napájí více zařízení, tak aby se nemusely přidávat svorky na DIN lištu pro pár zařízení, většinou mají zdroje výstupní svorky zdvojené až ztrojené. U většího počtu už to je nutnost, ale i tam se často svorky navíc využijí

doplněno 12.02.17 22:25:

já nemluvil ale jen o domovních rozvaděčích

dam®

Tohle napájení dnes potřebuješ pouze k napájení tabla u dveří, nic jiného na stejnosměr. napájení v rámci domovního rozvodů, mimo kamer, netuším, zvonky ovládané na patrech musí být na střídavé napětí.

hodnocení

2x

Přijde na to, v jakém rozvaděči to řešíte. 12V se většinou používá třeba na bezpečnostní okruhy - stoptlačítka, koncáky krytů a pod. Proč to mají rozuhozený do více svorkovnice je dost těžké posoudit bez toho, že bych to viděl, nebo že byste dal elektroschéma. Někdy to bývá prostě z důvodů prostoru na DIN liště, někdy je to větvené do více okruhů

doplněno 12.02.17 22:41:

Myslím pánové kolegové, že každý má kus pravdy. Pokud však tazatel neodtajní, do jakého že to rozvaděče nekukuje, tak lze těžko vydedukovat adekvátní odpověď.

jabraka*
hodnocení

0x

zřejmě napájení zvonků a domovního vrátného.

JB

dam®

ss napájení zvonků už má dávno odzvoněno pro jiskření... Bych to vnímal jako pozůstalost doby minulé.

hodnocení

0x

@liborpenik jedná se o jaký rozvaděč...bytový, průmyslový, pro výpočetní techniku, pro zabezpečovací okruhy? Jedna z možností je odpověď @mikihans

doplněno 12.02.17 22:31:

@mikihans špatně jsem to formuloval; chtěl jsem říct: Jedna z možností je správná odpověď od @mikihans

liborpenik
hodnocení

Dobré ráno, je to v průmyslovém rozvaděči, dal jsem příklad 12V, uvědomil jsem si, že je tam 24V. Šlo mi o to, proč je na tom zdroji více svorek + a - díky

Ak sú priamo na zdroji,čiže trafe,tak výstupné napätie môže byť na každom vývode iné a keď je rovnaké,tak to môže byť,že je viac akože tráf navinutých na jednom jadre.

Volne a pripravene kontakty na zdroji se vzdy hodi a vyrobce skoro nic nestoji (jen to lehce promitne do ceny).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]