Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Quickcharge pro foťáky

Od: fotograf odpovědí: 6 změna:

máte nějaké informace, jestli po vzoru smartufounů, který pomalu ani nevydrží 3 dny n? pa baterku, existuje nějaký foťák nebo akumulátor nebo kombinace obojího, kde by bylo nabíjení akumulátoru nějak rychlejší? v segmentu DSLR, kompakty

Nevíte jaké jsou typické proudy a výkony napájení těchto akumulátorů a zda je rozdíl v nabíjení přes USB nebo kontektoru foťáku?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na co je mi u foťáku quickcharge, když nemám náhradní AKU? Stejně to musím dát nabíjet a v tom případě jsem bez energie. A když mám náhradní aku, tak nepotřebuju quick :) Důležitá je kapacita.

albatros498022*
hodnocení

0x

Řešením je druhá baterie a externí nabíječka. Fotografové mají minimálně jednu záložní baterii a dle místa focení mnohdy i dvě.

hodnocení

0x
U dslr jsou ještě přídavné gripy se slotem na další baterie. Zvýší se tak kapacita.

No samozřejmě..Pokud fotograf nezbytně potřebuje v napájení rezervu (což profesionální fotograf jistě potřebuje), tak má sadu nabitých náhradních baterií. Quickcharge by mu vyřešilo co? I kdyby se baterie tímto způsobem nabila za 15 minut, tak je po svatebním obřadu, po sportovní události..či jiném důležitém okamžiku). Krom toho, profesionální fotograf nemá pouze jedno tělo, ale minimálně ještě jedno záložní.

A amatérský fotograf si na jednu náhradní baterii také jistě těch pár stokorun našetří.

fotograf
hodnocení

Jsem amatér, ne profesionál, nemám gripy, mám jedno tělo jednu duši, jednu baterku.

Nemusíš být profesionál, nemusíš mít grip a přestože máš jedno tělo, jednu duši tak si prostě pořiď alespoň jeden akumulátor. I kdybys sis pořídil superrychlou nabíječku, tak po dobu nabíjení prostě nefotíš. Rezervní baterku vyměníš a vybitou dáš nabíjet - to je jediné normální, rozumné řešení.

Nebo ti k pořízení rezervní baterky něco vážného a nepřekonatelného brání? *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]