Nejste přihlášen/a.
3x
Protože často se z jednoho zdroje napájí více zařízení, tak aby se nemusely přidávat svorky na DIN lištu pro pár zařízení, většinou mají zdroje výstupní svorky zdvojené až ztrojené. U většího počtu už to je nutnost, ale i tam se často svorky navíc využijí
doplněno 12.02.17 22:25:
já nemluvil ale jen o domovních rozvaděčích
2x
Přijde na to, v jakém rozvaděči to řešíte. 12V se většinou používá třeba na bezpečnostní okruhy - stoptlačítka, koncáky krytů a pod. Proč to mají rozuhozený do více svorkovnice je dost těžké posoudit bez toho, že bych to viděl, nebo že byste dal elektroschéma. Někdy to bývá prostě z důvodů prostoru na DIN liště, někdy je to větvené do více okruhů
doplněno 12.02.17 22:41:
Myslím pánové kolegové, že každý má kus pravdy. Pokud však tazatel neodtajní, do jakého že to rozvaděče nekukuje, tak lze těžko vydedukovat adekvátní odpověď.
0x
@liborpenik jedná se o jaký rozvaděč...bytový, průmyslový, pro výpočetní techniku, pro zabezpečovací okruhy? Jedna z možností je odpověď @mikihans
doplněno 12.02.17 22:31:
@mikihans špatně jsem to formuloval; chtěl jsem říct: Jedna z možností je správná odpověď od @mikihans
Ak sú priamo na zdroji,čiže trafe,tak výstupné napätie môže byť na každom vývode iné a keď je rovnaké,tak to môže byť,že je viac akože tráf navinutých na jednom jadre.
Volne a pripravene kontakty na zdroji se vzdy hodi a vyrobce skoro nic nestoji (jen to lehce promitne do ceny).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.