Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrovýzbroj přívěsného vozíku za auto

Od: kulpix* odpovědí: 9 změna:
Jak silným kabelem a s kolika žilami je řešena elektrovýzbroj vozíku za auto, připojeného klasickým 7 pinovým konektorem.
Dočetl jsem se, že barvy jsou stanovené normou, jak je ale tlustý kabel se nikde nepíše:(
Ví někdo? Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

1x

111®
hodnocení

0x

minilálně průřez 2,5mm2, ale myslím že je tam 4mm2, ale pochybuji že to v normě nění

Panebože proč!? Vždyť tam jsou tak malé proudy že stačí 0,75-1 mm2.

kulpix*
hodnocení

V normě to určitě bude, jen jsem to já nenašel. K ničemu to nepotřebuju jen měto zajímá
Díky za odpověď

Průřez 4mm mám k cirkuli kde je 4Kw motor*sok* a 5x4 má v průměru cca 2 cm potřeboval by ho 2x-no nevím kama by ho provlékal*nevi*(do světel,zástrčky)

fik

Neblbni,z 6mm kabelů mám udělaný startovací kabely který jsou schopný přenést stovky ampér. To by jsi na tom vozíku vozil generátor pro sovětský raketoplán?*smich*

fik
hodnocení

0x

To vůbec nemusíš řešit,tam nejsou žádné extrémní proudy,ty kabely napájí jenom žárovičky,z nihž nejsilnější je 21watů . Kupoval jsem na vozík kabel přímo určený k elektroinstalaci na vozíky a 7 pinovou zásuvku,a kabely mají průřez 0,75mm. Drží to celý roky,žádné problémy.

Hlavní je aby to bylo homologováno k použití na vozík,a nejde jen o normu,jde o to aby ta izolace pod vlivem soli,vody a venkovních podmínek nepopraskala

hodnocení

0x

Nejlepší je koupit přímo k tomu určený kabel. Nedávno jsem taky předělával elektriku na vozíku z roku 81, použil jsem tohle, sedí i barvy

privesy.rosicko.com/...

mirek77

Dobrý večer, dají se koupit již hotové celé svazky. Viz odkaz.

aci.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]