Nejste přihlášen/a.
Vážení kolegové,
potřeboval bych radu na nastavení fotoaparátu Nikon D3300 s objektivem AF-S Nikkor 18-55 mm1:3,5-5,6GII. Měl jsem jiný fotoaparát, ale nyní používám tuto zrcadlovku a trochu neumím... Nyní ke konkrétnímu problému. Potřebuju fotit věci ve fotostanu za použití "bílého"světla - to mám technicky vyřešené, ale neumím nastavit foťák, abych měl bílé pozadí. Stále mám ho šedé a i když provedu úpravu fotek v počítači na Picaso 3, tak to není ono. Zkoušel jsem různé nastavení, ale zatím bezúspěšně. Návod k foťáku mám jen v základní. Mám sice hezký foťák, ale neumím... Díky za radu Karel.
Pánové, tazatel má pozadí šedé, takže o správném vyvážení bílé to asi nebude, je to jednoduše o špatné expozici. Řekl bych že tazatel fotí na prachsprostý automat, fotoaparát expozici zprůměruje a pozadí pak není bílé. Já bych doporučil zvolit měření exposice s důrazněním na střed (tedy na focený objekt) nebo ubrat EV.
srry upsal jsem se, přidat EV, ale vyvážení bílé není tazatelův popisovaný problém. Jak jsem psal, misto hraní s EV mu může stačit měření exposice s výrazněním středu, nebo bodové.
Aneb koupím si zrcadlovku i když s ní neumím...a to by bylo abych si tu produktovou fotografii "neuplácal" sám.
"A mám to (sice blbě) ale zadarmo".
ernie: tak jistě, ale kompenzace expozice, případně i tabulka korekcí dle barvy fotografovaného objektu, to je jeden ze základů fotografie..a dá se samozřejmě použít i na kompaktu když na to přijde.
koupím si zrcadlovku i když s ní neumím
No, já si zase na druhou stranu neumím představit učení se zrcadlovkou, aniž bych si ji pořídil Tak teorie je taky dobrá, ale praxe je praxe...
ernie:
fotografické základy si může člověk osvoljí s kdejakým kompaktem a zrcadlovku koupí s tím, že už alespoň tuší v čem bude mít přínos
Pak nelze tápat, jako například - mám místo bílého pozadí šede, co s tím, zkoušel jsem všemožné nastavení...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.