Nejste přihlášen/a.
Stala se mi zvláštní věc s displejem foťáku, v pouzdře mi upadl a poté jsem si asi po hodině všiml že se u skoro u hrany displeje zobrazuje artefakt z černých pixelů (druhý obrázek vadaLCD2, dokreslen v počítači, protože jsem to neměl možnost ihned vyfotit). Dnes, tedy po 18 hodinách je vidět vada na obrázku prvním, vadaLCD1, jak je vidět, artefakt se smrsknul (zmenšil, a doufám že časem zmizí uplně ) Předtím byl asi 2násobný, nyní už to jsou prakticky 2 čárky a pár teček. A vada se dá jednoduše popsat, jsou to prostě subpixely, které mají hodnotu nula. (nesvítí)
Mě by zajímalo co je to za vadu z hlediska expertízy LCD displejů (jde o aktivní TFT), protože podle mě prasklé to nic není. nemůže to být třeba jen nadměrné stlačení. Čím se vysvětlí postupné vymizívání vady?
PS: pořadí obrázků je asi prohozené, ale je to snad pochopitelné, současný stav je obrázek, bez přikreslení.
Ano, takový úkaz vznikne nadměrným stlačením a může po nějaké době zmizet úplně. Mezi dvěma skly je opravdu slabá vrstva tekutiny (tkzv. tekuté krystaly) a nadměrným tlakem se z toho prostoru vytlačí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.