Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co způsobuje občasné rozpadání obrazu u TV?

Od: stepm® odpovědí: 10 změna:

Zdravím, bydleli jsme na vesnici a měli jsme problémy s občasným rozpadáním obrazu a zvuku na TV (digitální pozemní příjem). Někdy jen párkrát za den, jindy celý den, jindy zas týden bez problému. Nyní jsme se přestěhovali o 30 km do většího města. Bytový dům - novostavba, nová televize a úplně stejné problémy. Dělají to jen některé kanály. Na Nově najednou není vidět a slyšet vůbec nic a po přepnutí na Óčko naprosto perfektní obraz i zvuk. Přepnu zpět na Novu a zas bordel. Já TV skoro nesleduji, ale pro polovičku je to k zbláznění.
Díky :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Co máte za anténu? Zjistit na televizi sílu a kvalitu signálu,v sekci TV ladění je na to grafika. Zjistit na internetu podmínky příjmu v lokalitě (kanály, multiplexy, sílu vysílače, polarizaci atd).

fuhifyhex

Zjistit na televizi sílu a kvalitu signálu,v sekci TV ladění je na to grafika.

Tyto "teploměry"jsou k ničemu. Nejde z nich poznat vůbec nic. Často ukazují "plný"signál a tv vesele kostičkuje a vypadává. Je to podobné, jako kdyby ti doktor udělal rozbor krve pohledem do tváře. *smich*

doplněno 05.02.17 08:36:

bmbx®

Mě anténní technika živí 20let. Je to můj denní chleba. Mé zkušenosti jsou od tisíce a tisíce různých montáží.

Najdi si, jak tv tyto teploměry vytváří. Pak pochopíš. :)

doplněno 05.02.17 10:52:

Omyl.

Právě analogová televize měla tu nejlepší indikaci. A to samotný obraz. Úroveň signálu se dala měřit krásně dle zrna. U tv stačilo mít pár útlumových členů a výsledná hodnota byla dostatečně přesná i pro větší rozvody. Pre-echo bylo krásně vidět a dalo by se dokonce spočítat dle vzdáleností duchů. atd...

Nastavit kanálové zádrže, propusti atd. se dalo i bez profesionálních vybavení, i když to trvalo déle. Před 20lety stál měřák stejně jak dnes, jen kupní síla byla jiná. Proto jsem také začínal s vybavením, které nebylo profesionální.

Naopak u digitálního signálu toto z obrazu nelze určit. Proto je třeba daleko více měřit a bez profesionálního měřáku se dnes nehneš. A nebo to budeš dělat pokus, omyl.

Použitelné nejsou právě z toho důvodu, že výsledná hodnota je nic neříkající. Ani když ukazuje přijímač 100% kvalitu, tak to není záruka použitelného signálu. Já se s tím setkávám každou chvilku. Stačí když zadáš do vyhledávače "100% nebo 99% kvalita kostičkuje"tak ti to najde spousty lidí, kteří řeší tento problém. Proto radím tyto teploměry raději ignorovat.

Ano jsou lidé, co si to chtějí zajistit sami. Proti tomu nic nemám. I s nima se setkávám, když se jim to nepovede.

Tak já si nedělám iluze o tom, že je to kdoví jak přesné měření a určitě se to nevyrovná profesionální diagnostice, o tom žádná, ale rozhodně lepší, než nasliněným prstem ve větru. Na mém přijímači hodnoty těch teploměrů cirka odpovídají reálnému příjmu

jakubsvatora
Omlouvám se jestli sem to řekl blbje. U Mě to fungovalo.

:

Ani trochu nelze souhlasit. Podle toho indikátoru signálu se lze řídit docela dobře (moje zkušenost minimálně z 10 různých zařízení). Krásně se dle toho dá seřídit anténa. Síla signálu na bezchybný obraz stačí nad 50%, ale indikátor kvality signálu musí být co nejvyšší.

doplněno 05.02.17 10:00:

:

já nepotřebuji chápat jak ty "teploměry" TV vytváří, mě stačí že je to použitelné ;)

Pořád lepší než nic, na analogových TV nebyla žádná indikace a seřízení antény na uspokojivě optimální příjem byl tragédie.

Je chválihodné, že se tím živíš už tolik let , ale jsou lidi co si příjem chtějí zajistit sami a ty "teploměry" jsou docela slušná pomůcka, bez ohledu jaký na to má názor 20letý profesionál *haha*

hodnocení

0x

Špatný signál, digitální vysílání prostě neumí "horší obraz" a kostičkování může pak dělat i počasí. Problém může být v anténě, koaxiálním kabelu ale klidně i závada televize. Chtělo by to poptat se sousedů, jaký mají příjem, pořídit kvalitní venkovní anténu a nový přívod k TV. Kontrolu citlivosti tuneru TV udělají v servisu. Pokud používáte set top box, je problém v něm!

jakubsvatora
Chyba v setoboxu také Muze byt ale pouze když od prvního zapnuti bud nejde a jde a nejde v nem karta na programy
Lepší je ho dát bud do opravy nebo k reklamaci .a jestli jde a blbne tak je vadný . Dejte ho do reklamace (podle toho jak ho máte dlouho jesli ho máte dele než je určeno ne záručním listu vyhodte ho a kupte jiný i s novou kartou na programy a nebo je spatne nastaven jedině sehnat nikoho kdo tomu rozumi Já jen mohu poradit to je vse . (Důvěřujte a to se vyplatí.)

jakubsvatora
hodnocení

0x
To způsobuje to ze když na poskytovatel daného programu ten program porad přehazuje, testuje , rusi potom to nefunguje , TV to není to je problém toho kdo ten program poskytuje a nebo máte spatne naladění programy a to teprv dela bordel proto ze to nefunguje a proto to vypadává nejlepší je to když zavoláte někomu kdo ví vám nastavil TV a naladil stanice u nás to pomohlo (dobra odpověď) ale sám to nezkoušejte !...

jakubsvatora
hodnocení

0x
Většina programů nemusí taky jít jde o poskytovatele daného programu to ze jde ocko a nova ne a ni obraz a zvuk a očka všechno jde jedna se o atmosfericke poruchy ty to mužou způsobovat a nebo ztaci jen počkat AZ to ty d♣ebilove opravy a zprovazni .

jakubsvatora
hodnocení

0x
Pěkný zbytek dne.vysilani v HD rozlišení je lepší .zvuk a obraz kvalitní a spolehlivý . Proste bez problémů .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]