Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, který výrobce spotřebičů dává na své výrobky proidlouženou záruku? Vím je BEKU, ten dává na vybrané zboží 5 letou záruku, Amica dáva také na vybrané výrobky + 2 rokyzáruky navíc a PHILCO také 5 let. Jsou ještě nějaké jiné značky, o kterých víte, že dávají prodlouženou záruku?
Je to jenom další vychytávka jak vytáhnout z lidí víc peněz. Tu prodlouženou záruku dává snad každý, ale musíte si ji zaplatit. Mám známého zrovna v obchodě Okay a ten mi řekl že to je úplná blbost. Když výrobek vydrží ty dva roky, tak prý vydrží i víc jak pět let. Pokud je tam to dobře známé "kurvítko", projeví se to do dvou let, nebo i za kratší dobu. Takže jsou to jen vyhozené peníze. A ještě pozor na to, že musíte horko těžko dokazovat, že jste výrobek pět let používal podle jejich norem a nezpůsobil závadu sám.
Tak to se omlouvám. A zeptám se. Ta prodloužená záruka je v ceně, říkáte. Tak mi nejde trochu do hlavy, proč ji nedají rovnou a jen ji nabízí, když je teda zdarma. Jste si jistý, že cena se s prodlouženou zárukou nenavýší? Nějak mi to nepřijde logické. Teď už nemám čas, ale zítra se na to schválně podívám, jak to teda funguje.
Asi se špatně chapeme, mě nejde o zaplacení si prodloužené záruky na prodejně. Jde mi o spotřebiče do kuchyně: pračka, myčka, trouba, varná deska, lednice. Určití výrobci těchto spotřebičů nabízí prodlouženou záruku rovnou v ceně nikoliv s příplatkem. U značek výše uvedených vím, že toto nabízí, ale jde mi o to, zda nejsou ještě jiné, o kterých nevím
Tak napříkald LG udává delší záruku x let na motor pračky, jenže po dvou letech může odejít elektronika a na to už se záruka nevztahuje. Takže tolik k prodloužené záruce.
No já jsem si myslela, že bude někde háček. Určitě to není akce proto, aby byl zákazník co nejdéle spokojený se spotřebičem a mohl ho používat vesele spoustu let a nemusel kupovat jiný, tak jako tomu bylo dříve. Mají to velmi dobře promyšlené. Tohle je také chytrácký marketingový tah v zájmu prodejce, určitě není vymyšlen pro dobro zákazníka. Ale je to prozatím nabízeno zdarma. Jde jim o to, aby zákazník koupil spotřebič u nich. Nebude trvat dlouho a ostatní se přidají. Ale tyto záruky jsou jak říkáte na určité vady, nebo problémy, nevztahují se na všechno. Přečetla jsem si také za co všechno výrobce neodpovídá a na co záruka neplatí a je toho tolik, že ta záruka nemá smysl.
Snad každý, z těch méně známých
Hoover, Candy až 11 let na motory registrace-zaruka.cz/...
GoGen 40 měsíců na LED TV gogen.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.