Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nosit špunty pod oblečením bez zničení?

Od: marek23 odpovědí: 14 změna:

Ahoj,

koupil jsem si před nějakou dobou telefon a k němu byly sluchátka. Nedávno jsem si usmyslel, že bych je rád nosil během ranní procházky, kdy roznáším noviny, ať mi ta práce rychleji utíká.
Připojil jsem je tedy do mobilu, mobil umístil do vnitřní kapsy bundy, pustil audioknihu, sluchátka provlékl mikinou a dal do uší. Vše vypadalo v pohodě. Bohužel, asi po dvou měsících přestalo jedno sluchátko hrát a já tuším proč.

Vždy, když jsem otočil hlavou (abych se třeba rozhlédl a tak), se sluchátka jakoby "vzpříčila" a táhla dolů. Zkrátka jsem tam cítil, jak to ten kablík tlačí trochu dolů. Když mám hlavu rovně, je to ok, ten kabel stačí tak akorát, ale když otočím hlavou, tak se vždy ten kabel vedoucí k odlehlejšímu uchu zatáhl trochu víc a to "povytažení" z bundy způsobilo ten tlak.

Nedávno jsem si koupil dražší sluchátka, ale o ty bych nerad takto přišel. A proto píšu sem, potřebuji vědět, jestli tu je někdo, kdo s tímto má zkušenosti a jak to řeší. Věřím, že se někdo najde, protože po ulici vídám dost často lidi, kteří mají sluchátka v uších a kabel vede "zespoda".

Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já nosím špunty natažené vždy zezadu. Jakože po zádech nahoru a za krkem rozdělím do uší. Má to i tu výhodu, když sluchátka vytáhnu z uší, tak mi nespadnou dolů. Leží (visí) na ramenech.

Taky je třeba káblíky od rozdvojení po sluchátka mít volně venku na bundě ne za límcem. To potom dopadne jak ve vašem případě. Nemusí se rovnou poškodit, ale při každém otočení se vytahují z uší.

Ideálně, když to jsou sluchátka s mikrofonem a klipsou na něm. Někde za krkem nebo na boku krku je cvaknu na límec a to je pak na jistotu. Ale to předpokládám ty vaše nové nebudou.

Řekl bych, že klipsa by šla nahradit např. sichrhajckou. Opatrně s citem 2-3x obtočit, ale je tam nebezpečí, že se moc smyčka utáhne a to není pro káblík moc dobré. Ale to spíš při tažení káblíku předem. Za krkem, by se s ní špatně manipulovalo.

Nebo použít kramlík, pod bundou to nebude vidět. A kabel přicvaknout tak, aby káblíky od rozdvojení po sluchátka byly dost volné a při pohybu netahaly sluchátka z uší. Buď normální na prádlo nebo třeba takovýto. Dělají se od 15mm. To bych zkusil i při tažení káblíku zezadu za krkem. Záleží jak bude (nebude) tlačit na krku.

marek23
hodnocení

Jej moc děkuju za super rady, určitě z toho v budoucnu něco použiji.

Bohužel se mi stalo, že jsem si ta nová sluchátka vzal 2x a jedno skoro přestalo hrát, takže to jdu reklamovat a uvidím, jestli mi to uznají. Nepřijde mi v pohodě, aby se tak drahá sluchátka po dvou použitích tak poškodila. Žádné mechanické vnější poškození na nich nepozoruji a choval jsem se k nim s úctou a nejvyšší opatrností.

marek23
hodnocení

Jsou to handsfree sluchátka s ovladačem hlasitosti, tlačítkem na přijetí hovoru (a přepínání písniček) a mikrofonem.

Netuším co je klipsa *smich*

Takže radíte mobil se sluchátky dát do zadní kapsy, vést po zádech nahoru a do uší?

hodnocení

2x

zkus patrat po sluchatkach s krcnim mostem s.aolcdn.com/...

mam Sennheiser MXL 60 a spokojenost, mam uz je peknych par let a vydrzely vsechno

marek23
hodnocení

Bohužel sluchátka již mám, ale do budoucna to je určitě dobrá rada, nevěděl jsem, že něco takového je. Díky :)

xy
hodnocení

0x

Nosím sluchátka ven skoro pořád. ano, musím je celkem často měnit, a proto kupuji ty levnější. Dražší nevydržely déle. Tenké drátky se asi snadno poškodí

Nejsou drátky jako drátky, slaboučké drátky propletené pevným umělým vláklnem vydrží hodně. Moje špunty drží už asi 10 let a nejsem k nim nějak obzvlášť šetrný ;)

xy

Většinou mně začal problém se sluchátky v kapse, u toho " připojení " k mp3" , tam to začlo tu a tam zlobit, po nějaké úpravě polohy rukou chvilku šlo, ale po čase stejně ně odpis. Jestliže nosím mp3 denně v kapse, tak mi prostě nevydrží, zejména v tom ohybu , tam, kde jsou sluchátka připojena k přístrojku. Kablík asi dostane v kapse trochu zabrat.

marek23
hodnocení

V mém případě to asi problém nebude, nosím je ve vnitřní kapse a ta sluchátka mají konektor ve tvaru L, takže se ve výsledku vůbec neohýbají v tom místě.

hodnocení

0x
Treba kupovat lepsi sluchatka.
Nebo kossy s dozivotni zarukou , kdy vam to za par kacek opravi i kdyz si je znicite vlastni vinou.

h0nz490:

zrovana u KOSS z doživotní zárukou vydržel kablík asi 1/2 roku, dceři zhruba taky tak, takže asi ne úplná náhoda nebo smůla. K čemu je tedy doživotní záruka? Abych je každého půlroku reklamoval? *ee*

To jsem si tam dal radši kvalitní kablík z jiných kvalitních a v té době asi o 50% levnějších sluchátek (sluchátka jsem rozebral z určitých důvodů a kablík využil pro KOSS) kablík slouží už přes 10 let ;)

KOSS už žije spíš ze svého jména než z kvality, která je už dávno minulostí.

Koss ma xy sluchatek. Mam sluchatka jiz 7 rok a vse ok. Takze to bude tim co se koupi jak kvalitni a jak se snema manipuluje.
Jinak ano jsou i lepsi znacky.

O zacházení to nebylo, vydržely u dvou majitelů téměř přesně půl roku a byly s doživotní zárukou *smich*

Jsou lepší značky, ale o nich se neví, lidi je neznaj. Lidi jako ovce kupují podle zvučného jména a ani nepostřehnou, že kvalita je jinde, hlavně že na uchu září známé logo *smich*.

Ten samý model KOSS už v současné době má jiný kablík, asi výrobci došlo, že s tou hrůzou díru do světa neudělají, asi jim došlo, že je lepší kvalitní nezničitelný kablík, než doživotní záruka *smich*

marek23
hodnocení

Mám Sennheiser sluchátka, to je špička v Audio technice. Akorát se k nim prostě nechovám dobře, a proto jsem napsal o radu, jak je vlastně nosit :)

Sluchátka mi dneska přišly a vyměnili mi je za nové, nevezmu si je, dokud nenajdu spolehlivý způsob, jak je nosit bez poškození.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]