Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pochopení zapojení stykače

Od: pavlik* odpovědí: 8 změna:
Zdravíčko elektrikáři, dal jsem do přílohy obrázek zapojeného stykače, nevím proč jsou na něm propojeny svorky L2 + L3 a T2 + T3? Pak jsou tam svorky 13 a 14 ty jsou v době kdy není stykač sepnutý rozepnuté nebo sepnuté? Může mi to někdo upřesnit? Vřele děkuji
Pochopení zapojení stykače
Pochopení zapojení stykače #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Proč jsou proklemované nezapojené svorky vám nepovím, nevidím v tom žádný smysl. Ale 13 a 14 je (jak je tam i napsáno) kontakt NO, tedy normally open (pokud není převedeno napětí, je kontakt otevřen), takže se jedná o spínací kontakt - sepne, když je sepnut i stykač.
pavlik*
hodnocení

Fajn, ještě že jste mi to potvrdil. Na co se používají tyto 13, 14 kontakty? To jsou nějaké pomocné přes které nemůže téct velký proud?

Ano pomocné kontakty, přesný proud vám neřeknu, ale nejsou určeny ke spínání velké zátěže. například signalizace do nějakého řídicího systému, že je stykač skutečně sepnut, nebo na vyvedení kontrolky o stavu stykače na panel. Nebo se přes rozpínací kontakty blokují další stykače ve stykačové kombinaci, aby nemohlo dojít k tomu, že budou sepnuty dva zároveň.

111®
hodnocení

2x

proklemované svorky jsou proto, aby upozornily -SEM NIC NEPŘIPOJOVAT! my nejsme nezapojeny omylem

Osobne jsem se s tim nikdy nesetkal (ani z vypraveni).

hodnocení

0x

Na obrázku je trojfázový stykač a zapojením zapína jednú fázu a preklenovacie svorky sú tam preto,aby sa tam nič nepripojovalo,čo by mohlo pri privedení ovládacieho napätia zopnúť niečo iné než je určené.Kľudne by sa mohol vymeniť za jednofázovy s prislušným spinacím napätím na cievke. schrack.sk/...

pavlik*
hodnocení

Zdravíčko, ještě jsem viděl takovýto stykač,ta nástavba nebo jak se to nazývá, to jsou taky pomocné kontakty? Kupuje se dodatečně? Vřele děkuji
Pochopení zapojení stykače #3

Pomocne kontakty se daji bez problemu koupit.
Je vicero druhu montaze a vice druhu kominaci pomocnych kontaktu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]