Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zesilovač reprosoustavy

Od: tom888 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Potřeboval bych poradit ohledně pískání reproduktorů.Ktéré spůsobuje tento zesilovač aliexpress.com/... Zakoupil jsem jen desku z mikrospoji a zbylé kondenzátory atd jsem naletoval Bohužel zjištuji že současný zesilovač tiše píská skrz reproduktory. Bohužel netuším proč? Poradil by někdo co stím.Zapojení mám podle manuálu z youtube.Při zeslabení či zesílení je slišet pískání. Mohlo by to být špatně zvolenýmy potenciometry či čím?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

yaxe*
hodnocení

0x

Nerozumím "Zakoupil jsem jen desku z mikrospoji a zbylé kondenzátory atd jsem naletoval" ani tomu že jste volil potenciometry (které tam jsou na desce), ale někde vám tam vzniká nějaká nežádoucí zpětná vazba. Mohla by jí způsobovat i vodivá nečistota mezi spoji od letování.

kulpix*
hodnocení

0x
Není někde proražená dioda, nebo vybouchlý kondenzátor, spálený odpor..., není někde zkrat?

111®
hodnocení

0x

no je tam kladná zpětná vazba, kde vzniká je třeba zjistit buď osciloskopem, nebo blokováním kodenzátorem, začíná se od napájení , přidat na vývody + a - kondík 470mikro. Pak k němu keramiku 100k. nechat zaojené, pokud to nezmizne, pokračovat podle dokumeentace v blokaci naájení jednotlivch polovodičů

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]